Zdravlje i wellness

Koje su prednosti svijetleće meditacije?

Koje su prednosti svijetleće meditacije?

U ovim vremenima previše angažmana, uobičajeno je da se rastrojen. Da se nađete izgubiti fokus na vašem radnom mestu? Da li smatrate da svoj um luta u raznim pravcima? U takvoj situaciji, predlažemo, okrenete za meditaciju. Svijeće meditacija je jedan oblik meditacije koji drži kolebanje uma pod kontrolom.

Ono što je Candle Light Meditacija?

Svijeće meditacija je posredovanje otvorenog oka. Kao što ime sugerira, u ovaj stil meditacije, od vas se očekuje da zuri u plamen sveće meditirajući. Za mnoge, to je lakše koncentrirati na fizički objekat nego fokusirajući se na mantru ili imaginarne objekte kao što je predloženo u drugim oblicima meditacije.

Šta se dešava u Candle Light Meditacija?

Kao što započnete sa procesom meditacije, prvo morate postaviti svoje mjesto u skladu sa praksom. Isključite svjetlila, ako postoje. Pokrivaju prozore. Nije potrebno sobi mora biti mrak. Ideja je da se stvori postaviti da je slabo osvijetljen, ali je udoban da sjedi u. Osigurati soba je na normalnoj temperaturi ili temperaturi ste ugodno u.

load...

Sada je vrijeme da zapali svijeću. Sjediti na udaljenosti od oko 50 cm od svijeća. Položaj svijeća treba da bude na nivou očiju. Nemojte pasti naprijed, dok gledate u svijeću ili ne klizi. Zapamtite, morate biti ugodno kada se gleda u plamen sveće. Možete sjesti na stolicu. Ili možete odabrati da sjedi prekrštenih nogu, ispred svijeća, koja god je pogodan za vas.

Start zureći u plamen. Kada to učinite, slika svijeće treba ispuniti svoj um. U početku, možda će vam biti teško koncentrirati, i oči mogao okrenuti vodenaste. Ali, držite pogled fiksna dok ne postigne stanje mira. Kao što ste gledati u svijeća, udahnuti i izdahnuti. Kao što možete držati na to, polako se nađete kada je došao u stanje koncentracije i mira.

Prednosti Candle Light Meditacija:

Svijeće meditacija pomaže da se poboljša svoj psihičku stabilnost; zauzvrat daje vam vaš se trebaju mentalni mir. A evo i kako!

load...

Kao što je vaše oči su fiksirani na plamen sveće, ne vide ništa dalje od plamena. U takvoj situaciji, mozak ne prima nove informacije za obradu. To je živce vašim očima koje šalju signale u mozak. Ali u ovom slučaju, nema signala. Kao rezultat toga, slike pored svijeća početi nestajati od vaše vizije. Tokom iskustvo, dok vaše oči otvorene, vidite samo plamen i ništa drugo.

Zanimljivo, svaka svijeća boja raspršuje različite oblike energije tokom procesa meditacije. Na primjer, beli Candle Stick je namijenjen za jasnoću vida, indigo za mudrost, tirkiz za ozdravljenje, žuta za unutrašnju snagu i samopouzdanje, narandžasta svijeća za sposobnost da prežive gubitak, crvena za hrabrost i fizičku snagu, roze za topline i empatije itd

Dakle, kada vježbate svijeće meditaciju, možete odabrati boju svijeća na osnovu onoga što želite da postignete tokom procesa meditacije.

Nadamo se da ovaj članak služi kao prvi korak sa svojim svijećama meditacije pronaći unutarnji mir. Dok je ovaj oblik meditacije je potpuno bezopasan, možda potražiti savjet joge gurua za vrijeme trajanja procesa.

Mislite li da svjetlost svijeća meditacija će Vam pomoći da postane mentalno jači pojedinac? Podijeliti s nama u komentarima!

load...