Zdravlje i wellness

Teški periodi? Isprobajte ovaj ajurvedski kućni lek koristeći šafran - to radi čuda!

Teški periodi? Isprobajte ovaj ajurvedski kućni lek koristeći šafran - to radi čuda!

Da li frustriran jer morate da promenite higijenski ulošci ili tamponi svaka dva sata tokom perioda? Teške ili produženog perioda, također poznat kao menoragija, je vrlo čest problem za menstruaciju žene, i ima direktan uticaj na njihov fizički, kao i emocionalno zdravlje. Prekomjernog krvarenja također dovodi do anemije i dovodi do hormonalne neravnoteže u organizmu.

U Ayurvedski smislu, menoragija se naziva kao Raktapradara ili Asrigdara, gdje asrig znači krv i dara znači prekomjerne toka.

Što uzrokuje Menorrhagia (teški periodi)?

Postoji veliki broj faktora koji dovode do pretjerane i nekontrolisane menstrualnog krvarenja. Evo nekoliko od njih:

load...

1. Unos hrane koja je duboko prodoran u prirodi kao što su češnjak, senf, itd 2. Stres. 3. Obavljanje teške vježbe dnevno. 4. Višak seksualnog popustljivost koji često dovodi do povećanja vata doše. 5. Posni dugo i često, što uzrokuje povećanje Vata i pitta doše. Oba doša se odnose na menoragija.

Budući da je veliki problem koji muče žene, mnogo lijekova su dostupni na tržištu da se tretira. Ovi lijekovi pomažu u smanjenju boli za sada. Međutim, to je bolje da se ovaj problem riješiti iz korena. Evo, mi dijele jednostavan Ayurvedska dom lijek koji može pružiti olakšanje od teških perioda.

Sta ti treba
  • 1 kašičica meda
  • Jedna nit šafrana
Kako napraviti

1. Uzmite pramen šafrana i razbiti ga u sitne komadiće. 2. Pomiješajte dobro sa žličicu meda, a zatim ga troše.

load...

Možete uzeti jednom ili dva puta dnevno.

Kada možete jesti ovo?

Možete imati ovu mješavinu da se bavi:

1. Prekomjerno krvarenje tokom perioda 2. Bolne menstruacije 3. Predmenstrualni sindrom 4. Mood ljuljačke tokom perioda 5. Ako patite od bilo koje stanje koje se odnose na visoke pitta 6. Nosa krvarenje 7. Depresije

Zašto se to Remedy radi?

Šafran djeluje kao protiv grčeva i pomaže u ublažavanju boli tokom perioda. Takođe održava krvarenje u kontroli.

Kako dugo trebate nastaviti lijek?

Ako obično pate od teških perioda, morate početi da šafran, zajedno s medom oko tri ili četiri dana prije očekivanog datuma početka i nastaviti ga konzumiraju do krvarenje traje.

Ali, ako ne pate od teških krvarenja svaki mjesec, da je bolje da se odluče za lijek samo ako imate puno bola zajedno sa teškim protok krvi.

Datum isteka

Pošto ste mix šafrana i meda u vrijeme potrošnje, nema datuma isteka za lijek. Ali, pobrinite se da koristite originalne i svježe šafrana. Šafran se mogu čuvati u hermetički kontejner za oko godinu dana.

Is This Sigurno za djecu?

Ako je vaš klinac pati od grčevitom boli želudac i iznad tri godine starosti, možete koristiti ovaj lijek.

Također je sigurno za trudnice i dojilja.

Visoka doza lijeka nije preporučljivo jer može imati neželjene efekte.

Neki drugi poena pravni lijekovi Stop obilnog krvarenja

  1. Ashoka kora je još jedna popularna biljka u Ayurvedski žena zaštite. Da biste smanjili menstrualne bolove, uzeti 25 grama (ili jedan i po kašiku) od Ashoka kore prah i prokuhati u 500 ml (ili jedan kup) vode. Nastaviti kipuće do količine smanjuje do 50 ml. Sada, dodajte 50 ml (tri supene kašike) mlijeka u rješenje i ponovo prokuhati dok ne ostaje 50 ml. Filter rješenje i pustite da se ohladi za neko vrijeme.

Možete uzeti dozu 20 - 30 ml i piti rano ujutro do krvarenje se nastavlja.

  1. Također možete napraviti medicinsku paste od lomljenog lišća Lajjalu (touch-me-ne biljka), zajedno sa svježim sokom od doorva (Cynodon dactylon) ili tandulodaka (rižu oprati vodom).
  1. Redovno jedu grožđice pomaže u balansiranju pitta, a to pomaže u kontroli krvarenja tokom perioda.

Isprobajte ove ajurvedske lekove da se zaustavi krvarenje. Nadamo se da vam se sviđa članak. Dijeliti svoje mišljenje u komentarima okvir ispod.

load...