Zdravlje i wellness

Zašto je Bihar škola joge popularna?

Zašto je Bihar škola joge popularna?

Osnovan od strane Swami Satjananda Saraswati 1964. Godine, Bihar School of Yoga je jedan od prvih modernih škola joge. U školi se nalazi na brdu iznad rijeke Ganga u Munger, Bihar. U Yogashram, koja je škola deo, zove Ganga Darshan Yogashram, duhovno utočište za aspiranti. Ašramu prati današnje Gurukul način života. Lokaciji na kojoj se nalazi ašram je poznat kao sjedećih mjesta od velikog Karna iz Mahabharate. To je dom za mnoge joge institucijama - Bihar School of Yoga, Bihar Yoga Bharthi, Yoga Research Fellowship i joga publikacije Trust. Škole nude joga učenja za domaćinstva, kao i sanyasins. Smatra se da je ovdje da Swami Satjananda ji prije skoro 50 godina upalili Akhand Jyoti i prorekao da će "Joga postati kulturu sutra". Joga prakticira u Bihar School of Yoga je Satjananda Yoga. To je popularno poznat kao Bihar Yoga.

Satjananda Yoga:

Satjananda Joga je joga stil razvijen od strane Swami Satjananda Saraswati. Vjeruje se da je 1956. Godine, Swami Satjananda Saraswati guru mu je naredio da "širenje joge od vrata do vrata i obale do obale. Swami Satjananda otišao na uspostavi Međunarodne joga Fellowship 1956. I Bihar School of Yoga 1964. Satjananda joga je sada razvila u renomiranim međunarodnim joga sistema. To upućuje na to kako naša glava, srce i ruke odgovaraju našim intelekt, emocije i akcije. Ona teži da integriše naše fizičke, psihičke i duhovne sebe.

Satjananda joga je sinteza mnogih različitih stilova joge poput Hatha Yoga Raja Yoga, Karma Yoga, Jnana Yoga, i Kriya Yoga. Ona kombinira Vedantic, tantrički i joga učenja drevne Indije sa modernim fizičko i mentalno zdravlje nauka. Ovaj stil joge traži male, postepene promjene, koji dolaze u fazama, a ne nagle promjene koje zapravo mogu štetiti ljudskom organizmu.

load...

Bihar School of Yoga je uključena u mnogim zdravstvenim projektima i medicinskih istraživanja s vladom institutima, kao i privatne grupe. Škola nudi veliki broj joga studija i kurseva zdravstvenog menadžmenta. Ova škola je usvojila drevni Gurukul stil nastave, zajedno sa pravilima i propisima. Joga Vidya u ovoj školi nije ograničena samo na yoga asane, pranajama i meditacija. Ona također uključuje mantru vidya i havans (Yajnas). Škola je nedavno poduzela istorijski kompilaciju joga i duhovne znanosti iz spisa, vedske studije, Upanišada, majstori i njihove tradicije, sekte i sistema.

Ogranci Bihar School of Yoga:

Postoje dva glavna grane Bihar Yoga:

1. Munger Yogapeeth I Sannyas Peeth:

Neposredna grana Bihar School of Yoga je Bihar Yoga Bharti. Bihar Yoga Bharti je osnovana od strane Swami Satjananda učenik Swami Niranjanananda Saraswati 1994. Swami Niranjanananda prenose učenja i filozofije njegovog gurua uspostavljanjem ovog joga instituta. Ovaj institut je posvećen indijske Rishi tradicija, vedske način života i Sanatan Sanskriti. To je pod pokroviteljstvom Bihar School of Yoga. Yoga Research Foundation i joga Trust publikacije izvršiti istraživanje i objavljivanje rada ašramu. Swami Satjananda je autor mnogih knjiga za vrijeme svog boravka u Munger ašramu. Ove knjige uz mnoge druge knjige o Satjananda Yoga se objavljuju ovdje. Ove knjige se širom svijeta koriste kao pouzdane izvore informacija. Ove knjige također čine dio nastavnog plana i programa u mnogim univerzitetima.

load...

2. Rikhiapeeth:

Nakon Munger, Swamiji osnovan njegov ašram u Rikhia, koja je danas poznata kao Rikhiapeeth i ogranak Ganga Darshan Yogashram. Ovdje je ostao još dvadeset godina. Rikhiapeeth je poznat ne samo za Satjananda Yoga, ali i za Guru Bhakti joge. Ona ima mnogo kutirs, aŠrama i Shala prostire široko područje, koji su posvećeni joga stil života.

Satjananda Joga se proširila diljem svijeta sa svojim aŠrama. Danas je to ime računati u Australiji i Columbia. U korak sa promenom vremena, škola je nedavno pokrenula aplikacija za Android telefone!

Bihar joga je odličan način da se uključe dobrotu joge u vašem životu. Probajte i obogatiti svoj život!

Jeste li ikada čuli za Bihar joga? Jeste li pokušali? Podijelite svoje iskustvo s nama u komentarima ispod teksta.

load...