Zdravlje i wellness

Joga za plodnost - 9 pozama koji će povećati vaše šanse za koncepciju

Joga za plodnost - 9 pozama koji će povećati vaše šanse za koncepciju

Da! Živimo u svijetu u kojem muškarci i žene dijele teret jednako. Žene rade kao teško kao i muškarci na karijeru frontu, a muškarci pružiti ruku kod kuće. Ali to samo znači zatupljujuću radnog vremena, uske rasporedi, puno posla, i trka na vrhu kada je u pitanju procjene. Zvuči savršeno! Ne dok vi i vaš muž odluči da zasnuju porodicu.

Ono što uzrokuje Stope plodnosti da odustane?

Prije svega, stres! Anksioznost, krivica, i depresije smanjiti samo vaše šanse za začećem. Mogli ste pokušavaju da zatrudne mjesecima, ali ovi faktori će otežati vaše stope fertiliteta, bez obzira koliko se trudio.

Stres pogoršava vaše zdravlje. Na kraju te da backaches i pate od napade umora. Reperkusije pod stresom životnog stila i protežu u svoju spavaću sobu. Došlo je do porasta broja parova koji je teško i problematično zamisliti. Stres je veliki faktor koji koči plodnost. Ali, kao i većina stvari, to ima rješenje previše.

load...

Kako li Joga pomoći da se poveća plodnost?

Kada vježbate jogu, prije svega, stres se smanjuje. Yoga također priprema vaše tijelo i um za trudnoću. Iako koncepcija nije zajamčena, šanse su poboljšani. Takođe, protok krvi u karlicu povećava sa određenim položajima. Ovo stimulira žlijezde hormon koji proizvodi i oslobađa napetost izgrađen u mišićima.

9 Efektivna pozira Joga za plodnost

  1. Uttanasana
  2. Pašimotanasana
  3. Janu Sirsasana
  4. Baddha Konasana
  5. Viparita Karani
  6. Setu Bandhasana
  7. Balasana
  8. Salamba sarvangasana
  9. Joga Nidra

1. Uttanasana

Ova asana se zove Stalne Naprijed savijanje pozu. To poboljšava cirkulaciju krvi u karlice regionu i nervnog sistema. To čini kičmu fleksibilniji i oslobađa stresa abdominalnog područja, a time i povećava šanse začeća.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Uttanasana

2. Pašimotanasana

Ova asana daje zadnje lože, donjeg dijela leđa i kukova dobar istezanje. I podstiče reproduktivnih organa, posebno maternice i jajnika. Nivoi plodnost poboljšati, i stres je pušten na slobodu.

load...

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: pašimotanasana

3. Janu Sirsasana

U Janu Sirsasana daje donji dio leđa dobro istezanje. Kao što je donji dio leđa proteže, također je ojačana. Ovo je bitno, a priprema tijela za trudnoću. Ova asana pomaže kod oslobađanje od stresa. Dakle, to je odličan asana u jogi za plodnost i začeće.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Janu Sirsasana

4. Baddha Konasana

The Butterfly Pose je jedan od najefikasnijih joga predstavlja za plodnost jer produžava prepone, unutrašnji butine i koljena. Nivo fleksibilnosti je poboljšana u prepone i hip regije. Sve ovo čini koncepcije pogoduje, a ako se to asana se praktikuje tek kasnije u trudnoći, ti su dužni da imaju glatku isporuku previše.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Baddha Konasana

5. Viparita Karani

Je Viparita Karani je veliki asanu u praksi, ako želite da povećate svoje šanse u koncepciji. Kada se protežu vaše noge, krv teče u vaše karlice regiji, a time i stimulativna svoju bebu što hormona. Kada se ovaj asana praktikuje odmah nakon odnosa, imate dobre šanse da imaju dva crvena linija na trudnoću tester kasnije tog mjeseca.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Viparita Karani

6. Setu Bandhasana

Kada pretpostaviti da je to asana, podignete karlice regija gore. Kao karlice gura prema gore, tu je pojačan protok krvi u jajnicima i materici. Ovo je definitivno poboljšava plodnost i time povećava šanse da dobijete trudna.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Setu Bandhasana

7. Balasana

Ovo asana je odmorište pozu. Ali kada ga praktikuju, zglobove, kukove i bedra su protezala i ojačati. Vaš mozak je opuštena, i zbog toga, stres i umor su olakšanje. Protok krvi u karlice povećava, a sve to je potrebno povećati stopu plodnosti.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Balasana

8. Salamba sarvangasana

Kada pretpostaviti da je to asana, možete uravnotežiti vaše tjelesne težine na ramenima. Ovo aktivira štitne žlijezde kao grudne kosti pritisne područje štitnjače. Tu je povećanje u protok krvi u karlicu i materice području. To poboljšava stopu plodnosti.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Salamba sarvangasana

9. Joga Nidra

Yoga Nidra ili Yogic spavanja pomaže vaš um i tijelo postigne stanje ravnoteže. To je u mirovanju predstavljaju da je toliko moćan da može podigne svoj um i promijeniti svoj stav optimistično. Ova asana ne direktno pomoći u poboljšanju vaše stope fertiliteta, ali vas stavlja na jednostavnost i neverovatno za parove koji su u potrazi za osnivanje porodice.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Joga Nidra

To može biti vrlo frustrirajuće pokušati svaki mjesec i ne zatrudni. Sa jogom na svoj spašavanja, stvari bi trebalo biti lakše. Držeći joga za plodnost može vam pomoći. Isto tako, ako ne zatrudnjeti godinu dana nakon što počnete pokušavate, da li potražiti liječničku pomoć.

load...