Zdravlje i wellness

Top 10 najboljih pogodnosti Mango sokova

Top 10 najboljih pogodnosti Mango sokova

Mango se smatra jednim od najukusnijih i najzdravije voće. "Kralj voća" ima žute, narančasto crvenkaste ili zelene boje kože i duboko žute mek unutrašnjosti. Osim sočnog okusa, nekoliko drugih za zdravlje i ljepotu prednosti manga soka. Ovaj članak obrađuje na hranjivu vrijednost manga soka i njegove prednosti za kožu i sveukupno zdravlje.

Prednosti Mango Juice:

Ispod spomenuli su top 10 mango sok koristi.

1. Sprječava rak:

Mango je prepun antioksidans spojeva uključujući astragalin, methylgallat, isoquercitrin, fisetin, kvercetin i galne kiseline. Svi ovi spojevi se smatraju snazi ​​za smanjenje rizika od raka dojke, debelog crijeva, leukemiju i prostate. A topiv dijetalna vlakna 'pektin', prisutan u mango, također igra značajnu ulogu u tom pogledu. Prema najnovijim istraživanjima, pektin ukrasi niz akcija "galektina 9" koji je element funkcioniranja u kancerogene ćelije. Osim toga, još jedan sastojak mango "lupeol" potiskuje tumorske ćelije raka prostate.

load...

2. Smanjuje nivo holesterola:

Mango sok hrani vaše tijelo sa dovoljne količine vitamina C. Pektin i vitamin C u kombinaciji olakšati ljudsko tijelo u snižavanju nivoa seruma holesterola, posebno lipoproteina niske gustoće.

3. Održava krvnog pritiska:

Mango sok sadrži vitalni nutrijent, kalija koji pomaže mišiće, srce i funkcije živaca. Ovaj povoljan mineral reguliše ravnotežu tekućine u tijelu i krvni pritisak.

4. Koristan za Anemija:

Iron je jedan od najznačajnijih nutrijenata; njegov nedostatak može dovesti do nekoliko ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući anemiju. Možete pružiti tijelo značajan iznos od željeza konzumiranjem jedne porcije manga soka svaki dan. Mango sok je vrlo povoljan za to-biti-majke kao oni zahtijevaju visok sadržaj željeza.

load...

5. Za zdravlje očiju:

Konzumiranje mango ili mango sok je najbolji način da se vaše tijelo ključni nutrijent, vitamin A. On djeluje kao najbolji defanzivac protiv očnih problema, odnosno suve oči i noćno sljepilo pored promocije dobar vid.

6. Briše kože:

Jedan od najboljih prednosti manga soka je u tome što poboljšava ljepotu vaše kože pružajući esencijalnih hranjivih tvari u velikim količinama. Akne, bubuljice i druga pitanja kože mogu biti tretirani pomoću eksterno voće mango. Potrebno je samo da primijeniti mango pulpe na svojoj koži za oko deset minuta. Nakon preporučenog vremena, operite kožu mlakom vodom.

7. Alkalizes cijelo tijelo:

Jabučna kiselina, vinska kiselina i trag limunske kiseline su dostupni u svježi mango soka. Ove kiseline olakšavaju za održavanje alkalna rezerva tela.

8. Fights Dijabetes:

Dijabetes je ozbiljna bolest koja se ne može smatrati trivijalno. Odlikuje se višak količine šećera u krvi u tijelu. Najčešći uzroci dijabetesa uključuju visok krvni pritisak, visok nivo holesterola i otpornost na inzulin. Mango sok (bez šećera) kontrolira nivo šećera normalizacijom razine inzulina, održavanje krvnog pritiska i smanjenje lošeg kolesterola.

9. Poboljšava varenje:

Mango sok je poznato da promoviše zdravlje probavnog sistema rješavanja problema sa želucem. Ako ste pate od opstipacije, konzumiraju tu čudesnu sok u kombinaciji sa grejpa i ananasa sokova.

10. Pojačava imunološki sistem:

Vitamin C, vitamin A i karotenoidi se nalaze u mango soka. Ovi sastojci kombinuju zajedno kako bi vaš imunitet jak i zdrav.

Mango Juice Nutrition Facts:

Mango sok ima nekoliko plemenitih hranjivih tvari. Jedan kup mango sok sadrži 128 kalorija, s manje od 1 g svakog od proteina, masti i holesterola. 33 g ugljikohidrata i 0,8 g vlakana su dostupni u jednoj porciji.

Sok, izvedena od svježeg manga, je prepun vitamina C & A, zajedno sa tragovima vitamina B, E i K. Neki vrijednih minerala previše se nalaze u mango soka. Jedna porcija sadrži:

  • 61 g kalija
  • 43 g kalcija
  • 8 g magnezija
  • 5 g fosfora
  • 0,9 g željeza
  • 1.0 mcg selena
  • 13 g natrij

USDA Mango Juice Nutrition

Hranjivo Vrednost hranjivih sastojaka Procenat rda
Energija 70 kcal 3.5%
Ugljeni hidrati 17 g 13%
Protein 0,5 g 1%
Ukupna mast 0,27 g 1%
Holesterol 0 mg 0%
Dijetalno vlakno 1,80 g 4.5%
Vitamini
Folati 14 μg 3.5%
Niacin 0,584 mg 3.5%
Pantotenska kiselina 0.160 mg 1%
Piridoksin (vitamin b-6) 0,134 mg 10%
Riboflavin 0,057 mg 4%
Tiamin 0,058 mg 5%
Vitamin c 27,7 mg 46%
Vitamin a 765 iu 25.5%
Vitamin e 1,12 mg 7.5%
Vitamin k 4,2 μg 3.5%
Minerali
Natrijum 2 mg 0%
Kalijum 156 mg 3%
Minerali
Kalcijum 10 mg 1%
Bakar 0,110 mg 12%
Gvožđe 0,13 mg 1.5%
Magnezijum 9 mg 2%
Mangana 0,027 mg 1%
Cink 0,04 mg 0%

Nadam se da vam se sviđa naš post o prednostima manga soka. Da li uživati ​​mango? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...