Zdravlje i wellness

Top 10 Zubaida Tariq saveti za gubitak težine

Top 10 Zubaida Tariq saveti za gubitak težine

Zubaida Tariq, popularno poznat kao Zubaida Aapa, je poznati pakistanski kulinarstvu stručnjak i poznati kuhar. Ona nije samo stručnjak za kuhanje, ali i stručnjak za zdravlje i kondiciju. Njen pravni lijekovi za mršavljenje i za njegu kože su vrlo efikasan i voljen od svih.

Zubaida Tariq Savjeti za mršavljenje

Svako ko je spreman da izgubite težinu ima tendenciju da traže neke efikasne savjete i lijekova. Zubaida Tariq savjeti za mršavljenje su jednostavni i stvarno efikasan. Top 10 vrhovi Zubaida Tariq mršavljenja su kako slijedi:

load...

1. Sok od limuna:

Kako bi se izgubiti težinu i postići tanji tijelo, piti sok od limuna. Mix 3 žlice soka od limuna sa 1 žlica meda i ¼ kašike crnog papra u prahu zajedno, u čašu vode. Piti tri puta dnevno u trajanju od najmanje mjesec dana.

2. Paradajz:

Paradajz je divan povrće za vaše zdravlje. Ako dnevno jesti svježe paradajz pre doručka, vidjet ćete vidljive rezultate nakon nekoliko tjedana.

3. Zeleni čaj:

Zeleni čaj pomaže u mršavljenja. Zubaida predlaže da to bude u naviku da piju zeleni čaj redovno dva puta dnevno, najbolje nakon ručka i večere. Zeleni čaj sagorijeva masti u organizmu i dodatnih kalorija koji prirodno pomažu u mršavljenju.

load...

4. Red Lentils:

Uzmite 1 žlica crvene leće i 4 čaše vode u posudu. Kuhati ovo do vode u posudi smanjuje na staklo. Sada prenosi na staklo i postavite čelični kašiku u čašu. Držite ga na mjestu gdje postoji poprečnu ventilaciju. Ostavite preko noći. Sljedećeg jutra, odvojite vodu iz leće i druge otpatke. U ovom prosijava vode, dodajte 1 prstohvat crnog papra i nekoliko kapi limunovog soka. Popij ovo mješavina prije perete zube svaki dan. Učinite to redovno za 40 dana i vidjeti vidljiva razlika.

5. Vodozahvat:

Pijte puno vode tokom dana. Pije minimalno 8 čaša vode na dan predložili. Čim ustaneš ujutro, piti 16 unci normalno hladne vode. To će vam pomoći da se spali 100+ kalorija u jednom danu.

6. Manjih obroka:

Ne uzimajte teške obroke tijekom dana. Slomiti svoje obroke u šest dijelova. Od svih obroka, ručak bi trebalo da bude najteže. Tipičan i preferirani vremenskog rasporeda za konzumiranje jela su 07:30, 10:00, 12:30 sati, 04:00, 18:00 i 09:00

7. Organskog povrća:

Uključiti organskog povrća i voća u svoj doručak. Kao doručak je prvi obrok u danu, to mora biti zdrav i pružiti vam dovoljno energije za početak dana. Vaš zdrav doručak poželjno uključiti jabuke, paradajz, paprika, mrkva i bez masnoće jogurt.

8. Jedite polako:

Jesti polako i žvakanja dugo pomaže pri sagorijevanju kalorija i žeti maksimalne koristi iz pojedene hrane. Trebalo bi žvakati za 30 sekundi za svaki zalogaj. Također, pauzirajte na pola puta dok su jeli za 5 minuta. Ova pauza je važno kao i vaše tijelo treba 10 minuta da kažeš umu da je puna.

9. Walking:

Hodanje je najbolja vježba za ostati u formi i oblika. To je vrlo važno da hoda za najmanje jedan sat pet dana u tjednu, kako bi se izgubiti težinu. Ako je moguće, pokušajte i nositi 2 funte glupa zvona s vama dok walking.This je važan tip mršavljenja Zubaida Tariq i bilo koji drugi drugo.

10. Redovno vježbanje i uravnoteženu ishranu:

Ovo je krajnji savjet za uspješan gubitak težine. Potrebno je da redovno vježbaju i pratite odgovarajuće uravnoteženu ishranu ako želite izgubiti na težini i ostati u formi. Ne bi trebalo da zavisi samo sagorijevanje masti dodataka ishrani i lijekova za mršavljenje, ali treba pokušati jesti zdravu hranu i pratite dobar dnevni režim izgubiti na težini.

Nadam se da će naći Zubaida Tariq ove savjete za mršavljenje stvarno efikasan. Ostavite nam vaš feedback ispod.

load...