Zdravlje i wellness

Joga plesna terapija - super uzbuđeni oblik joge

Joga plesna terapija - super uzbuđeni oblik joge

Ako volite ples i kunem u joga, onda ste sigurni da ste dobili super uzbuđen ovaj oblik joge. To je prekrasan kulminacija principa plesa i joge. Zajedno, ova dva oblika umjetnosti i vježbe imaju terapeutski učinak na vaše biće. Čitajte na znati više.

Yogadance Therapy ™ 101

 1. Ono što je Yogadance Therapy ™?
 2. Koje su osnovne sličnosti između plesa i joga?
 3. Koji su počeli Yogadance Therapy ™?
 4. Studija Iza Yogadance Therapy ™
 5. Yogadance kao terapija
 6. Šta da očekujete u tipičnom Yoga Dance Class?
 7. Tko bi trebao Razmotriti učenje ove terapije Tehnika?
 8. Gdje je moguće saznati Ova jedinstvena terapija?

Ono što je Yogadance Therapy ™?

Yogadance Therapy ™ je oblik umjetnosti koji se temelji na primjeni principa joge na ples. Stabilna, a ipak ugodno i opušteno niza pokreta čini srž i tok yoga asana.

Klasa se temelji na praksi, gdje je dominantna aplikacija plesa do uobičajenog joge. Teorija se uči previše. Ova nova metoda joge uključuje ples, joga, i filozofije. To se primjenjuje na tri različite tehnike plesa, naime, balet, moderan, i indijske klasične.

load...

Koje su osnovne sličnosti između plesa i joga?

Ples i joga su dva različita praksa. Ali, oni imaju neke očigledne sličnosti.

 1. Oba ova oblika umjetnosti su konzervirani u obliku žive tradicije. Također, to je učitelj koji igra ključnu ulogu u očuvanju i prenos ovih oblika kroz generacije.
 2. U Bharata je Natya Shastra definira ove umjetnosti kao: "Disciplina kontemplacije da steknu veća znanja i postigne mir". Takođe se navodi, "ples glumac je bio vrstan yogi izražavajući vladanje performanse kao u joga transa države." To nam daje znak da ove dvije discipline imaju vezu od pamtivijeka.
 3. Ples se smatra vjerske aktivnosti par excellence, koji je također rekao da se pročisti um i tijelo. Joga je sasvim na isti način. To vam omogućuje da duhovno povezati jer čisti i um i tijelo.
 4. Oba joge i plesa pomoći da doživite zaustavljanjem u automatizma uma. To se radi sa redovnom praksom kada vaš um uči da se fokusira.

Kada su dva dolaze zajedno u obliku Yogadance, stvara uzvišenost akcije koja prodire u sveti prostor ekstra svakodnevna stvar. To znači da utiče na vaše tijelo i prostor duhovne svijesti, čime ste štiti od posljedica raspada snaga.

Koji su počeli Yogadance Therapy ™?

Soraya Franco je osnivač Asanarte Yogadance Therapy ™. Ona je Yogini, umetnik, joge i plesa učitelj, putnik, filozof, istraživač, koreograf, duša avanturista, istraživač svijeta kulture, i sama izvođač.

load...

Ona je bila profesionalna plesačica u posljednjih 20 godina. 1995. Godine, bila je izabrana za "Umjetnici bez granica", UNESCO-vog Međunarodnog dodeli, da studira Indian Classical Dance. Ona je u međuvremenu počela je učenja i prakse u integraciji joge i plesa. Njena tehnika Yogadance Therapy ™ je kombinacija analize pokreta i tehnike karoserije.

Studija Iza Yogadance Therapy ™

Cilj ove studije

Istraživanje Soraya bila je zasnovana na tome kako joga, ples, i filozofija može biti integrisan stvaranje svijesti pokreta-orijentiran i pročistiti tijelo i um. JDP ™ je rezultat spajanja joge, plesa, Ayurveda, i drevne tehnike. To uključuje integraciju meditacije, koreografije, vizualizacija i tijelo-um terapija za pružanje holistički doživljaj.

Metoda koja se koristi za obavljanje Studija

Ona praktikuje i prikupljenih podataka iz drevnih spisa o vezama između plesa i joge u Indiji za više od 10 godina.

Imala je 15 praktičara, u dobi od 18 do 40. Ona ih je podijeliti u dvije grupe. Jedna grupa sastavljena od nastavnika joge koji nisu znali ništa o plesu i drugi imali plesači bez iskustva u jogi. Ona vodi 12 sedmica radionicu o JDP ™, koji se fokusirao na obje aplikacije i obuku.

Rezultati

Prva grupa jogija smatrali da njihova tijela otvorio na način da bi mogli obavljati ples pokret. Našli su poboljšane izdržljivost i fleksibilnost. Plesači su primijetili poboljšanu kvalitetu pokreta i stepen prostorne svijesti. Oni bi mogli uravnotežiti i koncentrirati sa lakoćom.

Ova tehnika, dakle, uvelike pomaže da vaš um fokusiran, i osigurava dobrobit organizma. Ova umjetnost je onaj koji je rođen u Indiji. To je otac od joge i kao majka prema plesu. On nastoji da ljekovita svojstva u duhovnom oblik umjetnosti.

Yoga Ples kao terapija

Soraya smatra da ozdravljenja je stalno povezan s rastom duhovnog bića. A korak ka balansiranje i poboljšanje nečije zdravlje je korak ka ujedinjenju sa našim božansku prirodu.

Kada je krenuo u očisti sebe, vi rafinirani na takav način da dođete do višeg reda duhovnosti. Ovo vam pomaže da shvatite blagoslov ljudskog postojanja i božanstvo, kao i pomaže vam dobiti prosvjetljenje.

Terapija po sebi predstavlja način života. Vi često mijenjaju svoje navike, ali i naučiti kako od suštinskog značaja je da se izgradi čvrste temelje. To je, pak, pomoći će vam transformirati vaš život.

Ayurveda U Yogadance Therapy ™

Prirodnih elemenata su ključni za mnoge drevne ozdravljenja i duhovnih tradicija. Yogadance terapija ™ koristi teorija pet elemenata.

Iako ove umjetnosti sastoji se od mnogih terapijskih pristupa, jedan od najvažnijih aspekata se temelji na biološkim ustav osobe i njihove ličnosti. Ayurveda vjeruje u istom.

Šta da očekujete u tipičnom Yogadance klase?

Klasa je strukturiran na niz vježbi koje će vam pomoći izgraditi na način kao što se vodi i priprema vas kroz unutra istraživanje organske impulse tijela. Kao što se bavite, noge, ruke i torzo će uskladiti sa muzikom koja je posebno odabran da ima uticaj na telo-um veze.

U tipičnom klase, od vas će naići na sjednici joge, zajedno sa uvodom u savremenom balet. Također ćete uraditi krije, pranajame i vježbe za oči, a završava sa meditaciju i duboko opuštanje. To je kombinacija cross-trening oba plesa i joge uz masaže, manipulacija, vizualizacije, i koreografija.

Tko bi trebao Razmotriti učenje ove terapije Tehnika?

U Yogadance Therapy ™ je tehnika koja treba posebno interes ples nastavnika, sportisti, glumci, fizioterapeuti, fitness treneri, ples terapeuti i spa terapeuta. Svako ko je u potrazi za prve ruke znanje o jogi, ples, ili terapije um-tijelo može naučiti ove terapije. Ljudi koji uče ovu tehniku ​​možete koristiti za poboljšanje vlastite prakse ili nanesite ga na svojim pacijentima ili studenti.

Gdje je moguće saznati Ova jedinstvena terapija?

Asanarte ima svoj studio na: GATI Studio, S - 17 Khirki Extension, Opposite Select Citywalk, New Delhi - 110017

Imaju raspored prate, a ako ste zainteresirani, možete pogledati svoju web stranicu, i pratite radionica ste zainteresovani. Za registraciju možete pozvati +91 9971406113 ili e-mail ih na [email protected]

Ova terapija je jedinstven i će zaista pomoći da podigne sebi. To ne samo da će vas hraniti fizički, ali to vam daje nezaboravno duhovno iskustvo. Ako ste duhovno skloni, to je nešto što morate probati.

load...