Zdravlje i wellness

Shiva meditacija - šta je to i koje su njegove prednosti?

Shiva meditacija - šta je to i koje su njegove prednosti?

Shiva i meditacije su nerazdvojni. Zar ne mislite tako? Ima dovoljno kalendar umjetnost oko njega prikazujući kao duboko meditirajući sjedi prosjak da si tako uvjeriti.

Pa, to je zato što je Gospod meditacije. Shiva Meditacija je proces koji replicira njegov intenzivan mirovanje.

Ova meditacija otvara svoj trećeg oka i omogućava umu da funkcioniše na najviši mogući način. To će Vam pomoći da savladate svoj um i zaustaviti misli od utiču na vas.

load...

Smatra proces mijenja život velikih jogija, Shiva Meditacija vam pomaže da postanete više razvijao i provesti svoj svakodnevni život na smislen način.

Fascinantno, zar ne? Postoji mnogo više od toga, iako. Da je sve ispod. Nastavi.

Prvo da bolje razumiju koncept Shiva.

 Šta je Shiva?

 Shiva je Adiyogi - prvi guru joge. A joga lore spominje da je prije više od 15.000 godina, on je dostigao prosvjetljenje i plesali oduševljeno na Himalajima i stvorio 84 Lakh asane sa njegovim pokretima.

load...

Ali, kada pitate nekoga šta Shiva je, ne postoji jedan odgovor. I, to je ljepota Shiva. Shiva je univerzalna svijest. I, shvativši da ste jedno sa to je trik da vam pomoći da shvatite kako funkcioniše svijeta.

Meditiramo tako intenzivan kosmičke energije ili misli samo će podići vaše biće. Shiva je obožavan u različitim oblicima i ima brojna imena.

On je jogi, kosmički plesačica, porodičan čovek, asketa, itd Shiva je također široko zastupljena u aniconic oblik "Lingam. ' Ali, na najvišem nivou, on je bez oblika i neograničene iskonski duša svemira.

On se zove po raznim imenima kao što su Shankar, Shambho, Maheshwar, Mahadev, Bhairav, itd simboličke reprezentacije Shiva je da se od mišićavi muškarac odjeven u tigar kože sa zmijama krase njegovo tijelo i pepeo razmazao na njemu.

On nosi koplje pod nazivom "Trishul i bubanj zove" Damaru. ' Vrat mu je plave boje, a on ima duge, guste, mat brave. Ganga teče iz glave, i Mjesec sjaji od vrha glave.

On ima treće oko, koji je u suštini uma oko koje omogućava sagledavanje i razumijevanje sebe i svijeta na podsvesnom nivou. Shiva Meditacija pomaže da otvori svoj unutarnji oka.

Hajde da pogledamo svoju proceduru sada.

Shiva Meditacija Tehnika 

 1. Priprema
 2. Sjedećem položaju
 3. Disanje
 4. Vizualizacija
 5. Uzvikujući
 6. Blissing Out

1. Priprema 

Prva stvar - istezanje. Da, to će vam pomoći da sjediti udobno bez osjećaja bilo kakve napetosti ili ukočenost u tijelu. Pobrinite se da se protežu leđa, kukova, stražnjice, ramena, bedra i noge. Pokušajte asane poput pašimotanasana, Utthita Padahastasana, Baddha Konasana, vađrasana, itd

Zatim, pronaći mjesto koje nije bučan i gdje možete čuti zvukove prirode, kao što su cvrkut ptica i vjetar swooshing. Nosite udobnu odjeću, nešto što je pogodan za vreme, tako da se ne znoji ili hladno.

Isključiti sve gadgete i završiti hitnu zadatke tako da kada sedite da meditirate, ništa će vas ometati ili uzrokovati potrebu da se okonča meditaciju žurno.

2. Sjedećem položaju

 Sedite udobno, da li je dole, na stolicu, ili se naslonio na zid. Držite leđa ravno, ali ne nenormalno pravo.

Stavite ruke u udobnom položaju ili na koljenima ili stisnutih zajedno u unutrašnjost unutarnje butina.

Kada sedneš, preuzme sukasana, Padmasana, Ardha Padmasana ili vađrasana.

Pobrinite se da su udobne u pozi ili za podešavanje tako da se vaš sjedećem položaju ne ometa iz meditacije.

3. Disanje

Dišite polako i svjesno, osjećati njegov pokret. Udahnite na broj 6, zadržite dah za 6 tačaka, i izdahnite ga na broj 6.

Fokusirati na to kako vazduh ide u, boravi u tijelu, i izlaze. Dati potpunu pažnju na to i vratiti se kad god koncentraciju koleba.

Osjetite životnu snagu punjenja tijela kada udišete, postati svjesni pauze između udaha i izdaha, a kada izdišete, zaboravi koncept sebe i tijelo i osjećati jedinstvo sa svime oko sebe.

4. Vizualizacija 

Disanje u gornjem način pomaže vašem tijelu postati mirna i dalje. Pratite ga po osjećaju području između obrva. I dok je to radio, vizualizirati Shiva u bilo kojoj formi on se javlja u glavi.

To bi mogao biti Nataraja, kosmička plesač, Adiyoga je meditirao monah, ili Ardhanarishwara - utjelovljenje muško-ženskih aspekata. Osjetiti njegovo prisustvo i auru. Biti potpuno koje je poduzela.

Mislim na ništa osim Shiva. Neka Shiva vas progutati.

5. Pojanje 

U pokušaju da se spoji sa Shiva, pozivaju na njegovo ime. Chant 'Om Namah Shivaya, što znači da pozove Shiva s poštovanjem. Om je primordijalni zvuk. To je prvi zvuk stvaranja. Izgovarajući Om odjekuje stvaranje, život i energiju.

'Namah Shivaya' nudi odanosti Shiva. Chant 'Om Namah Shivaya' kontinuirano tempom koji možete naći odgovarajući. Mantra će vam pomoći da se osećate Shiva u sebi. Nastaviti dok se osjećate spojio sa Shiva, gdje nema sebe, a vi ste Shiva i Shiva si ti.

6. Blissing Out 

Ostanite u ovom trenutku apsolutno blaženstvo, gdje imate božanstvo. Neka se ukloniti nered u svoj um i pomoći da steknu jednu krakova fokus.

Trljati dlanove zajedno i stavite ih na svom zatvorene oči. Osjećat ćete se pero svjetlo kao rezultat prevazilaženja težine sebe. Neka taj osjećaj potonuti u potpunosti, a zatim polako otvoriti oči da zaključi meditaciju. Ovaj postupak može trajati bilo gdje između pola sata do nekoliko sati.

Sada, da upoznamo s brojnim prednostima Shiva meditacije.

 Prednosti Shiva Meditacija

 • Shiva Meditacija izaziva stanje duboke smirenosti i opuštanja.
 • Nepotrebne misli zbrisali iz vašeg uma s ovom meditacijom.
 • To povećava izdržljivost i stabilizira krvni pritisak.
 • Shiva Meditacija ublažava svoj napetih mišića i jača imunitet.
 • To vam pomaže da izgubite težinu i dobiti preko ovisnosti.
 • To usporava proces starenja i gradi ogroman povjerenje.
 • Shiva Meditacija vam pomaže da pustite sve svoje strahove i fobije.
 • To vam pomaže da preuzme kontrolu nad svojim mislima.
 • To poboljšava memoriju i pomaže boljoj vaše odnose.
 • Shiva Meditacija vam pomaže da reagiraju manje nepotrebnih pitanja.
 • To vam pomaže da se bave bolja sa svojim problemima, umjesto da postane nemiran.
 • To vam pomaže da otkrijete svrhu svog života.
 • Shiva Meditacija vam pomaže da postanete praštanju i jedan s Bogom.

Odgovori stručnjak za Čitatelji pitanja

Koliko često bavim Shiva Meditacija?

Vježbajte Shiva Meditacija svaki dan za najbolje rezultate.

Kako da treniram sam da sednem fokusirane za dugo trajanje u Shiva Meditacija?

Sjedeći fokusiran za adekvatnu količinu vremena u Shiva Meditacija je izazov. Počnite sa 5 do 10 minuta i polako povećati trajanje sa vremenom i praksom.

Shiva Meditacija je jedna od vrste. To je lijep i transcendentalna. Tek kada počnete da vežbate, shvatit ćete svoj ogroman potencijal. I evo, rekli smo sve što je potrebno da znate o Shiva Meditacija. E sad, ono što je ostalo je za vas da počnete praksi. Dakle, početak, ASAP!

load...