Zdravlje i wellness

Joga Vidya Meditacija - kompletan vodič

Joga Vidya Meditacija - kompletan vodič

Što je meditacija? Da li to stvarno pomoći? To su neka od pitanja početnika u meditaciju i jogu stalno pitam. Meditacija je iskustvo kada osoba suočava apsolutnu istinu. To je iskustvo apsolutni mir. To je znanje pravog tebe!

U to ime, imamo Yoga Vidya Meditacija, koja ima veliki broj programa koji se joga na potpuno novi nivo. Želite znati više? Nastavite sa čitanjem!

Meditacija - pregled:

Meditacija se često meša sa mnogim drugim stvarima. Neki ljudi smatraju da je koncentracija uma, kontrole i opuštanje uma. Drugi smatraju da meditacija postaje preko stresa.

load...

Međutim, to nisu prave reči da definiše meditaciju, jer meditacija nije nešto što mogu misliti o tome. To je izvan riječi, iza razmišljanja. Ne može se razmišljalo. Gore navedene fraze koristi za definiranje meditacija zapravo karakteriziraju kako se meditira. Medijacija je zapravo iskustvo jedinstva koja donosi osjećaj dobrobiti i blaženstva.

Meditacija je to stanje kada je um potpuno blažen. Riječ je o um postane tako zadubljen u iskustvo koje sam um postaje iskustvo.

Učenje meditacija nije nešto što se može učiniti na svoju ruku. To zahtijeva navođenje da je kvalificirani instruktor joge može ponuditi. Ovo je mjesto gdje Yoga Vidya dolazi u pomoć ljudima da razumiju pravo značenje meditacije.

load...

Yoga Vidya Meditacija:

Yoga Vidya je najveći evropski joga institucija koja upućuje pojedince i grupe u joge i meditacije. To je registriran pod Međunarodni Krovna organizacija Yoga Alliance.

Yoga Vidya omogućava pojedincima da usklade svoju energiju promiješati svoje um, tijelo i duh. To pomaže svojim učenicima kroz jačanje radost i pozitivnost u životu. To im je jača i vodi ih prema samospoznaji. To im daje savršeno okruženje u kojem oni prošire svoje uvid.

Yoga Vidya im omogućava da pravi sreću unutar sebe kroz vježbe disanja, joga položaja, uzvikujući, duboke relaksacije i meditacije.

Postoji više od 650 programa provodi Yoga Vidya. Ovdje je popis nekih od programa koje nudi Yoga Vidya Meditacija:

1. Yoga Therapy:

Evo, pojedinci se upoznaju sa Pasivno Yoga. Oni uče primjenu Yoga terapija u fizioterapije kroz predavanja i praktične nastave.

2. Zvuk i Meditacija:

Zvuk može imati veliki uticaj na meditaciju. Yoga Vidya omogućava pojedincima da nauče ovaj prekrasan art. To praktično vas uči kako koristiti zvukove meditirati i donese mir svoje tijelo i um.

3. Ho'oponopono - Havajska Meditacija Metoda:

Ova havajski način mira uči rješavanje sukoba, pronalaženje mir, savršenstvo, i ljubavi. Yoga Vidya Meditacija uči da je sve povezano kroz stalne rezonancu. Ljubav i oprost čine jedini način u životu.

4. Nalaz Duhovnost u prirodi:

Možete zapravo povezati sa zemljom, nebo i drveće. Možete naučiti da se otvori svoje srce i povezivanje sa elementima. Ti bi se uči određene vježbe koje će vam pomoći izliječiti sebe i osjetiti energiju eteričnih bića.

5. Cjeloživotno Yoga:

Ova radionica podučava ljude iz svih sfera života i starosnim grupama pravi način jogu. Yoga asane ili položaje moraju biti ispravno učiniti kako bi se koristi od njih. Isto tako, nemojmo zaboraviti da je meditacija sastavni dio joge. Dakle, ako ste pravilno naučiti joga, također ćete biti u mogućnosti da meditira na pravi način.

6. Koncentracije i meditacije:

U ovom programu, od vas će biti upoznati sa spiralno kretanje se sastoji od Ida i Pingala. Kroz ovaj program, ne bi se uči o Anahata čakra. Također ćete naučiti da meditira na srce-lotos.

7. Opuštanje:

Naši životi su postali tako užurbano danas da smo zaboravili značenje opuštajuće. Sve je velika navala. Možete naučiti neke vježbe opuštanja kroz Yoga Vidya Meditacija radionice.

8. Element Meditacija:

Yoga Vidya provodi praktične radionice na vođene meditacije kao tehnike potoka, planina, i vatra meditacije. To će vam pomoći da pročitate podsvesti korektno i ponašaju se na ono što vaš um govori.

9. Prana Yoga:

Naučiti Prana Yoga vježbe sa Yoga Vidya Meditacija koja se fokusira na vježbe disanja. Ovaj program također uči kako da se postigne psihičku i mentalnu ravnotežu uz pomoć vježbe disanja. Možete zapravo doživjeti i ostvariti svoj unutarnji sebe kroz Prana Yoga.

10. Points energije:

Dobiti teorijski uvid i praktična znanja o osnovnim energetske tačke na vašem tijelu i kako ih koristiti za dobrobit i sreću.

11. Nada Yoga:

Ovaj program će vam pomoći da meditaciju sa zvukom. To je slično šavasani. Također ćete naučiti Dhrupad, Vinyasas, Asane i uši i glas pažnju vježbe.

Glavni cilj joge Vidya Meditacija je naučiti ljude kako da praktikuju jogu i meditaciju za bolje zdravlje i miran život. Pokušajte ovaj oblik meditacije. Pogledajte online za Yoga Vidya video. Dijele svoja iskustva s nama komentarišući u okvir ispod!

load...