Zdravlje i wellness

Top 7 prirodnih izvora vitamina B17

Top 7 prirodnih izvora vitamina B17

Dakle, znate o svom vitamine i proteine. Ali, da li zaista? Ne mnogi od nas su svjesni materijama koje su potrebni našem organizmu i njihove funkcije. Ali, ako ne razumiju vrijednost nutrijenata, nikada nećemo biti u mogućnosti da cijenimo njihovu potrebu u našoj ishrani. Vitamin B17 je jedan takav nutrijent koji se često previđa.

Poznati češće kao Amigdalin, ovo antikancerogeno vitamin je član vitamina B-kompleksa obitelji. A dobro poznati alternativni lijek za rak, vitamin B17 je vrlo efikasan u snižavanju tumora i suzbijanju metastaze. To raskida kancerogene ćelije, štiti tijelo od samog početka, razvoj i širenje raka u budućnosti, i daje svoj imuni sistem dobar poticaj. Namirnice koje sadrže ovaj vitamin su poznati kao nitrilosides. Pre nego što znati o B17 hranu vitamina, omogućava da bolje pogledamo kako korisno ovaj vitamin je za nas.

Vitamin B 17 Prednosti za zdravlje:

Osim što je priznata kao alternativne medicine za rak, ovaj B 17 vitamina Vjeruje se da donese druge zdravstvene prednosti previše:

load...
  • Anti-hipertenzivnih svojstva ovog vitamina pomoći u održavanju razine krvnog pritiska pod kontrolom, koji naizmjenično pomoći osujetiti off raznih kardiovaskularnih bolesti.
  • Vitamin B17 je poznato da poveća potencijal imunog sistema.
  • Ovaj vitamin se koristi i kao kompletan tonik za jačanje vaše sveukupno zdravlje.
  • Laetril je poznat i da pomogne telu sa svojim detoksikaciju i čišćenje proces.

Zanimljiv podatak:

Ako ste u Google pretraživanje na vitamin B17, puno rezultata koji se pojavljuju sadrže riječ zove letril, koji se koristi kao sinonim za ovim vitaminom. Međutim, u stvarnosti, Laetril je sintetički oblik B 17 i potiče iz Amigdalin. Laetril je dostupan u raznim oblicima na tržištu, uključujući i injekcije, losione, tablete, pa čak i supozitorija.

Sada kada znate šta je vitamin B17 i koje su njegove prednosti su, da vidimo gdje se ovaj vitamin prirodno nalazi:

Top 7 prirodnog vitamina B17 Foods:

1. Seeds:

Sjemena, posebno marelice sjemena, na vrhu liste bogatih vitaminom B 17 namirnica. Možete naći ovaj vitamin u seme suhe šljive, kruške, breskve, nektarine, višnje, pa čak i jabuke. Sjemenke lana, squash seme, proso sjemena i heljde sjemenke sadrže ovaj vitamin u umjerenim količinama.

load...

2. Nuts:

Orasi su bogati od raznih nutrijenata, uključujući i minerala i proteina. Bademi, posebno gorak oni, zajedno sa makadamija orasima i indijskim orahom, sadrže vitamin B17, sa gorkih badema na vrhu liste. Makadamije sledi i konačno indijski orah. Međutim, istraživači su pokazali da su ovi orasi su vrlo otrovne i koje su zabranjene u SAD-u. Ipak, gorkih badema se koriste za proizvodnju ekstrakata i dati likeri da različita okusa.

3. Voće:

Bobice - uključujući maline, jagode, ribizle, brusnice i kupine - sadrže divljenja količine ovog antikancerogeno vitamina. Da ne zaboravimo quinoa, ogrozd, i dud! Međutim, iznenađuje činjenica je da je šumsko voće sadrže vitamin B17 u prilično velikim količinama.

4. Sprouts:

Bambus slavine voditi ovu listu s visokom dozom zatim klice lucerne, garbanzo, i cijeli zeleni gram.

5. Lišće:

Lišće lucerke i eukaliptusa sadrže velike količine vitamina B17. Spanać Listovi su također potencijalni izvori ovog vitamina, ali u tragovima.

6. Krtole:

Provjerite svoj omiljeni yam, manioke, i slatki krumpir. Svi oni sadrže ovaj vitamin, sa Cassava vode na listi. Uprkos tome što je bogat izvor proteina, Cassava lišće treba kuhani na odgovarajući način da se izbjegne pretvaranje cijanogenih glikozidi u cijanid.

7. Beans:

Odlučite se za razne grah da se vitamin B17. Odabrati za fava, crna, bubrega, lima, a garbanzo koje su bogate ovim vitaminom. Kuvati ih ili ih samo bujaju i uključiti ih u ishranu da se ovaj vitamin.

Riječ oprez:

Kao i sa svim sastojcima, postoje šanse nuspojava kao što su glavobolja i povraćanje. Ako imate bilo kakvih takvih simptoma, a zatim pijuckati čašu vitamina C bogat voćni sok - naranče, limun, grožđe, ili grožđa voće.

Iako ne postoje dokazi koji pokazuju da vitamin B 17 koji utiču na trudnice i dojilje negativno, molimo vas da provjerite sa svojim ginekologom prije nego što troši od ovih namirnica na izbjegli alergijske reakcije.

Sada kada znate razne vitamina B 17 namirnica, kad ćeš da ih dodate vašoj ishrani?

Jeste li pronašli ovaj članak na vitamin B17 namirnica pomoći? Molimo ostavite nam vaš feedback u komentarima ispod teksta!

load...