Zdravlje i wellness

Bol u Asani: Kako izbegavati jogove povrede

Bol u Asani: Kako izbegavati jogove povrede

Povrede su nepredvidljivi - mogu dogoditi dok igrate sport, ili čak i dok hodate ulicom. Dok je joga je nisko-utjecaj treninga sa bezbroj prednosti, povrede može doći ako se ne vodi računa i praksu na pravi način. Većina tih povreda nije teška. Međutim, mogli ste završiti s nešto kao glavne kao fraktura, dislokacija, oštećenje živaca, i, u rijetkim slučajevima, čak i moždani udar. Ali to su najrjeđi u rijetkim slučajevima.

Dok je joga je sigurna praksa, ponekad, zbog godina kontinuiranog rasplinu i asimetrija, mogao bi završiti sa povredama. Baš kao što vam je potrebno da bismo gazili s oprezom jer ste zauzeti bilo koji trening, morate uzeti siguran prilaz sa jogom previše. Morate naučiti da pravilno uradite pozama, ostati u skladu sa telom, i izbjeći preteruje u asana. Ova uputstva će vas naučiti kako zaštititi delikatne zglobova i imaju siguran treninga. Ne zaboravite da ih treba imati na umu.

A sveobuhvatan vodič za Keep The Yoga povredama gostima

 1. Zaštitite zglobove
 2. Pripremite laktove
 3. Štiti ramena
 4. Shield rebra
 5. Brane Donja Back
 6. Umiriti kičme
 7. Podržavaju zadnje lože
 8. Očuvati Hip
 9. Podrška koljena
 10. Guard vrat
 11. Više pokazivači na Keep Your Practice Safe

1. Zaštitite zglobove

Zglobove su odgovorni za usklađivanje. Kada postavite tjelesne težine na svojim zglobovima dok vježbanje ruku bilance, sasvim je moguće da ćete završiti sa povredom. Prva stvar koju treba zapamtiti kada zglobova nose tjelesne težine je ravnomjerno rasporediti težinu između oba zglobovima. Spread zglobove širok i pritisnite kroz prste. Također je potrebno kako bi bili sigurni da je ostatak ruke pravilno postavljen. Laktova treba biti složen u odnosu na zglobove ako je stanje na ruku.

load...

2. Brace laktove

Kada savijate laktove u stranu u pozama gdje gurati svoje telo uz pomoć laktove, ne bi došlo do njih ranjeno. To bi moglo biti lako smanjiti laktove i istisne pritom poze. Ovo ne samo da naglašava zajednički u pitanje, ali i stavlja pritisak na osjetljivoj zglobovima. Da biste to izbegli, ne zaboravite da držite laktove ušuškana, i postaviti ih uz rebra kada morate da ih saviti. Morate osigurati da naborima lakata uvijek suočavaju naprijed. Ovo bi moglo biti teško jer treba ogroman triceps. Dakle, postavite koljena na podu da dijele težinu dok ne razvija snagu u asane koje se mogu mijenjati.

3. Zaštitne ramena

Dok pokušavaju da zaštite ramena, morate biti oprezni u slegnuo ramenima. Podizanje ramena prema ušima zaustavlja korištenje podržavaju mišiće u rukama, ramenima i vratu. Slegnuvši ramenima također može dovesti do kompresije ramena. Nije ni čudo da se često čuju nastavnika nalaže da se krećete ramena dalje od ušiju. Ovo bi moglo povrijediti rotatorne manžete i pojas kada pretjerati ili protežu previše.

Nikada ne bi trebalo povući prejako na ramenima. Držite ih natrag i dolje, i daleko od ušiju u svakom trenutku.

4. Shield rebra

Iako joga preokreta su detoksikacije i stres oslobađanje, ako pretjerate ili razapeti, dok ih je vježbanje, mogao bi završiti masnice na interkostalnog mišića koji leže između rebara. Da biste to izbegli, morate uvijek produžiti kičmu gore prije nego što okrenete. Zamislite niz vuče na svoju krunu, vuče te prema plafonu. Dok istezanje, samo okretati dok ne osjetite istezanje, ali ne ide pored nje, pogotovo ako niste dovoljno fleksibilan.

load...

5. Obraniti donjem delu leđa

Ovo je sasvim uobičajena pojava i obično se događa kada zaokružiti kroz kičmu, posebno u naprijed naborima. Kada se zaokruži leđa u ovim asane, kičmu savija u suprotnom smjeru. Ovo uzrokuje bol odmah, a ako se ne bavi, to može dovesti do problema diska. Ne zaboravite da držite leđa uspravno i srce podigla dok vježbanje joge.

6. Umiruju Spine

Jedan od glavnih ciljeva je joga za rad na jezgru. Jezgra je kičmu, a joga, kažu da ste samo kao mladi kao kičme. Zdravlje kičme mogu popraviti samo ako vježbate jogu na pravi način. Kada je u pitanju ozljeda kičme, opet zaokruživanja je krivac. Čak i čvrsto zadnje lože može uzrokovati probleme sa kičmom. Prije nego što se bave bilo asana, zamislite produžava kičmu. Protežu se i dalje od bokova. Ovo će izbjeći zaokruživanja. Da bi se dodatno poboljšati držanje, mogli savijati koljena u pozama kao što je dolje pas i naprijed nabora. Kada ste bavljenja sjedi nabora, koristite deku da podrži donji dio leđa i ukloniti pritisak od kičme.

7. Održavajte zadnje lože

Ako su vodeći pasivan način života, moguće je da imate uber-čvrsto zadnje lože. Kada zadnje lože su čvrsto, to je vrlo lako za njih prenapregnu. U Iskorak i dolje pas čuda u otklanjanju stresa u zadnje lože i popuštanje ih. Ali, nakon što je rekao da, morate da radite ove poze svojim tempom, ili možda završiti sa povredom. Polako olakšati u pozu. Međutim, u slučaju da imate ozljede, zaustavi vježbanje poze koje uključuju zadnje lože dok ne zaraste.

8. Preserve kukova

Skoro svaki sjednica joge uključuje proširenje kukova, zbog poze poput ratnika serije, razdvaja, širok nogu naprijed savija i Cobbler Pose. Ne bi došlo do boli svoj unutarnji bedrima i prepona ako prenapregnu. Dok bavljenja ovim asane, to bi mogla biti dobra praksa da se držite prstima ukazao naprijed. To će pomoći sa pravom poravnanje i sprečavaju povrede.

9. Podrška koljena

Zahvaljujući tim prekrštenih nogu pozama, povrede u koleno može muče najbolje od jogija. Fleksibilnost nogu počinje u kukovima. Ako vaš kukovi nisu dovoljno fleksibilni, kolena će biti prvi koji su osjetiti napetost i, na kraju, bol. Da biste to izbegli, izbjeći sjedio u prekrštenih nogu pozicija za dugo vremena. Takođe možete postaviti valjane deku ispod koljena da spriječi naprezanja. Kada su koljena savijena u stojećem poza, proverite da li je vertikalna linija koja ide od kolena do pete. To je znak da je kolena nosi tjelesne težine pravilno.

10. Guard vrat

Dok vježbanje vrat i ramena tribinama, vrat bi mogao završiti kao najgore pogođena ukoliko se ne radi dobro ove asane. Kada ste stalno asimetrično i stavi nepotrebnog pritiska na vratu, to može stisnuti vrat. U ekstremnim slučajevima, to može dovesti do gubitka vrat fleksije. Ako imate dugogodišnju povijest problema vrat ili ramena, možda bi bilo najbolje da se izbegne u potpunosti puna inverzije. Ako ne obično koriste rekvizite, bi se osiguralo da su skrenuli lopatice leđa i dole. Ovo će ukazuju na to da vaše tijelo je sigurno podržan. Također, ne zaboravite da nikada ne kretenu glavu kad preuzme pozu. To će destabilizirati tijelo i izazvati pad.

11. Više pokazivači na Keep Your Practice Safe

Dok je pravilno poravnanje je ključ za sigurnu joge, to nije sve. Ove dodatne smjernice, ako slijede, će dodati na sigurnost treninga.

1. Budite pacijenta - To može biti vrlo primamljivo žuriti napredne poze, ali zapamtite da morate izgraditi blokova jedan po jedan. Da biste dobili izazovan pozama pravo, morate imati jak temelj. Ako ne to, vi ćete završiti sa povredom.

2. Uključiti A Warm-Up - Morate pripremiti tijelo za izazovne poze, i to tako, toplo-up je imperativ. Početi sa osnovnim rasteže, a zatim preći na teže one.

3. Gauge Vaše sposobnosti - Ako ste novi u jogi, pridružite klase početnik-a. Pridruživanje napredni razred ili će otežati vaš duh ili povrijediti vas. Vidjet će se preseliti u napredne poze bez dovoljno jaka ili fleksibilan, i završiti sa povredom.

4. Komunicirajte sa svojim Instruktor - Morate imati transparentan odnos sa svojim nastavnikom. Ako imate problema i ne govori učitelj o tome, možda ćete napraviti poza vam ne bi trebalo da, i na kraju štete sebe. Ako je instruktor je svjesna svog stanja, on / ona može preporučiti modifikacija.

5. Oslobodite With Care - To je jednako važno da se koncentriraju na oslobađanje asane, posebno ako su drži pozu za dugo vremena. Uzmite vremena da izađe iz komplikovane poze.

6. Koristite rekvizite - Nema sramote u koristeći rekvizite. Mnogo je važnije da ste ugodno u određenom pozi. Koristite blokova i deke da vam podršku kroz praksu. To će osigurati bolji napredak u praksi.

7. Ne Lock zglobova - Ako zaključate zglobove, tokom vremena, u hiperekstenzija će istrošiti zglobova, što dovodi do povrede.

8. Stop Ako ste u nedoumici - Uvijek je bolje biti siguran nego žao. Ako mislite da ste izvukli ili zategnuti mišić tokom prakse, to je u redu da izađu iz mat rano. Odmah prestane sa praksom.

9. Kraj Sa šavasanu - Ne potcenjivati ​​šavasanu. To bi mogla biti počivalište poza koje mislite da možete preskočiti nakon treninga, ali morate ostati i završiti svoj razred s njim. To usporava nervnog sistema i djeluje kao savršen zatvaranje na praksu. Prakticiranje asana za dva minuta će učiniti, ali to ne preskočiti.

10. Slušajte svoje tijelo - Kada vaše tijelo kaže stani, morate zaustaviti. Možda ćete biti oduševljeni, ali su osjetljive na vaše tijelo. Slušajući to će vam pomoći da napravite odličan odnos s njim. Vi ćete biti na sigurnom.

Joga je odlična praksa koja može učiniti puno dobra prema tebi psihički, fizički i duhovno. Biti sigurno, i to kako treba!

load...