Zdravlje i wellness

Prednosti kastardnog jabuka (Sitaphal) Tokom trudnoće

Prednosti kastardnog jabuka (Sitaphal) Tokom trudnoće

Popularno poznat kao seethaphal u Indiji, krem ​​jabuke uglavnom pripadaju suptropskog Annonaceae grupa stabala. A voće s visokim nutritivnim prednostima, krem ​​jabuka se smatra od velike koristi za ženu je očekivao. Ova mekana i svježe voće sadrži slatki okus i mjere oko 8 do 16 cm u dimenziju. Dostupno u više od jedne boje, oblik ploda je u obliku srca, sferne ili čak neobično s vremena na vreme. Deblji kremasti meso ploda je uzdignute od dobi za trudnice. Jedan očekuju majka je često propisuju da se ovo voće na redovnom, jer je vrlo bogat izvor svih vrsta hranjivih tvari.

Napomena o nutritivnu vrijednost od krem ​​jabuka u trudnoći:

Svi znamo da bi-biti majke su propisani dijeta da su zdravi, higijenski i sigurno na slobodi. Teško da mogu prezalogajiš na mnogo usta zalijevanje stvari koje bi mogle biti štetne za bebu unutra. Seethaphal ili custard apple je idealno voće za njih za bogatiji okus i hranjivu vrijednost. Plod se često preporučuje kao dio uravnotežene ishrane za svakoga. Do sada je, kao hranljive namirnice su bolje za sve nas, možemo jesti ovo svježe kremaste voće za svoju ukupnu korist.

Custard apple je punjen sa svim potrebnim hranjivih tvari kao što su vitamini, minerali, proteini, ugljenih hidrata, vlakana i esencijalnih masti. Ovo je jedan izvor toliko hranljivih materija u potpunosti zbog čega se uglavnom preporučuje ženi očekuje. Seethaphal je dostupna lako svuda, i jeftin u odnosu na druge.

load...

Vitamina A i C:

Vitamin A i C u krem ​​jabuka je sjajan za tkiva kože, očiju, kose i tijela fetusa u materici. Utvrđeno je da konzumiranje krem ​​jabuka pomaže u izgradnji mozga nerava fetusa. Redovno konzumiranje ovog pod-tropsko voće je dobro za rast bebe. Osim toga, voće je jednako koristan za majku tako i za dijete.

Kalorije:

Custard apple je veći u kalorija, u odnosu na drugo voće. Međutim, oni sigurno čine idealan izbor za očekujući majke koje zahtijevaju te dodatne kalorije za svoje postojeće fizičko stanje.

Vlakna:

Visok iznos vlakno krem ​​jabuke im pomaže u borbi sa zatvorom, što je uobičajena uvjet za mnoge trudnice.

Antioksidansi:

Plod je također odličan izvor antioksidansa. Dakle, to pomaže da uspješno uklanjanje toksina iz organizma.

Kako jede krem ​​jabuka tokom trudnoće korisno?

Custard apple je čudo voća tokom trudnoće. To je punjen sa puno nutritivnih prednosti koje dolaze da pomognu kolektivno. Za svoje višestruko nutritivne atribute, plod se smatra najboljim za trudnice. Jesti krem ​​jabuke dnevno zajedno sa drugim prehrambenim će sigurno pomoći bi-biti majka u rađanje zdravog djeteta.

load...

Prednosti custard jabuka u trudnoći:

Prednosti custard apple za fetus:

  • Custard apple pomaže u razvoju mozga fetusa.
  • Takođe razvija živce i imunološki sistem bebe efikasno.
  • Redovno konzumiranje krem ​​jabuke smanjuje rizik od pobačaja u trudnoći.

Osim toga, također smanjuje obim bol rada prilikom porođaja. Stručnjaci vjeruju da seethaphal može biti idealna alternativa za mlijeko. Stoga, čini savršen izbor za one koji su alergični na mliječne proizvode. Redovno konzumiranje krem ​​jabuka u trudnoći je najbolje za stvaranje majčinog mlijeka kao dobro.

Prednosti krem ​​jabuke za majku očekuju:

Custard apple je jednako korisno za majke očekuju kao što je to za dijete.

  • To pomaže ženama da se nose sa jutarnje mučnine kao rezultat što je najfinije izvor antioksidansa.
  • Ona također pomaže u borbi protiv mučnina, utrnulost, raspoloženja i žudnje hrane tokom trudnoće.

Dakle, jesti krem ​​jabuka tokom trudnoće može biti od koristi od svih načina okolo.

load...