Zdravlje i wellness

Top 7 Yoga Retreats

Top 7 Yoga Retreats

Joga vježbe sustižu u Indiji, kao nikada do sada. Prije nego što smo dobili u detalje, da te pitam jednostavno pitanje-Da li se osjećate preopterećeni? Ako je vaš um i tijelo vrište da, onda vam je potreban odmor. Nije redovan boravak kod kuće pauze, ali nešto što će vam pomoći da isključite iz vašeg rutinu. Odličan način bi bio da se pomladiti sebe sa jogom, meditacijom i prirode aktivnosti. Indija ima neke od najboljih joge povlači koje nude Odabrao yoga tečajeva.

Ali, prije nego što vam reći o njima, da saznaju šta da očekujemo u Yoga Retreat.

Šta je Yoga Retreat?

A Yoga Retreat je spokojan mjesto obično nalaze daleko od grada i na pragu prirode. Joga vježbe omogućavaju ljudima da uspori i potopiti u životu i aktivnosti. Odgovor povlači obično imaju raspored događanja, klase i hranljive obroke isplanirao za svoje posjetitelje da im pomogne detoksikaciju. Čitav proces se vodi uz dodatnu podršku od profesionalnih instruktora. Pored obilje aktivnosti, postoji dovoljno vremena provesti u samoći, istražiti prirodu i odmor. Do kraja svog vremena na Yoga Retreat, osjećat ćete se ponovo povezuje sa sebe i pod naponom previše.

load...

Sljedeće 7 joga vježbe će vam pružiti najbolje joge terapije, popustljiv masaže i umirujuće okruženje. Oni će vam pomoći da pobjegne od svog zauzet života i smanjiti stres.

Zanima šta svaka povlačenje podrazumijeva? Drži se tamo; možete ga pronaći sve ispod. Držite pomicanje.

Najbolje Yoga odustaje u Indiji

  1. Bhakti Kutir u Palolem, Goa
  2. Shreyas Retreat u Bengaluru, Karnataka
  3. Kaivalyam Retreat u Munar, Kerala
  4. Isha Yoga Center u Coimbatore, Tamil Nadu
  5. Ganga Kinare u Rishikesh, Uttarakhand
  6. Mysore Krishnamachar Yoga Shala, Mysore, Karnataka
  7. Tushita Meditacija centar, Dharamshala, Himachal Pradesh

1. Bhakti Kutir u Palolem, Goa

load...

The Retreat: Goa je ispunjen yoga povlači. Ovo posebno onaj u Palolem na jugu Goa vas vodi natrag u prirodu. Nalazi se u 2-ral Coconut Grove prošarana kolibe napravljene od riže slame i bambusa. Mjesto ima restoran sa vegetarijanske i veganske opcije nudi organske hrane, svježa riba, i ukusna sokova. Možete uživati ​​u hrani sjedi pod stablima kokosa uzimajući u svježem povjetarac. Povlačenje nudi ukusno prostor za joga prakse i radionice na kojima Bhakti Kutir je in-house joga majstora preuzme kontrolu. Naći ćete i redovne radionice provodi sa strane na mjestu. Bhakti Kutir ima centar Ayurveda nudi prastari ayurvedski tretmani pod nadzorom stručnog terapeuta.

Ono što nudi: U cjelini, vrijeme provedeno na Bhakti Kutir će biti holističko iskustvo sa zvukom plaže valova, povjetarca i cvrkut ptica dodajući ambijent i uzdižući svoje iskustvo tamo.

Adresa: Bhakti Kutir u Palolem, 296, Colomb, Palolem, Canacona, Goa - 403702

2. Shreyas Retreat u Bengaluru, Karnataka

The Retreat: Shreyas Retreat u Bengaluru je jedan od najboljih joge povlači u svijetu prostire na 25 jutara zelenila i vode. Shreyas nudi ašram stil joge obuku iako štednje življenja u prilogu ašram stil života. Objekat je udoban podudaranje setup sa 5 zvjezdica nivou. Uz samootkrivanja, Shreyas nudi priliku da maziti i uživajte u zabavnim aktivnostima.

Ono što nudi: Na Yoga Retreat, možete odabrati da prisustvuju seansama joge, meditirajte, idite u banju, jesti hranljive organske vegetarijanske hrane, sudjelovati u službi zajednice i uživajte diskusija na jogu i svoju filozofiju. Mjesto zrači pozitivnom atmosferom koju bi želite doživjeti.

Adresa: Santoshima Farm, Gollahalli Gate, Nelamangala, Bangalore - 562123

3. Kaivalyam Retreat u Munar, Kerala

The Retreat: Kerala je dobro sve. To se zove Bog vlastite zemlje s razlogom. Kaivalyam je jedno takvo mjesto koje će opravdati slogan države. Nalazi se u središtu čaja imanja Munar sa poklopcem prirodne šume. Mjesto ima dodatnu prednost što se nalazi na prekrasnoj lokaciji brdo stanica koja uključuje godina dugoj cool klimatskim uvjetima, plantaže čaja, prirodne vodopada, planinski krajolik i obilje drveća.

Ono što nudi: Možete napuniti baterije ovde u Kaivalyam. Ona pruža mnoštvo mogućnosti za to. Zgrada kamene strukture opremljen state-of-art objekata, dok okolne začin plantaže je bonus. 11 jutara poljoprivrednog zemljišta u kampusu je atrakcija pružanja svih organski povrće potrebno na povlačenje. Posetioci mogu imati praktično iskustvo na farmi zajedno sa dnevnom joga prakse; začin plantaža šetnje, promatranje ptica i logorsku vatru.

Adresa: Kaivalyam Retreat, Moolakada, Pallivasal, Munar, Kerala - 685612

4. Isha Yoga Center u Coimbatore, Tamil Nadu

The Retreat: U podnožju Velliangiri planine, Iša Yoga Center buja kao organizacija za unutarnji rast. To je poznati joga centar u Indiji, privlačenje posjetitelja iz cijelog svijeta. Centar ima čuveni 'Dhyanalinga,' energetski obrazac pod stubom kupole. Hiljade ljudi dolaze da meditira na Dhyanalinga za unutrašnji mir i blagostanje.

Ono što nudi: U centru nalazi se i Spanda dvorana, vrt, Isha Rejuvenation centar, Isha Home School i živu stambeni prostor u kojem je smješten volontera i posjetitelja. Ona je poznata po svojoj godina dugoj joge i meditacije programe kao što su Inner Engineering Retreat koji pomaže sa duhovnim istraživanje i razvoj.

Adresa: Isha Yoga Center, Velliangiri Foothills, Ishana Vihar Post, Coimbatore - 641 114

5. Ganga Kinare u Rishikesh, Uttarakhand

The Retreat: Rishikesh, svetska prestonica Yoga, sigurno ima mnoštvo joge povlači, ali onaj na vrhu liste je Ganga Kinare, hotel na obali rijeke Ganga. Kuća također ima pogled na Nacionalni park Rajaji dajući posjetiteljima pruža prekrasan pogled flore i faune velikih svetišta.

Ono što nudi: Okružen prirodnim ljepotama, povlačenje nudi svojim posjetiteljima trekking i prirode staza, biciklizam, spa centar, joga, Ayurveda, rafting vodom, dječje safari i promatranje ptica. Gosti su također može prošetati uz rijeku u obale Esplanade koji je jedinstven u hotel. Mjesto vibracije od duhovnosti Rishikesh i umirujući pogled na planine.

Adresa: Ganga Kinare, 237, Virbhadra Road Rishikesh, Uttarakhand - 249201

6. Mysore Krishnamachar Yoga Shala, Mysore, Karnataka

The Retreat: Mysore je mjesto da ide u za jogu odmor u Indiji. Područje je poznato po Ashtanga Vinyasa joge u Indiji i inozemstvu. BNS Iyengar koji je gospodar obliku i predaje ga iz proteklih 30 godina, a sada se nastava na Majsor Krishnamachar Yoga Shala. Centar se nalazi u središtu Mysore.

Ono što nudi: Odgovor Yoga Retreat nudi obuku u svim oblastima joge koje uključuju asana, mudra, uzvikujući, pranayama, meditacija, filozofija, i Ayurveda. Posetioci se preporučuje da se registruju za najmanje mjesec dana i mogu birati različite opcije na raspolaganju da uče jogu i Ayurveda. Mjesto uči joga zasnovani na tradicionalnim konceptima i spisa i otvoren je za studente širom svijeta.

Adresa: Mysore Krishnamachar Yoga Shala, # 490, Devamba Agrahara, KR Mohalla, Mysuru - 570024

7. Tushita Meditacija centar, Dharamsala, Himachal Pradesh

The Retreat: Meditacija centar nalazi se u spokojan Dharamsala, u brdima iznad grada McLeod Ganj. To je centar tibetanskog tradicije mahayana budizma i otvorena je za ljude svih kultura i tradicija da nauče Budinog učenja.

Ono što nudi: Centar nudi kurseve u Budizam od početnog do naprednog nivoa. Vrši stambene 'Uvod u budizam "tihe povlačenje kurs za 10 dana i otvorena je za drop-u meditaciji u jutarnjim satima. Mjesto natapa u umirujuće na okolna šuma i enigmu Dalaj Lama.

Adresa: Tushita Meditacija centar, McLeod Ganj, Dharamsala, Himachal Pradesh- 176219

Odgovori stručnjak za Čitatelji pitanja

Su joga vježbe preporučuje osobama koje nikada ranije praktikuje jogu?

Da, jesu. Joga vježbe su odlične mjesta za početak yoga učenja.

Ono što bi trebalo da nosim na Yoga Retreat?

Ponesite svoj uobičajeni Osnovne stvari za putovanje i budite sigurni da dodate odgovarajuću odjeću za mesto i vreme, yoga odjeća i mat i dobre cipele za hodanje.

Povlačenje iz vašeg svakodnevnog života i odlazak negdje da se ponovo sa sebe i život je idealan način da se osvježite i pomladiti sebe i vratiti se s novom energijom da se o izazovima života. Kada postoje dobri i pristupačne povlačenja na dohvat ruke, onda je najbolje da ga probati. Odabrati jedan, doživjeti ga i javite nam kako je bilo. Sretan praznik.

load...