Zdravlje i wellness

Top 10 najboljih pogodnosti serotonina

Top 10 najboljih pogodnosti serotonina

Serotonin je poznat kao tijelo prirodni 'Feel Good hormona. Ali, prije nego što smo dobili u prednosti, nadamo se prvo saznati šta je to i šta je njegova uloga u organizmu.

Šta je Serotonin?

To je neurotransmiter koji se proizvodi i širi neurona u mozgu. Ona se formira aminokiseline zove triptofan. Ovo je dio proteina iz naše svakodnevne ishrane. Više količina triptofana u krvi šalje poruke u mozak da proizvodi serotonin. To pomaže da se odluče ukupnom raspoloženju pojedinca i prevaziđu promjene raspoloženja, anksioznost, depresija, itd

Serotonina u organizmu pomaže da se napraviti jedan osjećati opušteno, sretni, i sigurni. Ona također ima mnoge druge svrhe, kao što su kontrola apetit, raspoloženje i regulator ponašanja, kardiovaskularne funkcije, spavanje, kontrakcije mišića, endocrinal sekreta 'regulacije, pamćenja i učenja, regulacija temperature, itd

load...

Neka nam brzo provjeriti prednosti Serotonin!

Prednosti Serotonin:

1. Zdravlje srca:

Ovo kemijskih pomaže da se smanje problemi sa srcem kao što srčanog i moždanog udara. Nedostatak serotonina može uzrokovati promjene u otkucaja srca.

2. Brain sazrijevanje:

Najvažnija funkcija serotonina je razvoj mozga. Nedostatak serotonina može dovesti do autizma i Down sindrom.

3. Skin prednosti:

Od serotonina pomaže da se riješi depresije, anksioznosti i pomaže jedan opustiti, to je blagodat za kožu. Serotonin djeluje kao antidepresiv lijek koji pomaže koži da prirodno sjaj.

load...

4. Opuštanje:

Serotonin je također poznat kao "osjećati-dobar" hormona. To može pomoći da se opustite. Nedostatak ove hemikalije mogu promovirati osjećanja bolesti, umor, umor i tromost.

5. Insomnia:

Manjak serotonina može uzrokovati poremećaj spavanja u pacijenata. To se može tretirati konzumiranje dodataka za povećanje razine serotonina u organizmu i na taj način smanjiti problem. Tokom dana vremena hroničnog umora posmatra i noći se odlikuju nesanice i nekontrolisane misli.

6. Glavobolje:

Serotonina čini čuda u davanju instant olakšanje od kontinuiranog glavobolje. U nekim slučajevima, takođe pomaže nositi migrene. Pojave i ozbiljnosti migrene može se smanjiti redovnom upotrebom serotonina u ishrani.

7. Gojaznost:

Nizak nivo serotonina u tijelu može dovesti do prejedanja. Nedostajuća nisu u stanju da kontrolišu svoje apetit. Ovaj poremećaj može dovesti do pretilosti i povećanje razine anksioznosti, iritacije i depresije.

8. Anti-starenje:

Serotonina pomaže da se riješi slobodnih radikala ćelija. Proizvodi antioksidansi u tijelu da se bori protiv slobodnih radikala; slobodni radikali oštećuju stanice i dovode do starenja.

 9. Mood booster:

Serotonina na sve načine pomaže u sticanju pravilan san i stoga je i prirodno raspoloženje booster. To pomaže da se održi mnoge bitne funkcije u organizmu kao što su funkcije gastrointestinalnog, kardiovaskularne, imunitet sistema, itd Nedostatak serotonina u organizmu može izazvati velike poremećaje poput depresije itd Pod viši nivo stresa, serotonin se apsorbira brže, ali efikasnost svodi.

10. Anksioznost:

Neurona u mozgu su jedini izvor za proizvodnju serotonina. Oni pomažu u održavanju razine sna, raspoloženje, libido, energije, apetit, i anksioznost. Serotonina pomaže da se smanji anksioznost koja može dovesti do samoubistva ili nasilja.

Neke važne savjete za Serotonin:

  1. Neželjeni efekti mogu izazvati mučninu, nesanica, vrtoglavica, debljanje ili gubitak, tremor, znojenje, itd
  2. Pretjerano konzumiranje treba izbjegavati jer može uzrokovati sporo, brzo ili nepravilan rad srca, groznica, glavobolja, anksioznost i krute mišiće.

load...