Zdravlje i wellness

Meditacija Kundalini - Kako to raditi i koje su njegove koristi?

Meditacija Kundalini - Kako to raditi i koje su njegove koristi?

Shvativši svoj puni potencijal je oslobađajuće. Mnogo toga je neiskorišten i leži uspavan u tijelu, ali pogodi šta? Može se izazvao prirodno. Proces nije jednostavan, iako. Ali ponekad, sve što želim je ići do kraja i oslobodite svoj vrijedan. Kundalini meditacija možete pomoći u tome, i ovdje su neki početnik savjeta kako biste počeli. Čitajte dalje.

Prije nego što dođemo tamo, da uče o Kundalini meditaciju.

Ono što je Kundalini meditacija?

Kundalini meditacija je dio kundalini joge, a njegova osnovna svrha je da se probudi kundalini energije prisutne u bazi kičme. Ova moć laži namotana kao zmija u trouglasti krsne kosti na donjem kraju kralježnice. To mora biti pozvan od donjeg aviona kroz svih sedam čakri tijela i na kraju je uputio na vrhu najviše Sahasrara čakre iznad glave. Evocirajući ta energija pročišćava sistem i donosi potpunu svijest vašeg tijela. Ona se oslobodila bilo kakve mentalne, duhovne i fizičke bolesti posrnulog tijela.

load...

Smotane energija je iskonski i vrlo moćan. Buđenje će to dovesti do duboke svijesti i vrhovni blaženstva. To nije lak zadatak da do ovog stanja. Morate slijediti strog mentalne i fizičke režim da se ni blizu podizanjem kundalini energije.

Sada, pogledajmo vodič osnovnih početnik da vam dati ideju postupka. To je najbolje da to radite u prisustvu obučenog učitelja joge.

Kako to učiniti Kundalini meditacija

Kundalini meditacija je spor i produženi proces učiniti na razne načine, sa malim varijacijama. Svrha svih tehnika je podizanje kundalini energije. Ova meditacija se mora uraditi holistički i odgovorno. Vaše tijelo, um i emocije moraju biti spremni da prime moćan energije kroz vaše tijelo. To mogu dobiti opasno ako se energija nije dobro primljena. Dakle, budite oprezni i dobro pripremljeni prije nego što udubi u Kundalini meditaciju.

load...

Kundalini Meditacija pristup

 1. Pripremite Your Mind
 2. Pravilnom položaju
 3. Feel The Breath
 4. Vježbe za bolji Meditacija
 5. Pronađite odgovarajući Mantra

1. Pripremite Your Mind

Tvoj um mora biti obučeni da radite svoj nadmetanja. Ako niste redovni praktičar meditacije, to će uzeti određeni period da se navikne na to. Morate imati strpljenja da nastavi sa sporim i stabilan proces duboke meditacije. U početku, čak i 2 minuta možda izgleda kao dugo vremena, ali ne odustajte. Čuvati na to, a vi ćete postupno početi uživati ​​u procesu. Da biste počeli, naći mirno mjesto, haljinu u labave i udoban trikotaže, pokriti glavu lagano sa šal, i zadržati neke pitke vode pored vas.

2. Pravilnom položaju

Sjesti na takav način da je vaš stav podržava prirodne krivulje vašeg tijela. Da biste to učinili, sjedi ravno sa ispod jastuka. Držite noge prešao kao ti u Padmasana. Nikad ne dozvoli noge labave čak i dok je sjedio na stolici. Drži ih čvrsto utemeljena na podu. Sjedeći u pravilnom položaju za meditaciju je od ključne važnosti jer čakre su usklađeni u pravu, što ga čini apt za energetski rasti onako kako bi trebalo. Nakon sedi, zatvorite oči lagano i blago.

3. Feeling The Breath

Početak procesa disanja udisanjem i izdisanje duboko. Zatim razbiti udisanje u četiri dijela, udisanje jednom, dajući pauza, udisanje drugi put, dajući pauzu, i tako dalje. Učinite to četiri puta. Da li udisanjem bez izdisaja u praznine. Ponovite isti postupak dok izdišete. Pritisnite pupka prema kičmu pri disanju.

Proces disanja dvosmjerni će trajati 7-8 sekundi za jednu rundu. Učinite to za oko 3 minuta. Zaustaviti proces udisanjem duboko, pogotkom dlanove ispred prsa i gura ih jedni protiv drugih za za 10 - 15 sekundi. Zatim opustite blago i izdahnite duboko. Morate postepeno povećavati svoje vrijeme disanje i na kraju osjetiti dah i njeno kretanje unutar vašeg tijela, a ne samo to čujem. Ako idemo dalje, od vas će biti u stanju da kontrolišu protok dah, a koji će vas dovesti do otkriti kundalini.

4. Vježbe za bolji Meditacija

Korak dalje u duboko uključi se u meditaciju i pripremiti vaš um i tijelo. Drevni jogiji su smislili niz aktivnosti pomoći vaš um se smiri i udubi u meditaciji. Neki jednostavno one su:

 • Rotirajući Karlica: Sedite sa ravnim leđima. Savij noge bez prelaska preko bedara. Sa rukama stavi na bedra, okrenite karlicu 26 puta svaki u oba smjera. Opustite se.
 • Roll vrat: Sedite u opuštenom položaju s leđa u erekciji. Podesite glavu pomicanjem i nazad. Nagnite glavu prema desno, roll on unazad i vratite ga na istoj poziciji. Zatim, pokušajte ga na drugu stranu. Da li ove rotacije oko 2 minuta da se oslobodi sve nagomilane energije tamo zaključana.

5. Pronađite Pravo Mantra

Mantranje moćan mantru u glavi dok udišete će učiniti da se koncentrirati bolje i spriječiti nasumičnih misli od zabrinjavajuća i odvlači vas. Mantre može funkcionirati kao inspirativan i uplifting sredstva za meditaciju. Postoji širok spektar mantre izabrati. Pokušajte nekoliko koje se možete povezati, i odlučuje o onaj koji radi za vas. Pravo mantra mogu uticati meditacije i na kraju probudi kundalini energije.

Saznajte više o nekim od njih ovdje: Mantras

Prednosti kundalini Meditacija

 • Kundalini meditacija energizira mozak i daje vam beskonačno blaženstvo
 • Čini te izgledati mlađe uz blistav lice
 • Čini da shvatite večnog kosmičke energije
 • Pročišćava tijelo i čini vas potpuno svjesni sebe i okoline
 • Čini li vam je poznat i najmanji pojava u tijelu

Zapamtite, ovo je okvirni vodič koji će početak. To je samo jedan dio procesa meditacije Kundalini. Da konačno do faze buđenja, mora se pratiti život pobožnosti i pozitivnosti uz radi meditacije.

Sada, da odgovori na neka uobičajena pitanja o Kundalini meditaciju.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Mogu da probam kundalini joge tokom trudnoće?

Može se praktikuju Kundalini meditaciju tokom trudnoće nakon konsultacija sa lekarom. Neki poze i metode su tako da odgovaraju rastuće veličinu trbuha.

Žene mogu praktikuju Kundalini tokom menstrualnog ciklusa?

Ona se razlikuje od osobe do osobe i ovisi o praktičnost praktikanta. Bolje je izbjeći pokrete pupka i prevrnut vježbe.

Mogu oni sa medicinskim stanjima praksu kundalini?

Postupak kundalini moraju se mijenjati tako da odgovaraju zdravstveno stanje osobe nakon konsultacija lekara da izbegne otežava postojeći problem.

Da li postoje drugi načini za podizanje kundalini energije?

Da, postoje i drugi načini da se to učini, a ponekad, moć nastaje prirodno. Kundalini meditacija je najsigurniji mogućnost povećanja energetske svjesno.

Kakav je osjećaj kada se za to ukaže Kundalini?

Iskustvo varira od osobe do osobe, ali neki opšta zapažanja su osjećaj topline duž kičme, euforično senzacije u celom telu, i osjećaj je blagi povjetarac na dlanovima.

Kundalini meditacija izaziva veoma kreativna energija koje morate predati bez ikakvog ega. To čini da pogledamo život sa superioran i slavne stav i postavlja svoju dušu na vatru. Dakle, zašto čekaš? Nađi ovjerenu majstor i krenite!

load...