Zdravlje i wellness

Kako se rešiti mučnina jogom

Kako se rešiti mučnina jogom

Mučnina može zakucati na vrata samo o bilo kada. Bilo da se radi jer imate želudac gripa, ili napad bolesti kretanja, da pukish osjećaj je odvratan.

Šta je Mučnina?

Mučnina je nespecifičnog simptom. To znači da ima mnogo uzroka. To je neprijatnost u gornjem želucu koji dovodi do nevoljne nagon za povraćanjem. Iako mučnina može prethoditi bljuvotinu, nije neophodno da ćete povraćati ako imate mučninu. Ako je produžen mučnina, postaje iscrpljujuće.

Kako li Joga Pomoć sa mučninom?

Kada vježbate jogu, cirkulaciju krvi je poboljšana. To znači više kisika kruži u celom telu. To pomaže da se osvježiti i pomladiti svoj sistem. Uz redovna praksa, neravnoteže su regulisane, a toksini se prosuli. To smanjuje senzacije koje mučnina sa sobom donosi i pruža olakšanje.

load...

Joga za Mučnina

  1. Supta Virasana
  2. Viparita Karani
  3. Baddha Konasana
  4. Duboko disanje

1. Supta Virasana

Ovo je jedan od najefikasnijih joga poza za mučninu. Kada se bave ovim asana, težina dijafragme je podignuta sa jetre i želuca. To im daje više prostora i vremena da se oporavi. Tvoje telo je opušteno, i stresa i napetosti su olakšanje. Kada se kombiniraju pozu sa dubokim disanjem, osećate bolje u trenu.

Saznati više o Ovo Asana, kliknite ovdje: supta Virasana

2. Viparita Karani

Noge Up The Wall Pose je utješno asanu. Ona uklanja stres i umor u roku od nekoliko minuta. Ova asana smiruje vaše tijelo dok se uređuju neravnoteže. Vaš želudac je dobro kiseonikom, i prema tome, mučnina se smanjuje. Ova poza je vrlo utješno.

load...

Saznati više o Ovo Asana, kliknite ovdje: Viparita Karani

3. Baddha Konasana

U Baddha Konasana stimuliše trbušnih organa i uklanja sve blokove. U kombinaciji sa pravilno disanje, pomaže vam prevladati taj užasan osjećaj mučnine.

Saznati više o Ovo Asana, kliknite ovdje: Baddha Konasana

4. Duboko disanje

Duboko disanje je bitno ne samo kada imate mučnine, ali čak i drugačije. Smiruje te dole odmah i ispira toksine. Udahnite duboko, tako da možete napuniti svježeg zraka u pluća i želuca. Dišite polako. Kada mučnina štrajkova, uzeti tri duboka udisaja - osjećat ćete se puno bolje.

Osim bavljenja ovim asane, piti puno vode i učitati gore na vitamine kroz voće i povrće. Vidjet ćete ponudu da mučnina zbogom zauvijek.

load...