Zdravlje i wellness

BRAT Diet - neverovatno efikasna dijeta za dijareju

BRAT Diet - neverovatno efikasna dijeta za dijareju

Da li pate od akutne dijareje? Ne razmišljam o hrani donijeti bolestan osjećaj za stomak? Pa, u tom slučaju je najbolje držati na BRAT dijeta. Kada pomislimo na riječ 'dijeta', prva misao koja dolazi na um je težine i gubitak masti. Riječ dijeta ne znači uvek plan mršavljenja. Jesti hranu, osim svojim normalnim svakodnevnim hrane u ograničenom način može biti mnogo drugih razloga.

BRAT Diet:

BRAT dijeta je namijenjen za one koji pate od gastrointestinalnih problema kao što su probavne smetnje, proljev, gastroenteritis, itd Kada imate akutnu stomačne tegobe, ti mi se ne uzima ni hranu za to može pogoršati stanje, ili čak i miris hrane može pogoršati povraćanje. Ono što je brat dijeti? BRAT dijeta je akronim, gdje je B stoji za Banana, R za Rice, A za sos od jabuka, i T za tost. Neki su čak i dodajte čaj i jogurt, što je riječ BRATTY. Ovo je nisko vlakana dijeta za ljude koji pate od želuca uzrujan. Dijeta je također korisno za žene koje pate od jutarnje mučnine u trudnoći. Hrana daje odmor želucu kada ste bolesni.

Zašto BRAT dijeta?

Kada osoba pati od povraćanja ili dijareje, nakon BRAT dijeta bi bilo idealno. Dijeta pomaže da se zamijeniti hranjive tvari izgubio od tijela tokom čudan creva i povraćanje. Kada imate uznemiren želudac, tijelo smatra da je teško razbiti i vare složene hrane. Blag, jednostavna hrana je lakše proces u takvim situacijama. Banana i riža su veziva koje pomažu u constipating. Pektin u applesauce je još jedan sastojak koji brani od dijareje. Stoga brat dijeta za dijareju se smatra da je najbolja dijeta.

load...

A. Unos tečnosti Važno:

Osoba mora imati dovoljno tekućine za sprečavanje dehidracije. Jasan tekućina poput vode, jasno čorba i ravne soda može konzumirati. Oralnu rehidraciju rješenja se mogu konzumirati da dopuni esencijalne soli osiromašenim tokom proljev i povraćanje. Bez kofeina i gazirana pića, mlijeko, ili alkohol Pije se tokom perioda. To može napraviti proljev gore. Postoje komercijalne pića na tržištu, koje se mogu konzumirati sa BRAT dijeta. Ona ima sastojke slično banana, sos od jabuka, smeđa riža pire, i elektrolita u kombinaciji. Koliko ovih komercijalnih pića su dobri, tek da se vidi. Uvek je bolje držati se čiste, čiste i prokuvane vode u toku dijareje da se smanji problem.

B. Kratkoročni Diet:

BRAT dijeta se obično preporučuje za malu djecu koja pate od gastrointestinalnih problema. Nakon što izmiri uznemiren želudac, najbolje je da se nastavi normalno dijete. BRAT dijeta ima minimalno proteina, energije, kalcij, vitamini, masti, vlakana i željeza. To treba nastaviti samo u kratkom vremenskom periodu.

BRAT dijeta, nakon dugo vremena, može učiniti pothranjeni jer nema elemenata zdrave ishrane. Važno je da se nastavi normalan dijeta barem u roku od 48 sati od problema sa želucem. Ova dijeta je namijenjen samo za upravljanje dijareje ili sa želucem. To je ni na koji način lijek za problem.

load...

Ako se BRAT dijeta ne kontrolira simptome, čak i nakon 48 sati, najbolje je da se obratite lekaru za gastrointestinalne problem.

Danas mnogi lekari to ne odgovara BRAT dijeta. Pitaju pacijente dodati druge blag namirnice u ishranu, kao što su kuhani krumpir, Saltin krekere, bistra supa, bez kožice piletina, itd Jedna stvar koju treba imati na umu je da se ograniči unos vlakana jer to može dovesti do više gasa ili nadimanje u stomak.

Nadam se da ćete naći post informativno. Nemojte dijeliti svoje misli ispod.

load...