Zdravlje i wellness

Grafikon ishrane povrća - kako povrće pomaže u obezbeđivanju ishrane?

Grafikon ishrane povrća - kako povrće pomaže u obezbeđivanju ishrane?

U našem dana djetinjstva, rečeno nam je da imamo više povrća u našem obroka navodeći njihovo zdravlje. Mi uglavnom nije pristao na to dok smo odrastali. Ali sada znamo kako korisno ovaj savjet je stvarno bio.

Povrće su izvor svih hranjivih tvari koje tijelo treba da raste i preživjeti. Ove hranjive tvari biti potrebno u odrastanju dana koji određuju obim tjelesnih zdravlja. Povrće pružaju kompletnu listu nutrijenata kao što su vitamini, proteini, ugljikohidrati, minerali i više naše tijelo. Stoga morate učiniti na zdrav način uključuje hranjive tvari u uravnoteženu veggie dijetu.

Zašto povrće?

Kako bi bili u stanju da koristi nutrijente u povrće koje su uključene u sve vrste namirnica, morate znati šta ishranu grafikon povrća je kao. To će vam pomoći da planiraju potrebe organizma i da će vas suziti popis povrća pogodan, dostupan i pristupačan vi biti u mogućnosti da ih učini dostupnim za vaše tijelo. Sa ovim znanjem o ishrani grafikona, možete dobiti znati šta i koliko je potrebno za vaše tijelo nikada ne može biti lišen važnih hranjivih tvari.

load...

Povrće Nutrition grafikonu:

Umesto da govorimo o svim povrće i proučavanje sve dostupne opcije i njihove ishrane vrijednosti, mi ćemo ih uče po spisku hranjivih tvari koje naše tijelo zahtijeva.

Hranjive tvari u povrću koji su dobri za zdravlje:

1. Minerali:

To uključuje kalcij, jod, bakar, magnezij, mangan, cink, natrij, kalij, selen i fosfora.

  • Kalcij je potrebno oko 100 mg dnevno i 800-1300 mg dnevno odrasli i djeca respektivno. Prisutna je u povrće kao Amaranth, klice, celer, boranija, blitva, repa, kelj, okra itd
  • Bakar je da se troši oko 1,5-3 mg dnevno. Ovo se može dobiti iz povrća kao što su mahunarke, Amaranth, grašak, krompir, bundeva, artičoka itd
  • Jod treba konzumirati u oko 70 - 150 mikro grama po djecu i oko 150 mikro grama odrasli u jednom danu. To je dobiti od povrća uzgajaju u jod bogata tla.
  • Željeza je potreban tinejdžera u vezi za 10 - 15 mg na dan sa odraslima činiti dobro sa 10-12 MGS. Bogati povrće željeza da pazi na su squash, curi, grašak, krompir, Brisel, butternuts itd

Mnoge od ovih zajedničkih povrća navedenih pružiti sve druge minerale poput onih gore navedenih. Za druge se možete obratiti povrće poput brokule, komorača, cikle, žitarice, pasulj, okra, luk itd za održavanje iscrpan unos.

load...

2. Vitamini:

Vitamini su važni za djecu i odrasle u različitim iznosima i sve vrste kao što su vitamin A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, D, E i K mogu se dobiti iz opće liste povrća pojedu većina ljudi.

Neki od ovih što lucerka, brokula, mrkva, lišće, krompir, kupus, curenja, taro, blitva, amarant, squash, Brisel itd vitamin B12 nije prisutna u bilo povrća i vitamina D je prisutan samo u gljive.

3. Proteini:

Oni nisu vrlo često nalaze u povrću i predstavljaju glavni sastojak u ne-vegetarijanske namirnice na bazi hranu i mliječne. Vi ste stoga savjetuje da ga dobiju iz takvih izvora njime držeći pod kartici.

Morate uzeti u obzir ove nutritivni aspekti raznog povrća i počne da ih konzumiraju na dobrom svakodnevno.

Nadam se da ovaj članak na nutritivnu vrijednost povrća će Vam pomoći da se postigne dobro zdravlje.

Izvor slika: 1, 2

load...