Zdravlje i wellness

Siddha Samadhi Yoga - Šta je i koje su njegove prednosti

Siddha Samadhi Yoga - Šta je i koje su njegove prednosti

Jeste li ikad pokušali vježbanje joga i meditacija kod kuće? Meditacija je najbolji način za povezivanje samo sa vrhovnom. To je stanje duboke relaksacije, gdje se osoba može naći vremena za sebe.

StyleCraze vam nudi moderne dan meditacija i joga stilova zajedno sa svojim pravilne tehnike, koristi i kontraindikacija. Cilj joge je da se fokusira i smiri svoj um, ostati zdrav i na kraju doći na viši nivo svijesti.

Siddha Samadhi joga je oblik yoge koji uključuje meditation.This oblik joge mogu praktikovati svako lako. Siddha Samadhi joga znači probuditi državu u kojoj je postignuto znanje.

load...

Siddha Samadhi joga mogu praktikovati svako bez obzira na dob, klasu ili religije. To se može praktikovati bilo kada za koliko trajanja kao što je predviđeno praktičar. Ne postoji poseban mjesto gdje se ima za obavljanje ove umjetnosti.

Da biste saznali ove umetnosti kod kuće na najjednostavniji način, slijedite korak po korak upute date u nastavku i krenite:

Kako to učiniti Siddha Samadhi Yoga?

1. Sedite u udoban prekrštenih nogu poziciju. Stavite ruke na koljena, dlanovi okrenutom prema dolje. Ovo je poznato kao trut mudra.

load...

2. Zatvorite oči i pokušajte da ostane stabilan. To je faza u kojoj su dužni misli da unesete svoj um. Ali dok meditira, jedan mora imati potpunu kontrolu nad mislima. Otkloniti sve misli iz vašeg uma.

3. Možete zamisliti fotografiju joge sveca ili guru.

4. Fokus na slici. To će vam pomoći da riješi nepotrebnih misli.

5. Zamislite sliku u sredini obrva. Koncentrirati dublje i pokušati ga potpuno vizualizirati.

6. Imajući zatvorenih očiju; može se čak i mantre. Ako niste svjesni bilo mantra može čak i mantrati OM glasno. To vam daje isti efekt.

7. Dok mantrati mantre, možda ćete osjetiti vibracije vas okružuju. Ove vibracije imaju pozitivan učinak na vaše tijelo. Ovi su neophodni za čišćenje vaše tijelo iznutra i što je spreman za božanski osjećaj.

8. Kada ste dostigli ovoj fazi, to znači da ste stekli kontrolu nad vama uma. U ovoj fazi se može preuzeti kontrolu nad umom. Ovo je pokazatelj da je jedan dobro napreduje na duhovnom putu.

9. Može ostati na ovom meditativnom stanju za onoliko vremena koliko on / ona želi.

10. Nakon dobrog joga meditacija, jedan mora da se završi ove sesije na isti način na koji je on / ona ga je počela.

11. Iako završetka sesije, mora da izađe iz božanskog osjećaja i neka misli ući u um. Steknite svijesti i učiniti vaš um svjestan svoje okoline.

12. Polako obavljaju Palming. Za to, potrebno je da se trlja i dlanove jedni protiv drugih i držati ga na oči. Jedan je da se u potpunosti pokrivaju oči dlanovima.

13. Polako otvori oči i potez vašeg tijela - ruke i noge.

Prednosti Siddha Samadhi Yoga:

Siddha Samadhi joga nudi brojne pogodnosti za sve one koji ga redovno praktikuju. Te prednosti uključuju sljedeće:

1. Oslobađa osobu od blage depresije, stresa i anksioznosti

2. Smanjuje nivo stresa.

3. Pomaže u povezivanju sa božanskim / donosi bliže Bogu.

4. Povećava stabilnost

5. Poboljšava zdravlje i drži vas podalje od bolesti.

6. Poboljšava koncentracije. To je vrlo korisno za studente.

7. Donosi u pozitivnosti u svoj život.

Siddha Samadhi joga čini čuda za one koji redovno praktikuju. Isprobajte ovaj jedinstveni joga stil meditacije i vidjeti magičnu razliku iza sebe ostavlja! Nemojte zaboraviti da nas ostavite komentar !!

load...