Zdravlje i wellness

Yoga Mudras za smanjenje efekata dijabetesa

Yoga Mudras za smanjenje efekata dijabetesa

Da li brzo gubi na težini? Nemojte osjećati potrebu da često posjetiti kupaonicu? Da li se stalno žedan i gladan? Ako je vaš odgovor je bio potvrdan na sva navedena pitanja, morate odmah rezervirati termin sa svojim ljekarom i dobiti svoj nivo šećera u krvi pregledava. Ako već imate, verovatno znate do sada da ste dijabetičar.

Dijabetes je jedan od najčešćih nezaraznih bolesti danas, i povećan stres i oštre način života uzroka problema. Moguće je da ovi faktori su snizili proizvodnju insulina u organizmu. Također je moguće da se krvna zrnca je prestao da reaguje na inzulin proizveden.

Postoje tri vrste dijabetesa - tip 1, tip 2 i gestacijski dijabetes. Koji god tip je, najbolje je početi liječenje najranije. Ali to nije sve! Kombinirajući lijekova sa jogom i meditacijom i nakon bolje prakse način života dodatno će olakšati situaciju.

load...

Kako joga može pomoći kod dijabetesa

Kada ugovor dijabetes, ti imaju tendenciju da dobiju na težini, nivo šećera u krvi su visoke i nivo insulina su niski. Joga uređuje svoju težinu i čuva vaše šećera u krvi i razine inzulina pod kontrolom. To ispira toksine i poboljšava cirkulaciju krvi. Yoga također smanjuje stres. Uz redovna praksa, također možete preokrenuti i smanjiti daljnje komplikacije. Dok fizički asane su izuzetno bitne, mudri su jednako ili jače. Oni možda izgleda kao jednostavan stavove, ali oni okrijepiti sistem i energiju tijela previše.

5 Snažan Yoga Mudre za dijabetes

 1. Surya Mudra
 2. Pran Mudra
 3. Apan Mudra
 4. Gyan Mudra
 5. Linga Mudra

1. Surya Mudra

Surya Mudra se naziva Sun Mudra. Poznato je da se poboljša element vatru u tijelu i stvaraju toplotu - to znači poboljšanje metabolizma. Uz redovna praksa, vidjet ćete smanjenje težine i smanjenje razine šećera.

Možete vježbati ovu mudru dok je sjedio u vađrasana za najbolje rezultate. Bave ovim mudra dodirom vrha palca do vrha prstena prst. Držite mudra za pojas pet minuta odjednom, i povećati vrijeme kao što se udobno. Tri seta je idealan.

load...

2. Pran Mudra

Ova mudra se zove Mudra života. To ima za cilj poboljšanje vitalna sila života i istovremeno stimulira Root čakra. To je izuzetno moćan mudra da osnažuje iznutra. Ova mudra čini čuda kada želite da detoksikaciju. Kada se primjenjuje sa Apan Mudra, pomaže olakšati simptome dijabetesa.

Možete vježbati ovu mudru dok udobno u sjedeći asanu po svom izboru. Također se možete stajati i praksu ovo mudra. Morate koristiti obje ruke dok bavljenja ovim mudra. Dodirnite vrhove mali prst i domali prst na vrhove palca i zadržati indeks i srednji prst ravno. Pokrenite držanjem mudra za pet minuta, i povećati trajanje sa praksom. Tri seta ove mudre svaki dan će dokazati da bude efikasna.

3. Apan Mudra

Još jedna mudra za dijabetes koji uliva pročišćavanje, to se smatra da je najlakši Yoga Mudra. Poravnava se elementi u organizmu. Ovo ne samo da reguliše radno tijela, ali i pomaže u izbacivanju neželjenih toksina. Ste skloni mokrenjem puno kad se bave ovim mudru. To pomaže smanjiti nivo šećera u krvi.

Ova mudra se može praktikovati u sjedeći asanu po svom izboru. Možete vježbati dok stoji kao dobro. Sve što trebate učiniti je dodirnuti vrhove domali prst i srednji prst na vrhove palca. Osigurati da je indeks i mali prst drže uspravno. Držite dokle god su udobne. Bave ovim mudra svaki dan.

4. Gyan Mudra

Također poznat kao Chin Mudra, ovo mudra uliva osjećaj duboke opuštenosti. To vam pomaže da se prevaziđu stresa i anksioznosti.

Možete pretpostaviti sjedećem ili stoji asana po svom izboru. Pobrinite se da su udobne. Savijte kažiprst i osigurati vrh kažiprsta zadovoljava palac. Ostatak prsti moraju biti ravni. Zatvorite oči, duboko udahnite i opustite se. Bave ovim mudra kad god se osjećate pod stresom i pod vremenskim.

5. Linga Mudra

Je Linga predstavlja muškog reproduktivnog organa. Ova mudra stimulira element vatru u tijelu. To povećava metabolizam i pomaže vam da izgubite težinu. Manja težina znači stabilan šećer u krvi.

Ova mudra se može učiniti ili sjedi ili stoji. Sve što trebate učiniti je kopča ruke ispred sebe, vodeći računa prstima se prepliću. Ukazuju palac leve ruke gore, i zaključajte ga palcem desne ruke. Držite mudra onoliko dugo koliko vam odgovara.

Par saveta na umu Dok Uvježbavanje Mudre za dijabetes

 1. Uvijek obratite se lekaru pre vježbate jogu za bolest.
 2. Ne praktikuju ove mudre odmah nakon obroka. Vaše tijelo mora imati značajan nivo glukoze kada vježbate ove mudre.
 3. Najbolje vrijeme za bavljenje mudri je ili rano ujutro ili sredinom večeri - obično izlaska ili zalaska sunca.
 4. Ako yoga je novo za vas, pobrinite se da se bave i mudri i asane pod vodstvom ovjerenu instruktor joge.

To je lako podcijeniti moć pet prstiju. Kombinirajući redovne joga rutine sa mudri i bolji način života možete besplatno bilo koje bolesti, u ovom slučaju, dijabetesa! Jeste li ikad pokušali bilo koji od ovih Yoga mudri za dijabetes? Kako je li vam pomoći? Podijeliti s nama komentarišući ispod.

Preporučena Članci

 • 14 Efektivna Početna lekove za dijabetes
 • A Complete Ljeto Zdravstveni vodič za dijabetičare
 • 5 Efektivna Joga Mudre For Your Zdravo srce
 • 5 Najbolji Yoga Mudre za astmu pacijenata

load...