Zdravlje i wellness

Koje su različite vrste blokova joge i kakve su njihove koristi?

Koje su različite vrste blokova joge i kakve su njihove koristi?

Joga blokovi, nasuprot popularnom razumijevanje, ne samo za slabe i nemoćne. Oni nisu čak i za one čija su tijela nemaju fleksibilnost. U osnovi, joge blok je rekvizit da se ugodnije i poboljšali usklađivanje dok vježbanje joge.

Joga blokovi se mogu koristiti i početnik i profesionalne yoga trenera. Za početnike, rekvizite funkcionirati kao sredstva za doživljavanje asane na lakši način za početak. I za stručnjake, rekvizite će pomoći u dobivanju bolje poze i bolje proteže više sigurno.

Ako niste svjesni različitih vrsta joge blokova, evo objašnjenje. Dakle, sljedeći put kada je potrebno malo podrške, vi ćete znati koji blokiraju zgrabiti.

Prije nego što krenemo u detalje različite vrste joge blokova, javite nam

Šta bi vaš yoga blokovi biti napravljen?

PJENA: pjena blokovi su vrlo svestran. Oni su vrlo lagani i dati način da se izvrši pritisak sa lakoćom, bez oštećenja ili oblik na bilo koji način. Oni su lako dostupni na tržištu u jarkim neonskim bojama koje su vrlo atraktivna. Ako ste amater i potrazi za jogu blok da ti dam neophodnu podršku, a zatim pjena blokovi su put kojim treba ići. Pobrinite se da odabrati pravu veličinu tako da odgovara vašim potrebama. To su odlične i za stajanje i sedenje položaje i da su udobne, kao i pristupačne. Jednom kad probate jogu pjena nikada nećete želite ponovo koristiti bilo koji drugi vježba opremu!

load...

PLUTO: Ako niste sigurni o trakciju koja će osigurati pjene joga blok, a onda se opredjeljuju za alternativni pluta je dobra ideja. Ove pasti između pjene i drvo blokova u pogledu cijene, kao i fleksibilnost. Iako nije lagana kao pjena joga blokova, pluta ima određenu količinu davanja, što može biti ugodno. Gipkost obično nije problem sa kvalitetan pluta yoga blokova, ali jeftinije verzije mogu vas ostaviti razočaran. Oni su obično dostupni u trezven boja i više estetski nego pjene blokova. Oni su skuplji i manje udobne od pjene onih ali teksturom sloj se može žaliti na mnogo ljudi. Najveća prednost ovih pluta blokova je da su eco-friendly i pružiti umirujuće dodir sa svojim treninga prostor za razliku od neonskim bojama pjene blokova.

DRVO: Drvena yoga blokovi su najtradicionalnijih i najskuplji. Međutim, trebalo bi da ih kupi s oprezom. Samo zato što su najstariji i najskuplji opcija dostupna na tržištu, to ne znači da su nužno dobro za vas. Čvrste površine i nedostatak povodljivost može učiniti to neugodno za neke korisnike. Ovi blokovi, posebno one bambus, su izuzetno teška i da mobilnost malo problema. Ako tvrdim podlogama uključite ideš i želite malo vuče između sebe i poda onda drva blokovi su strogi ne-ne. Bi se osiguralo da imate pluta blok za podršku vašim potrebama.

Neki više faktora:

Pena yoga blokovi su nalik OVC joga podni da nisu ekološki prihvatljiv. Ali oni su definitivno jeftiniji i najudobnije opciju.

Pluta yoga blokova, osim što je ekološki prihvatljiv, i upijaju znoj. Oni su dobri za pružanje dodatnih držanje ili vuče na drvenim podovima.

Prednosti drva blokovi su na činjenicu da su izuzetno izdržljivi, će trajati jako dugo vremena i da su ekološki prijateljski ako potiče pravilno.

Tako je izbor joge blok je zaista lična odluka na osnovu individualne potrebe treninga. Niz faktora kao što su dob, parket, fleksibilnost, potreba će utjecati na vašu odluku i odrediti kakav joge bloka ćete završiti kupovinu. Osigurati da svi ovi faktori čuvaju se u obzir prije nego što kupiti svoj joga bloka.

load...

load...