Zdravlje i wellness

Kako to učiniti Paripurna Navasana i kakve su njegove koristi

Kako to učiniti Paripurna Navasana i kakve su njegove koristi

Navasana je asana. Varijacije uključuju Paripurna Navasana, Ardha Navāsana i ekapadanavasana. Sanskrit: परिपूर्णनावासन; Paripurna - Puna, Nav - Boat, Asana - Pose; Proglašen - par- ee-SIROMAŠNIH-Nah Nah-VAHS-Anna.

Ova asana, ako se radi sa velikim zalaganjem i praksi, može biti izuzetno osnaživanje. Poze Full Boat uliva snagu i ravnotežu u našim životima, baš kao što je stabilan brod kreće mirno kroz grubo morima. Je Paripurna Navasana je puna izraz poze koje zahtijeva punu proširenje i ruke i noge, a tijelo da bude u akutnom, nalik na brod 'V.' Ova asana se često naziva Naukasana.

Sve što vam treba da znate o Paripurna Navasana

1. Ono što morate znati Before You Do The Asana 2. Kako to učiniti Paripurna Navasana 3. Mjere opreza i kontraindikacijama 4. Početnike Savjet 5. AdvancedPoseVariation 6. Prednosti Full Boat Pose 7. Nauka Iza Paripurna Navasana 8. Pripremne predstavlja 9. Praćenje Poses

load...

Ono što morate znati Before You Do The Asana

Morate biti sigurni da zadrži svoj želudac i crijeva prazna prije nego što se bave ovim asana. Neka vaše obroke najmanje četiri do šest sati prije nego što učiniti asane tako da bude vari hranu, a tu je i dovoljno energije za vas da potrošiti tokom prakse.

To je najbolje da se bave joge ujutro. No, u slučaju da ne mogu raditi u jutro, to je u redu da ga praktikuju u večernjim satima.

Nivo: Intermediate Stil: Ashtanga Yoga Trajanje: od 10 do 60 sekundi Ponavljanje: Nema Rasteze: zadnje lože, probavni sistem jača: trbuha, Kičma, Hip fleksora

Kako da se uradi Paripurna Navasana (Full Boat Pose)

 1. Za početak ove asane, sjediti uspravno na mat, sa svojim nogama ispruženim ispred sebe.
 1. Stavite ruke na podu, vodeći računa da su malo iza kukove. Povucite vaše tijelo gore, osiguravajući vaše grudne kosti je ukinuta. Zavaliti. Cilj je da se ispravi leđa, vodeći računa da se ne zaokružena.
 1. Izdahnite i podignite noge tako da su u 45-uglovima sa podom.
 1. Produžite trtičnu kost, i potez kukovima blizu vašeg pupka.
 1. Ispravite koljena. Ispraviti i podignite prste u visini očiju. Osigurati da sedite na zadnjicu i trtičnu kost.
 1. Sada, podignite ruke i protežu ih tako da su paralelno sa podom, kao i svaki drugi.
 1. Provjerite je li vaš trbuh je čvrsto, ali ne i gusta i teško.
 1. Disati normalno. Držite pozu za 10 do 20 sekundi u početku, a kao što ste stekli praksu, povećati vrijeme. Izdahnite dok otpustite pozu.

load...

Mjere opreza i kontraindikacije

Ovo su neke bodove oprez morate imati na umu prije nego što ovo radite asane.

 1. Ova asana se mora izbjeći ako pate od sljedeće probleme: a. Astma b. Dijareja c. Glavobolje d. Srčanih problema e. Nesanica F. Nizak krvni pritisak g. Menstruacija h. Trudnoća i. Dijabetes j. Povrede abdomena / Nedavni operacije k. Povrede u koljenima, kukovima, rukama, ili ramena
 1. U slučaju da imate povrede vrata, koristite podršku zid da to asana. Oslonite potiljak na zidu kao li se nagnuti unazad u ovom asana.
 1. Obratite se lekaru pre nego što ovo pozu. Pobrinite se ovo radite asane pod vodstvom ovjerenu Joga instruktor, pogotovo ako ste početnik.

Početnički Savjet

Kao početnik, da se pripreme za ovu pozu, možete da uradite ovo dok je sjedio na svom uredu stolica.

 1. Sjediti na rubu stolice, s koljena postavljena pod uglom od 90 stepeni.
 1. Držite strane stolice i nagne naprijed.
 1. Kada ruke držite čvrsto strane, podignite sjedi kosti malo sa sedišta. Podignite pete, ostavljajući loptice od noge lagano dodiruju pod.
 1. Osjetite šef butinu kosti povući sa silom gravitacije kao što povuci grudne kosti i ispred.

Oprez: Obratite se trener prije nego što to uradite, i da li to samo na stabilan stolicu koja nema točkove.

Advanced Pose Variation

Je Paripurna Navasana je puno pozu, i ne postoji napredni oblik ovog asana.

Prednosti Full Boat Pose (Paripurna Navasana)

Ovo su neke sjajne prednosti Paripurna Navasana.

 1. Bavljenja ovim asana čini kičmu, hip fleksora, i stomak jači.
 1. To pomaže da se aktivirali prostate žlijezda, bubrezi, crijeva, i štitnjače.
 1. Ova asana služi kao veliki oslobađanje od stresa.
 1. Na masaže abdominalnih organa poboljšava probavu. Sistem za varenje je ojačana kao dobro.
 1. Ova asana stabilizira vas i pomaže vam fokusirati bolje.
 1. Vaš zadnje lože su pod pritiskom.
 1. Reproduktivni sistem je ojačan i zategnuta.

Science Behind The Paripurna Navasana (Full Boat Pose)

Pored rada torzo i udove i čineći vaš kičme jači, ovaj asana vas uči puno o vama - dah, vaše emocije, vaš raspon pažnje, kao i prirodi. Sa praksom, ovaj asana kreće izvan vaše tijelo, odnosno organa, živaca, kostiju i mišića, i prodire u samu srž vašeg bića. Ova asana zahtijeva od vas da bi privukli vašu kičmu, abdomen, prsa, ramena, frontalni području trupa i karlicu u centar kao ruke i noge ostati čvrsto i stabilno. Kada se uključe cijelo tijelo u Full Boat Pose, osećate jak, i fizički i psihički.

Kada je vaš um rastrojen, dok ste u ovoj pozi, vi ćete skloni izgubiti ravnotežu. Pobrinite se da vaše stabilnosti te opustiti mišiće lica i opustite se. To je ključ za pronalaženje stabilnost i ravnotežu. Disati normalno.

Ova asana radi na mišiće u jezgru, ali je vrlo različit od trbušnjaka radiš u teretani. Kada vučete rebra daleko od vašeg trbuha, morate naučiti kako da se protežu kao i uključe abdomenu u isto vrijeme. Možete produžiti prednjoj strani tijela u ovom asana, a to je uslov kada vežbate Pranayama. Ovo utiče i poboljšava disanje kao što svaki dan se bave ovim asana.

Pripremni Poses

Adho Mukha Svanasana Uttanasana

Pratite-Up Poses

Adho Mukha Svanasana Baddha Konasana Halasana Salamba Sirsasana Utkatasana

Postoji mnogo akcije i mnogo truda da ide u usavršavanju ove asane. Ali, ako smatrate da je balans, to će vam pomoći da poravnate i smiri svoje emocije, tijelo i um.

load...