Zdravlje i wellness

Top 5 mesta za mirno meditiraju

Top 5 mesta za mirno meditiraju

Ako je vaš plan je da se od par dana i samo meditiram, bilo da je to kao duhovni plan ili luksuzno putovanje, pravo lokacija je obavezno. Jeste li u potrazi za koji savršeno mjesto za dnevnu meditaciju rutinu?

Postoji mnogo duhovno-optužen mesta koja su utočišta posredovanje u Indiji. Ovdje navodimo neke od izuzetne meditacije destinacije koje obećavaju besplatan buke i najbolje mesto da oslobodi um, tijelo i duh.

Zapamtite, pronalaženje idealno mjesto za to je meditacija nemoguće. Morat ćete stvoriti svoju duhovnu atmosferu kroz Jap, meditaciju i molitvu. Ovdje su top 5 mjesta za meditaciju u Indiji.

load...

Najbolje mjesto za Meditacija u Indiji

1. Rishikesh:

Na vrhu naše liste najboljih meditacije mjesta u Indiji je Rishikesh. Rishikesh je prekrasno mjesto za meditaciju. Šarm i duhovni utjecaj ovog mjesta je jednostavno divno. Nalazi se na reci Gang i okružen je brdima na tri strane. Rishikesh ima dobar broj aŠrama i joga instituta i smatra se joga i meditacija kapitala u svijetu, koji mami znanje, utjehu i mir traže ljude. Klase meditacija sa Sadgurudev su intenzivne, okrepljujuće i strahopoštovanje. To donosi jedan bliže ostvarenju spasenja i Mokša.

2. Bodhgaya:

Bodhgaya je najljepši budistički hodočašće i renomirani centar za meditaciju. Buda navršio prosvjetljenje nakon intenzivnog meditacije pod Bodhi stabla u Bodhgaya, spot sada obilježen izvaljen Mahabodhi Temple Complex. To je vrlo smiren i prekrasnom mjestu, što ga čini idealno mjesto za meditaciju.

load...

3. Dharamshala:

Na prostranoj planine, okružen svježem zraku i visokim borovima, napraviti Dharamshala je savršeno mjesto za meditira. Meditacije centar Shikhara Dhamma vipassana je najslikovitijih centar u Dharamshala. Dharamshala ima energiju koja bi nastaniti u umu, i da će uzeti od zemaljskih ometanja, u fazi apsolutni mir i sreću. To je savršen put ozdravljenja, duhovnosti i povezivanje sa unutrašnjim carstvo vas.

4. Himalaji:

Majestic bez premca, Himalaya se smatra jednim od najljepših mjesta na svijetu. To je rodno mjesto meditacije i joge, i ima bogatu duhovnu istoriju. Bezbroj svetaca, mudraca su utočište ovdje, za obavljanje intenzivne duhovne prakse. Ananda u Himalaji je najbolje mjesto ako tražite luksuzan bijeg, pročistiti svoj um i tijelo. Nalazi se u prekrasnom, prirodnom okruženju pošumljene podnožju, tekuće vode, odmah pored Ganges River, daleko od buke i haosa gradskog života. Ona uči tehnike i nudi časove o različitim oblicima meditacije i shuddi krije.

5. Haridwar:

Haridwar, "Gateway Bogu", smatra se jednim od sedam najsvetijih mjesta u Indiji. Nalazi se u podnožju Himalaja u Uttarakhand. Suryavanshi Prince Bhagirath vrši pokoru u Haridwar, da spasi duše svog pretka koji su poginuli zbog prokletstvo mudrac Kapila. Ispovijed je odgovorio i rijeka Ganga curio dalje od Lord Shiva je brave i oživljen je šezdeset hiljada sinovi kralja Sangara. Haridwar ima premca meditacije aŠrama u Indiji. To je idealno mjesto za duhovno naklonjeni i zdravlje svestan ljudi.

Nadam se da vam se sviđa članak. Ne zaboravite da ostavite svoje komentare.

load...