Zdravlje i wellness

Kako to učiniti Urdhva Hasthasana i kakve su njegove koristi

Kako to učiniti Urdhva Hasthasana i kakve su njegove koristi

Sanskrit: ऊर्ध्व हास्तासन; Urdhva - nagore, Hasta - Ruke, Asana - Pose; Proglašen - Oord-vah HAHS-TAHS-Anna.

Svjesno ili nesvjesno, kada se izbaci iz kreveta svako jutro, možete podići ruke, strije kao kičme lukovi, a glava visi na leđima. To vam daje energiju nakon što ste imali san punu noći. To istezanje je ono što ovaj asana je sve o. Lako da se ovaj asana zdravo za gotovo, zar ne?

Je Urdhva Hastasana je dio Surya Namaskar sekvencu. To je obično kratak asana, učinio za kratko trajanje. Ali, to je samo kada se ne žurite s ovim asana, možete istražiti njegove prednosti u potpunosti.

load...

Sve što vam treba da znate o Urdhva Hastasana

 1. Ono što bi trebali znati prije Uradi Asana
 2. Kako da se uradi Urdhva Hastasana
 3. Mjere opreza i kontraindikacije
 4. Početnički Savjet
 5. Advanced Pose Variation
 6. Prednosti uzlazni Salute
 7. Science Behind The Urdhva Hastasana
 8. Pripremni Poses
 9. Pratite-Up Poses

Ono što bi trebali znati prije Uradi Asana

Ova asana se može praktikovati bilo koje doba dana.

Nije obavezno da se ova asana mora biti učinjeno na prazan želudac. Ali, ako ste prethodne ili slijedeće to sa joga asane, to je najbolje da svoje obroke najmanje četiri do šest sati prije nego što ovo radite asane. Također, pobrinite se da vaša crijeva su čisti.

Nivo: osnovni stil: Vinyasa Flow Trajanje: A dah ili malo ponavljanja: Nema Rasteze: interkostalne mišića Jača: Noge, abdomena

Kako da se uradi Urdhva Hastasana (Upward Salute)

 1. Morate početi preuzimanjem Tadasana. Postolje sa svojim rukama na vaše strane. Zatim, lagano ih podigne do plafona.
 1. Pobrinite se da vaše ruke su paralelno jedni drugima. Također se možete dovesti svoje dlanove iznad glave. Dok ovo radite, pobrinite se ramena nisu pogrbljena. Ako dlanove su osim, onda oni moraju okrenuti jedan prema drugom. Ruke mora biti pravo u svako doba tako da su uskoro svi u cijeloj, dok prstima. Potez svoj pogled prema gore.
 1. Ramena moraju biti daleko od vaše uši, a vaš lopatica mora biti pritisne čvrsto na leđima.
 1. Butina treba angažirati na takav način da oni povući kolena gore. Ispravite noge, ali ne zaključati kolena. Uvijek imajte na umu da je mikro-bend u koljenima je sigurnije za vaše zglobove.

load...

Mjere opreza i kontraindikacije

Morate izbjeći bavljenja ovim asana sa svojim uzdignutim rukama, ako ste imali povrede u vratu ili ramenima.

Početnički Savjeti

Kao početnik, to može biti teško držati ruke ravno kad ih podići. Možete koristiti u širini ramena petlje će vam pomoći da to učiniti. Osigurajte petlja oko nadlaktice, odmah iznad laktova.

Advanced Pose Alterations

Moglo bi se intenzivirati svoj potezu pretvaranjem ovog pozu u backbend. Sve što trebate učiniti je savijati kičmu unazad kao da se naginju preko lopta za plažu. Morate pustiti vrat visi leđa. Na kraju, trebalo bi biti u stanju da preuzme Wheel Pose.

Prednosti uzlazni Salute (Urdhva Hastasana)

Ovo su neke sjajne prednosti Urdhva Hastasana.

 1. To daje trbuh dobar istezanje.
 1. Pomaže poboljšati probavu.
 1. To daje pazuha i ramena dobar istezanje.
 1. Ona ublažava stres i anksioznost.
 1. Pomaže poboljšati držanje tela.
 1. Pomaže povećati kapacitet pluća.
 1. To poboljšava cirkulaciju krvi u tijelu.
 1. To olakšava išijas.

Science Behind The Urdhva Hastasana

Kada se ovaj asana praktikuje samostalno, njegova dubina se povećava, a unutrašnji organ je u više navrata pala (ramena i prednje strane rebara). Kao što se bavite, vi ćete shvatiti kako se energija diže iz centra abdomena i snagu gradi prema gore kroz leđa. Kada preuzme pozu, izdahnite i omekšavaju gornji dio pluća, i kao što ste to učinili, osjetiti prostor oko povećanja srca. Ovo će stvoriti energiju koja će pasti unutrašnje tijelo, što više prostora za disanje. Ovo također poboljšava produžetak vrata i ispravlja kičmu bez ikakvih dodatnih mišićni napor.

Pripremni Poses

Tadasana

Pratite-Up Poses

Padmasanu

Postoje složene ideje iza najjednostavniji pokreta. Ova asana dokazuje tu činjenicu. Ne uzimajte zdravo za gotovo i ne potcenjivati ​​jer to može učiniti divne stvari za vas.

load...