Zdravlje i wellness

Kompletan vodič za Surya Namaskar ili Sun Salutation

Kompletan vodič za Surya Namaskar ili Sun Salutation

Neće biti život na Zemlji bez sunca, kao i Surya Namaskaras ili Sunca Pozdrav, kako se popularno naziva, su drevni način pokazivanja zahvalnosti ili plaćanje odnosu na sunce koje je izvor svih oblika života na zemlja.

Drevni jogiji kažu da različiti dijelovi tijela uređuju se različiti deve ili božanske impulse svjetlosti. Surya Namaskaras su kompletan body workout. Doing 12 kompleta ove vježbe prevodi u radi 288 moćna joga asane u rasponu od 12 do 15 minuta. Surya Namaskaras također čine nevjerovatan vezu između zagrevanje poze i intenzivne joga asana.

Prakticiranje Surya Namaskaras imati puno koristi. Čitajte na znati više.

Sve što trebate znati o Surya Namaskaras

 1. Zašto je Pozdrav Suncu dobro za vas?
 2. Koliko kalorija Do You Lose U jednom skupu Surya Namaskaras?
 3. Koliko kalorija Are You Burning In Your 30 minute Workout?
 4. Šta morate znati Prije početka Off With The Asanas?
 5. Kako to učiniti Surya Namaskaras?
 6. Tko bi trebao uzdrži od prakticiranje Surya Namaskaras?
 7. Koje su koristi od Surya Namaskaras?

Zašto je Pozdrav Suncu dobro za vas?

Kada redovito vježbati Pozdrav Suncu, uočite neke izuzetne koristi po celom telu. Intenzivan i moćan asane u praksi imaju neverovatan uticaj na želudac, jetru, srce, crijeva, grudi, vrat i noge, što znači da se cijelo tijelo od glave do se koristi pete. Je Pozdrav Suncu također poboljšava i pojačava cirkulaciju krvi kroz tijelo, a to osigurava pravilno funkcioniranje crijeva, želuca i nervnih centara. Kada svaki dan se bave ovim rutinu, u Vata, Pitta i Kapha su uravnotežen.

load...

Koliko kalorija Do You Lose U jednom skupu Surya Namaskaras?

Jedan krug Surya Namaskaras će Vam pomoći da spali do 13.90 kalorija za nekoga ko je prosječne težine. Uz to kao primarnu odrednicu, možete odlučiti koliko setova da radim. Sa praksom, trebalo bi idealno da bude u stanju da uradi 108. I kao što težiti taj broj, automatski ćete postati fit i zategnut.

Koliko kalorija Are You Burning In Your 30 minuta Workout?

Da bi vam dati veću sliku, pogledajte koliko kalorija u 30 minuta različitih treninga.

Dizanje utega - 199 kalorija Tenis - 232 kalorija Košarka - 265 kalorija Beach Volleyball - 265 kalorija Nogomet - 298 kalorija Vožnja biciklom (14-15,9 mph) - 331 kalorija Rock Climbing - 364 kalorija Running (7.5mph) - 414 kalorija Surya Namaskar - 417 kalorija

load...

* Podaci ljubaznošću: Sri Sri Ravi Shankar, Artofliving.org *

Znati kako to pomaže da se postigne svoj Burning Kalorije Target:

Kako Kalorije će Burn U Surya Namaskar

Šta morate znati Prije početka Off With The Asanas?

Najbolje vrijeme za obavljanje Pozdrav Suncu je u ranim jutarnjim satima kada se sunce diže. Morate provjerite je li vaš želudac i crijeva su prazni.

Međutim, neki bi mogli pitati da li je Pozdrav Suncu mogu praktikovati u večernjim satima kao dobro. Da, može! Surya Namaskaras mogu praktikovati na izlazak i zalazak sunca. Ali ako želiš da se nakon zalaska sunca, to više nije Pozdrav Suncu, to postaje Moon Pozdrav ili Chandra Namaskaras, i uključuje još jedan asana. Ovo se može praktikovati kada je Mesec van i vidljiva.

Nema ograničenja na mjesto za praksu ove asane. Međutim, to je uvijek ugodnije da se bave ovim asane na otvorenom, ili u potpunosti ventilacijom sobu.

Morate naučiti slušati svoje tijelo. Ne prenapregnu kao početnik. To je uvijek preporučljivo da se bave ovim asana pod nadzorom ovlašćenog instruktor joge.

Idealno bi bilo da se bave najmanje 12 rundi Surya Namaskaras Svaki dan, što znači šest setova na desnoj nozi, a šest setova na lijevoj nozi. Međutim, ako ste početnik, najbolje je što počnete s četiri seta, a zatim postupno povećati broj setova. Surya Namaskaras obično počinju sa molitvom u poštovanje prema Suncu jer je izvor energije.

Ovo su 12 mantre za 12 kompleta koji se obično praktikuje.

Om Mitraya Namah Om Ravaye Namah Om Suryaya Namah Om Bhanave Namah Om Khagaya Namah Om Poosne Namah Om Hiranyagarbhaya Namah Om Marichaya Namah Om Adityaya Namah Om Savitre Namah Om Arkaya Namah om Bhaskaraya Namah

Kako to učiniti Surya Namaskaras?

Ovdje je detaljan uvid u 12 koraka o tome kako učiniti Surya Namaskar jogu. Različiti nastavnici imaju različite načine nastave ovaj niz. Neki uključe druge asane u slijed čine ga više intenzivnog treninga. Drugi drže osnove. U svakom slučaju, ne postoji jako i brzo pravilo ili fiksno vrijeme da morate ostati u svakoj asana. Međutim, oko 30 sekundi za svaku asanu je idealan.

Korak 1 - The Pranamasana ili Prayer Pose

Da biste to učinili Pose:

Pokrenite Surya Namaskaras stojeći na rubu svog mat. Držite stopala zajedno, i provjerite je li vaš težina je podjednako uravnotežen na oba stopala. Sada morate opustiti ramena i proširiti grudi. Udahnite i podignite oba oružje. Zatim izdahnite, i ponesite dlanove ispred grudi u molitvi poziciju.

Korak 2 - Hasta Uttanasana ili podignuta Arms Pose

Da biste to učinili Pose:

Udisati. Podignite ruke gore i natrag, pazeći biceps su blizu ušiju. Vaš trud kroz ovu pozu mora biti da se protežu cijelo tijelo, desno od pete do vrhova prstiju.

Korak 3 - Pada Hastasana Ili ruku do pete Pose

Da biste to učinili Pose:

Izdahnite i savijte naprijed iz struka. Morate osigurati kičme je u erekciji. Kao što udisati, stavite ruke na pod i pored stopala.

Ova asana se naziva i Uttanasana. Znati više: Kompletan vodič za Uttanasana

Korak 4 - Ashwa Sanchalanasana ili Konjički Pose

Da biste to učinili Pose:

Sada, Udahnite i izazivaj lijevu nogu natrag, koliko god moguće. Savij desno koljeno, i stavite ruke na noge sljedeći. Pretvorite svoj pogled prema naprijed.

Korak 5 - Parvatasana Ili Mountain Pose

Da biste to učinili Pose:

Izdahnite i podignite kukove i trtičnu kost. Grudi mora suočiti nadole da se formira obrnuti V.

Ova asana se naziva i Adho Mukha Svanasana. Znati više: The Complete Guide Adho Mukha Svanasana

Korak 6 - Ashtanga namaskar ili Salute sa osam dijelova

Da biste to učinili Pose:

Lagano ga koljenom do poda, i izdahnite. Uzmite kukove nazad, a zatim naprijed, tako da bradu i grudi ostatak na podu. Podignite svoje stražnjice blago. Primijetit ćete da se ruke, noge, koljena, grudi i brada dodiruju pod. Osam dijelova ukupno.

Korak 7 - buđangasana Ili Kobra Pose

Da biste to učinili Pose:

Sada, povucite tijelo prema naprijed. Podignite svoje grudi u Cobra Pose. Laktovi moraju biti savijena, i ramena moraju biti postavljeni daleko od ušiju. Pretvorite svoj pogled prema gore.

Znati više: The Complete Guide To buđangasana

Korak 8 - Parvatasana ili na planinu Pose

Da biste to učinili Pose:

Izdahnite i podignite kukove i trtičnu kost. Grudi mora suočiti nadole da se formira obrnuti V.

Korak 9 - Ashwa Sanchalanasana ili Konjički Pose

Da biste to učinili Pose:

Udahnite, i gurnite desnu nogu unazad, koliko god moguće. Savij lijevom koljenu, i stavite ruke na noge sljedeći. Pretvorite svoj pogled prema naprijed.

Korak 10 - Pada Hastasana Ili ruku do pete Pose

Da biste to učinili Pose:

Izdahnite, i savijte naprijed iz struka. Morate osigurati kičme je u erekciji. Kao što Udahnite, stavite ruke na pod i pored stopala. Izdahnite.

Korak 11 - Hasta Uttanasana ili podignuta Arms Pose

Da biste to učinili Pose:

Udahnite i podignite ruke gore i natrag, pazeći biceps su blizu ušiju. Vaš trud kroz ovu pozu mora biti da se protežu cijelo tijelo, desno od pete do vrhova prstiju.

Korak 12 - The Pranamasana ili Prayer Pose

Da biste to učinili Pose:

Držite stopala zajedno, i provjerite je li vaš težina je podjednako uravnotežen na oba stopala. Sada morate opustiti ramena i proširiti grudi. Udahnite i podignite oba oružje. Zatim izdahnite i ponesite dlanove ispred grudi u molitvi poziciju.

Tko bi trebao uzdrži od prakticiranje Surya Namaskaras?

 1. Trudnice se moraju uzdržavati od bavljenja Surya Namaskaras nakon trećeg mjeseca trudnoće.
 1. Oni koji pate od kile i visok krvni pritisak i treba izbjegavati vježbanje ovaj niz.
 1. Oni koji pate od problema sa leđima treba tražiti odgovarajuće smjernice dok bavljenja ovim slijed.
 1. Žene moraju izbjeći bavljenje Pozdrav Suncu dok su na svojim periodima.

Koje su koristi od Surya Namaskaras?

Bavljenja ovim sekvenca ima bezbroj prednosti. Ali to su najčešće one.

1. Poboljšava cirkulacija krvi u organizmu

Kroz sekvence, udišete i izdahnite, što znači pluća podvrgnuti konstantnom ventilacijom. Tvoja krv ostaje svjež i kiseonika. Ova praksa pomaže ukloniti toksine iz organizma.

2. Mršavljenje Mantra

Kada je ova asana radi na brzim tempom, to postaje kardio rutinu. Zbog toga će Vam pomoći da izgubite težinu i tonira vaše ABS i ruke. Kičmu postaje izuzetno fleksibilan. Takođe, jača mišićni sistem.

3. Olakšava A Regular menstrualnog ciklusa

Ako imate nepravilan menstrualni ciklus, ovu rutinu će izjednačiti i reguliraju menstruacije. Ako se redovno praktikuje, to također osigurava ublažiti na porođaju.

4. Boljima vašu kožu i kosu

Ova sekvenca održava zdravim i mladalački, bez obzira na svoje godine. To poboljšava cirkulaciju krvi, a samim tim, prenosi zdravi sjaj na licu. To usporava znakove starenja i čuva bore na distanci. Ova sekvenca takođe sprečava gubitak kose i prosjed kose.

5. Anti-anksioznost i umiruje Properties

Surya Namaskar predstavlja poboljšanje memorije i poboljšati nervnog sistema. Sekvence također stabilizira aktivnost štitne i endokrinih žlijezda. Stoga, smanjuje stres i anksioznost i promovira smirenost.

Ova rutina je savršena vježba. Ona povezuje svoj um, tijelo i dušu, i izvlači najbolje u vama. To poboljšava vaše navike i donosi savršenu harmoniju u svom životu. Ko bi rekao? Sve što je potrebno je 12 asana.

load...