Zdravlje i wellness

Top 10 hrana bogata kiseonikom

Top 10 hrana bogata kiseonikom

Da li planirate da počnete dijetu da se više kisika u krvi? Onda vam je potrebno kako bi bili sigurni da je oko 80 posto svoje obroke sastoje od alkalnih namirnica, koji pomažu povećanje razine kisika u krvi.

U to ime, koje su namirnice koje trebate uključiti u svoju ishranu kako bi se poboljšala dovod kisika u krvi? Ovaj post ima odgovor. Čitajte na znati više.

Prednosti alkalno-Rich Dijeta

Prednosti nakon ishrane alkalne bogate uključuju (1):

  • To povećava nivo kisika u krvotoku.
  • To sprečava mliječne kiseline build-up koji može biti štetno za vaše zdravlje.
  • Ona pomaže stimulirati različite funkcije i procese u vašem tijelu.
  • Ona pomaže u procesu obnove i obnove organizma.
  • Ona pomaže u održavanju normalne pH vašeg tela.
  • Pomaže različitih organa u funkciji tijelo treba.
  • Optimizira sposobnost vašeg tijela da apsorbira različitih vitamina i minerala.

Namirnice koje su bogate kisikom poboljšati sveukupno zdravlje, zbog čega su vrlo važni. U ovo doba, ljudi jedu hranu koja se obrađuju i nezdravo, a time i zdrave ishrane je tako presudno. Kada vaš dijeta je vrlo kisela, to može dovesti do problema sa disanjem, sterilnost, kardiovaskularnih bolesti i različitih terminala bolesti.

load...

Top 10 Oxygen Rich Foods

Ovdje su deset vrsta namirnica morate uključiti u svoju ishranu da bi vaše tijelo kiseonika je potrebno da ostane zdrava i jaka:

1. Avokado, voće, zrelih banana, mrkva, ribizla, celer, češnjak, Termini

Ove namirnice imaju visok sadržaj antioksidanata, a oni su korisni za zdravlje. Njihova pH vrijednost je 8. Termini, bobice, i bijeli luk imaju svojstva koja pomažu u regulaciji krvnog pritiska.

2. Lucerke pupčar, slatke jabuke, kajsije

To su vlaknima bogate namirnice koje imaju pH vrijednost od 8 i lako se vare kao dobro. Oni također sadrže opterećenja enzima koji pomažu u održavanju hormonske ravnoteže vašeg tela. Svakako je potrebna ove namirnice, ako želite da povećate nivo kiseonika u krvi.

load...

3. Sweet grožđe i kruške, ananas, Passion Fruit, grožđice, sokovi od povrća

Ove namirnice imaju pH vrijednost od 8,5 i da su bogate vitaminima A, B i C, kao i antioksidanata. Namirnica u ovoj grupi regulišu krvi, što pomaže u snižavanju krvnog pritiska i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Sokovi od povrća su važni za mobilne detoksikaciju jer su bogata gvožđem.

4. Voćnih sokova, Kivi, cikorije

Ova grupa namirnica ima pH vrijednost od 8,5. Ove namirnice su bogate flavonoidima, što je kemijski spoj naći u prirodnu hranu sa antioksidansima (2). Oni sadrže prirodne šećera da ne formira kisele spojeve kada se vari hranu. U stvari, oni imaju svojstva koja promovira alkalna-formiranje i daje više energije za tijelo.

5. Šparoga, alge, Watercress

Sa pH vrijednost od 8,5, ova grupa ima namirnica koje smanjuju kiselinu nivoa u organizmu. Na primjer, potočarke je bogat kalcijumom i željeza i šparoga ima visok nivo asparagin, što je amino kiselina koja je korisna za nervni sistem.

6. Mango, Limes, dinje, peršun, Papaya

Namirnica u ovoj grupi ima pH vrijednost od 8,5, a najbolje radi kao sredstvo za čišćenje bubrega. Papaya pomaže u čišćenju debelog crijeva i regulira kretanje crijeva. Kada jeli sirovo, peršun pomaže neizmjerno u eliminaciji štetnih tvari iz crijeva i djeluje kao diuretik, čišćenje bubrega. Mango, limun, i dinje su bogate vitaminima i obliku alkalne tokom varenja.

7. Capsicum (Cayenne), Cantaloupe

Namirnica u ovoj grupi ima pH vrijednost od 8,5. Bogate su enzimi koji su neophodni za endokrini sistem. Capsicum ima visok sadržaj vitamina A, koji je važan u borbi protiv slobodnih radikala koji uzrokuju bolesti i stres (3). Također sadrži antibakterijska svojstva. Dinje su bogata vlaknima voće i su niske u šećer.

8. Organski želatina ili agar agar

Ovo je prirodna zamjena za želatinu koja je napravljena od algi. Krajnje je u kalcijuma i željeza. Ona također ima vrlo visok sadržaj dijetalnih vlakana i lako se vari u organizmu. To je definitivno jedan od najboljih namirnica koje povećavaju kisika u organizmu.

9. Lubenica

Ovo voće je visoko alkalni sa pH vrijednosti 9. Zbog visoke vode i sadržaju vlakana, djeluje kao blagi diuretik (4). To je također vrlo bogat izvor likopena, beta-karoten i vitamin C. Ovo ukusno voće je jedan od najboljih energije i hranu koja život tamo, a možete je većinu svojih dobrote čine koristeći ga kao dio debelog crijeva čišćenje i sedmodnevnog brzo.

10. Limun

Ovo je vrh kiseonika hrane. Iako su kisela izvan tijela, okreću alkalne unutar tijela. Limun ima elektrolitskih svojstva koja ga odličnim alkalizovan hrane napraviti. To je brz i snažan ublažavanje od kašlja, prehlade, gripe, hiperaciditet, žgaravica i druge bolesti koje se odnose na viruse. To je ujedno i jedan od najboljih tonika za jetru jer pomaže u čišćenju i energizirajući ovaj vitalni organ.

Ove vrhu kisika hranu bogatu gore navedenih treba da bude sastavni dio vaše svakodnevne ishrane jer će pomoći u povećanju razine kisika u krvotok. To će, zauzvrat, drži tijelo bez bolesti i jačanje funkcije i procese različitih sistema. Alkalne ili hranu kisika davanje, su neophodni za zdravlje i spriječiti hypoxemia, ili nizak nivo kiseonika.

To je važno da se namirnice koje su bogate vlaknima, željeza i antioksidansa da bi ovo stanje daleko i da zaštiti krvnih zrnaca koja nose kisik i borbu protiv opasnog dejstva slobodnih radikala.

Osim jesti puno tamno i lisnato zeleno povrće i voće, treba zapamtiti da piju puno vode i redovno vježbaju na prirodno date svoje tijelo sa kiseonikom to treba da ostane zdrav. Tako što više kisika u vaše tijelo, osjećat ćete se zdravije i Revitalizacija nego što ste ikada bili. Ti bi se zaštitili sebe protiv mnogih bolesti koje često dolaze sa modernim načinom života.

Recite nam kako vam je ova poruka pomogao. Nemojte komentirati u kutiji dat je u nastavku.

load...