Zdravlje i wellness

Kako to učiniti Salamba Sarvangasana i kakve su njegove koristi

Kako to učiniti Salamba Sarvangasana i kakve su njegove koristi

Sanskrit: सर्वाङ्गासन; Salamba - Moguće je, Sarva - Sve, Anga - Udovi, Asana - Pose; Proglašen - sahr-vahn-gah-sah-nah

Ova asana se zove "majka" ili "kraljica" svih asana. To bukvalno prevodi u sve ekstremiteta pozu. Ali, to se zove ramena štand, samo zato što je težina vašeg tijela počiva na koštanog dijela ramena. Ovo asana je moćan jedan, i to je inverzija koja vam pomaže olakšati u složenije inverzija. Ovaj važan joga asana je jedan od prvih one koje će vježbati i da će nastaviti da se bave, čak i nakon što ste to savladali.

Sve što vam treba da znate o Salamba sarvangasana

 1. Ono što bi trebali znati prije Uradi Asana
 2. Kako da se uradi Salamba sarvangasana
 3. Mjere opreza i kontraindikacije
 4. Početnički Savjet
 5. Advanced Pose Variation
 6. Prednosti podržanih ramena Stand
 7. Science Behind The Salamba sarvangasana
 8. Pripremni Poses
 9. Pratite-Up Poses

Ono što bi trebali znati prije to uradite Asana

Ova asana se mora praktikovati bilo prva stvar ujutro ili najmanje četiri do šest sati nakon obroka. Želuca i crijeva mora biti prazan kad se bave ovim asana. Hrana se unese mora biti probavlja tako da ne postoji dovoljno energije potrošiti tokom prakse.

load...

Nivo: Intermediate / Advanced Style: Hatha Yoga Trajanje: 30 do 60 sekundi Ponavljanje: Nema Rasteze: ramenima, vratu Jača: Spine, leđa, ramena

Kako da se uradi Salamba sarvangasana

 1. Počnite tako što leži ravno na leđima, držeći zajedno noge i ruke na vašoj strani.
 1. Jednim brzim pokretom, podignite noge, stražnjice i leđa, tako da laktove podržavaju svoj donji dio tijela, a ti stoje visoko na svojim ramenima. Koristite svoje ruke za podršku leđa.
 1. Kao što skrasiti u pozi, pobrinite se krećete laktove bliže jedni drugima. Ispravite kičmu i noge. Vaš tjelesne težine treba da leži na ramenima i nadlakticama. Ne podržavaju vaše tijelo na vratu ili glavi.
 1. Učvršćuje se noge i ukazati prste van. Držite držanje za oko 30 do 60 sekundi. Duboko udahnite dok radite tako. Ako osjećate bilo koji pritisak na vratu, pustite odmah.
 1. Da oslobodi, spustite koljena i dovesti ruke do poda. Zatim, ravne i opustite se.

Mjere opreza i kontraindikacije

 1. Ovo su neke bodove opreza koje morate imati na umu prije nego što ovo radite asane.

1. Izbjegavajte bavljenja ovim asana ako imate sljedeće uvjete. A. Dijareja b. Glavobolja c. Visok krvni pritisak d. Menstruacija e. Vrat ozljede

load...
 1. Ako ste savladali ovu pozu, možete nastaviti da se bave do kasno u trudnoći. Međutim, ne bi trebalo da počne prakticiranje sarvangasana nakon što zatrudnite.
 1. Budući da je ovo kompleksna asana, to je najbolje da se praktikuje pod nadzorom stručnjaka.

Početnički Savjeti

Kao početnik, laktove mogao razdvojite, uzrokujući nadlakticama roll unutra. Ovo bi moglo, s druge strane, uzrokuju torzo da tone na gornjem dijelu leđa, dakle, za slom pozu i izaziva vrat naprezanje. Koristite pokrivač za podršku ramena. Roll up lepljiva prostirku i postavite je na ovom pokrivač tako da svoje duge osa paralelna sa ruba suprotne ivice rame. Sada, kao što se u pozu, dozvolite laktovima da se podiže i osiguran na ljepljive mat.

Advanced Pose Varijacije

Da se intenzivira potezu u lopatice, to je ono što treba da radi. Prvo, pobrinite se da šire i dlanove široko i stavite ih u odnosu na leđa torzo. Zatim, potisnuti i više u odnosu na rebra na leđima sa malim i domalog prsta. Svaki jednom u neko vrijeme, izvadite ruke iz leđa, pritisnite lopatice u, i stavite ruke leđa, svaki put bliže glavi nego što su bili prije.

Prednosti podržanih ramena Stand

Ovo su neke sjajne prednosti ramena štanda joga pozu.

 1. Pomaže smiriti mozak, leči blage depresije i ublažava stres.
 1. Pomaže stimulirati žlijezde prostate, štitne žlijezde, i abdominalnih organa.
 1. Vrata i ramena dobiti dobru istezanje.
 1. Stražnjici i nogama dobiti zategnut.
 1. Probava se poboljšava, a metabolizam je regulirano.
 1. Ova asana ublažava simptome menopauze.
 1. Umor i nesanica su smanjeni.
 1. Ova asana pomaže lijek sinusitis, astma, i neplodnost.

Science Behind The Salamba sarvangasana

Ova asana je jedan od najvažnijih terapijskih i najstarijih asana. Prema drevnim joge tekst, to se odnosi na svaki organ i čakre u tijelu. Ona pomaže izliječiti bolest i poboljšati radni žlijezde, organa ili sistema. Ova asana ne samo da zahtijeva fokusirati, ali budi to previše. Nije ni čudo što se zove majka svih asana.

Pripremni Poses

Halasana Setu Bandha sarvangasana Virasana

Pratite-Up Poses

Urdhva danurasana Savasana Salamba Sirsasana

Sada kada znate kako to učiniti ramena štand, šta vi znate čeka? Ponekad je potrebno da ustanu na ramenima umjesto svoje noge da biste dobili bolju perspektivu na život. Ćete se vidjeti u pink zdravlja ako vježbati ramena redovno stoje.

load...