Zdravlje i wellness

Top 6 joga Pozicije za opuštanje

Top 6 joga Pozicije za opuštanje

Kako se osjećate na kraju dugog dana? Umoran kao pakao? Čime se baviš, onda? Pada na krevet i spavao je jednostavno rješenje, ali to ne rješava problem. Ono što je potrebno je opuštanje joga koji efikasno otklanja sve vaše umora.

Opuštanje je neophodno, jer je preopterećeni tijelo odlazi u stanje pukog preživljavanja, stavljanje na čekanje sve ostale tjelesne aktivnosti. I, na kraju te osjećaj slaba i mrzovoljan.

Prije nego što se to dogodi, potrebno je da se opustite i dobiti vaše tijelo će biti u skladu sa svojim internim funkcijama.

I, ne postoji drugi bolji način da se to uradi od bavljenja narednih 6 joga predstavlja za opuštanje. Oni su savršeni, i morate ih probati.

Ih pronaći u nastavku.

Prije toga, da razgovaraju o ulozi joge u opuštanje.

Joga za opuštanje

Opuštajuće yoga vam pomaže da pronađete ravnotežu i spokoj. Joga disanje i poze rasteretiti vaše tijelo napetosti brave stvorena u njoj ceo dan.

load...

Ali ne brkati sa spavanjem. Opuštanje joga nije lijeno u ležećem položaju i hlađenje. To je strukturirani i svjesne formatu uzimanja odmora nakon nastavak napora.

Proces rezultira u revitalizaciji živce i okuplja rasute energije u vašem tijelu. To će Vam pomoći da se u potpunosti prepustiti gravitacije, smiri svoj um, i uzeti u životnu silu kroz duboko disanje.

To je tako jednostavno i ako praktikuje u pravu, može vrlo lako ponovno te osnažiti i pomoći vam da se vratim na posao s obnovljenom energijom.

Sada, hajde da vidimo neke opuštajuće joga pozama.

Joga za opuštanje

  1. Balasana (Child Pose)
  2. Viparita Karani (noge-Up-The-Wall Pose)
  3. Makarasana (Crocodile Pose)
  4. Supta Matsyendrasana (Ležaljka Fish Pose)
  5. Supta Baddha Konasana (Bound kut Pose)
  6. Savasana (Corpse Pose)

1. Balasana (Child Pose)

O pozi: Balasana ili djeteta poza podsjeća na položaj fetusa bebe. "Bala" je sanskritu riječ koja znači dijete. To je nivo početnik Vinyasa joge asana. Ova asana treba praktikovati na prazan želudac. Držite pozu za 1 do 3 minute za najbolje rezultate.

load...

Pose Prednosti: Balasana oslobađa napetost u leđa, ramena i grudi. Smanjuje stres i anksioznost i lagano proteže kukovima, bedrima, i članaka. Poze i smiruje vaš um i umiruje disanje.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Balasana

2. Viparita Karani (noge-Up-The-Wall Pose)

O pozi: Viparita Karani ili nogu-Up-The-Wall Pose je rješenje za mnoge probleme. To je nivo početnik Hata joga asana. Viparita Karani je blagi inverzija i najbolje radi kada praktikuje ujutro na prazan želudac. Držite ga za 5 do 10 minuta.

Pose Prednosti: Viparita Karani regulira svoj protok krvi. Ona ublažava otečene zglobove i vraća umorne noge. Takođe, ublažava blagi natrag bolove i simptome nesanice. Viparita Karani pomaže onima koji pate od blage depresije.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Viparita Karani

3. Makarasana (Crocodile Pose)

O pozi: Makarasana ili Krokodil Pose podsjeća na krokodila sa glavom iznad vode. Poze je savršen za završetak naporne yoga sjednici. To je nivo početnik Hata joga asana. Vježbajte Makarasana na prazan želudac, po mogućnosti ujutro. Držite ga za 3 - 5 minuta.

Pose Prednosti: Makarasana duboko opušta ramena i leđa. Prostire mišiće kuka, tretira hipertenzije, i otklanja umor. Takođe, ublažava sve čvrsto čvorova u vašem tijelu.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Makarasana

4. Supta Matsyendrasana (Ležaljka Fish Pose)

O pozi: supta Matsyendrasana ili Reclining Fish Pose je uvijanje pozu i dobio je ime po jogi zove Matsyendra, učenik Lord Shiva. To je nivo početnik Hata joga asana. Vježbajte asana na prazan želudac i čisti crijeva. Držite ga za 30 do 60 sekundi.

Pose Prednosti: supta Matsyendrasana masaže leđa i kukova. Uklanja toksine iz vašeg tijela i podstiče nove protok krvi u organima za varenje. Je asana ublažava ukočenost u tijelu.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: supta Matsyendrasana

5. Supta Baddha Konasana (Bound kut Pose)

O pozi: supta Baddha Konasana ili Bound Ugao Pose je nagete predstavljaju da je vrlo lako napraviti. To je nivo početnik Vinyasa joge asana. Praksi to ujutro ili navečer na prazan želudac. Držite pozu za 30 do 60 sekundi.

Pose Prednosti: supta Baddha Konasana snižava krvni pritisak i smanjuje napetost mišića. Ona pruža olakšanje od napada panike i umor. Je asana također drži glavobolje na distanci.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: supta Baddha Konasana

6. Savasana (Corpse Pose)

O pozi: Savasana ili leš poza je klasični opuštanje pozu. To zahtijeva da spavaš ravno na leđima i ostati nepokretan kao mrtvo tijelo. Savasana je nivo početnik Ashtanga yoga asana. Možete vježbati ovaj asana u bilo koje doba dana. Biti u njemu za 5 do 10 minuta.

Pose Prednosti: Savasana umiruje sve mišiće. To potiče cirkulaciju krvi i blagotvorno za one koji imaju neuroloških problema. Je asana vam daje dubok i meditativni odmor.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Savasana

Također smo stavili zajedno nekoliko upozorenja treba imati na umu prilikom praksa ovih poza. Provjerite ih u nastavku.

Oprez za opuštanje Poses

Ako ste pate od hroničnih bolova u leđima, ozljede leđa, ili imate degenerativne bolesti diska, praktikuju ove asane sa pažnjom i pod vodstvom instruktora.

Tokom prakse, ako misliš da svaka firma prstohvat ili bol, lagano izlazi iz poze i odmor.

Neka često postavljana pitanja na opuštanje joga pozama navedene su u nastavku. Pogledaj.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Mislim da je teško dati u poze i opustite se u njemu. Kako da prevazići?

Redovna praksa i fokusiranje će vam pomoći da u potpunosti opustiti u pozama. Daj mu vremena i biti strpljiv, to će vas stići.

Koliko često bavim opuštanje predstavlja?

Vježbajte poze svaki dan ili jednom na kraju dana ili kada se umorite nakon naporne aktivnosti i potrebno je da se opustite i pomladiti.

Opuštanje vaše tijelo može biti zadatak sa brzim tempom način života, gdje ste uvijek u pokretu i nikada zapravo sjesti i smiriti. To uzima danak na tijelu i rezultira u velikom, loš bolesti. Da biste izbjegli da se i biti uravnotežena, pokušajte opuštanje joga poze gore navedenih i biti zdrav.

load...