Zdravlje i wellness

Aerial Yoga - Šta je to i koje su njegove prednosti?

Aerial Yoga - Šta je to i koje su njegove prednosti?

Nije je fascinantno da lete u zrak? Nismo li svi u strahopoštovanje trapezu umjetnika u cirkusima koji okretati i okrenuti dok lebde u vazduhu? Zar ne bi bilo lijepo da uradi tako nešto? Ako je vaš odgovor potvrdan, antena joga je ono što treba da se radi. Lagan i pomlađivanje, dobro je sve. Pogledajte u nastavku kako biste saznali šta antena joga je sve o.

Šta je Aerial Yoga?

Zračni Yoga ili Anti-gravitacija yoga je kombinacija tradicionalne joga asane, akrobacije i plesne pokrete učinjeno u vazduhu uz pomoć ležaljci. Je koncipiran pre desetak godina od strane fitnes stručnjaka u New Yorku kako bi sesija vježbe još ugodnijim. Također, određeni izazov joga poze koje su teško pretpostaviti na terenu su mnogo lakše da se bave kada su suspendovani u zraku. Možete probati sve joga pozama suspendirane u zraku, s nekim posebno prilagođene za vazdušne joge.

Air Joga i Antigravity Joga su neke od drugih imena Aerial joge. Da se bave Aerial Joga, trebate ležaljci sa plafona lancima podršku oko 2 do 3 metra od zemlje ili po vaše udobnosti. Ne morate brinuti o ležaljci kidanje sa težinom vašeg tijela i pritisak vam nametnuti ga za vrijeme vježbanja jer može uzeti težinu do 300 kilograma. Ležaljci će dodati raznolikost u svoj joga sesiju i zabave radi asana u vazduhu je nespojivo.

load...

Kako to učiniti Zračni Yoga (Anti-Gravity Yoga)

 1. Postupak
 2. Sigurnost
 3. Savjeti
 4. Mjere opreza
 5. Prednosti

1. Postupak

Uzmite ležaljka napravljen od visoke gustoće najlon materijala i zakačiti sa stropa na nivo pogodan za svoju visinu. Možete ga vezati ili na kukovima ili ruke. Uzmite mat previše kao što možete da ga stavite na zemlju ispod suspenzija i stavite noge na njega kad god dotakne tlo između pozama ili u pozama gdje dio svog tijela dodiruje tlo.

Suspenzija od ležaljci ublažava pritisak na tijelo, stvara prostor u zglobove, dekomprimuje vašu kičmu, i čini vas više mobilnih. Dakle, ovo je idealna situacija gdje idem na trening sve asane koje ste pronašli teško vežbanje na zemlji. Inverzni predstavlja kao Sirsasana i Halasana postati mnogo lakše u zraku. Neće biti pritisak na glavu i kičmu, čime se sprečava vrata i bolova u leđima. Vi ćete biti u mogućnosti da predstavlja lako teče kroz niz tradicionalnih yoga, kao Tadasana, Adho Mukha Svanasana, Gomukhasana, itd, uz dodatnu zabavu to uradi lebde u zraku.

Pri tome ova poza, pobrinite se da se povežete dah sa svojim pokretima, dublje u pozu i držite ga na duže vrijeme. Kao što je, tu će biti manje bol i pritisak na vaše tijelo dok su suspendovani, držeći pozu za duže vrijeme postaje lakše, osiguravajući bolje razumijevanje joge poze koje se mogu implementirati na terenu.

load...

Sledeći video će vas voditi kroz proces.

2. Sigurnost

Zračni Joga je siguran dokle god naučiti i praksu pod vodstvom ovjerenu instruktor joge. Instruktor će vam pomoći da obavite pozama na pravi način, štedeći vam od povreda. Pobrinite se da ne odlažu sebe previsoka iz temelja do izbjeći pada i postaje boli. Trebao bi biti oprezan o količini vremena koje provodite visi naopako jer bi to moglo dovesti do komplikacija.

3. Savjeti

 • Pobrinite se da su bosi i nošenje labave trikotaže za lako manevrisanje kroz madrac.
 • Uzmite lagani obrok i piti puno vode prije nego praksa da se pripreme za intenzivnog treninga.
 • Izbjegavajte alkohol i pušenje ili uzimanje bilo koje droge prije nego što iz zraka joge.
 • Ne primjenjuju nikakve losion za ruke jer bi to moglo smanjiti prianjanje na ležaljci.
 • Ne zaboravite da uklonite svu dodatnu opremu i trim nokte prije sjednice da ne bi bilo šteta na ležaljci.

4. Mjere opreza

To je najbolje da se izbegne Zračni Joga ako ste trudni, imaju bolesti oka, nedavno operisan, imate problema srca, problemi kosti, visok ili nizak krvni pritisak, protetski kukova, i blokade nazalnih prolaza. Ako ste pate od artritisa ili glaukoma, to je najbolje da se izbjegne vježbe.

Isto tako, ako patite od unutrašnjeg stanja uha, vrtoglavica, povrede glave, gojaznost, ili rane ili imaju tendenciju da se onesvijestiti, ili ako uzimate lijekove koji mogu dovesti do vrtoglavica, to je najbolje da se izbjegne praksa.

5. Zračni Yoga Prednosti

 • Zračni Joga će vam fleksibilnije i povećati svoj fokus
 • To će ojačati mišiće i oslobodite stresa
 • Ona daje iskustvo zdrav vježbe angažujući sve mišiće
 • Metoda je odlična za leđa, i to olakšava napetost u kičmi i hip zglobova
 • Vježba je anti-aging i odlaže pojavu srčanih problema
 • To poboljšava cirkulaciju krvi i detoksikaciju sistem
 • Aerial yoga rasteže i jača vaše tijelo
 • To će izgraditi snagu i mobilnost u vašem tijelu
 • To opušta vaše tijelo i podiže raspoloženje
 • Praksa poravnava svoje tijelo i centri vaš um
 • Gradi svoj core i snagu gornjeg tijelo
 • To balansira bića i obnavlja energiju
 • Metoda donosi harmoniju i mir na pamet

Sada kada znamo šta Zračni Yoga podrazumijeva, hajde da pogledamo neke od najčešće postavljanih pitanja u vezi s praksom.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Hoće li biti u mogućnosti da Zračni Joga u prvoj klasi?

Da, uz dobar instruktor, moći ćete izabrati metod u prvoj klasi i uspješno praktikuju.

Šta treba da ponese na moje Zračni joge?

Uzmite bocu vode, znoj ručnik, i otvoren um da nauče i dobro se bave.

Kakav je osjećaj nakon sjednice Radne Yoga?

Osjećat ćete se lakši i osvježena nakon sjednice Aerial joge.

Šta ako se bojim visine?

U Aerial Joga, vi ste ne više od 3 cm od tla. I većinu vremena, svoju težinu je distribuiran između ležaljci i poda.

Da li treba da bude joga prakse da to Aerial Yoga?

Da li treba da bude joga prakse da to Aerial Yoga? Ne moraju nužno biti joga prakse da to Aerial Yoga. Sve što je potrebno je spremnost za učenje i praksu.

Zračni Joga je odličan način da se razume vaše dinamiku tijelo sa zemljom i kad lebde u zraku. To je zabavna trening koji vam daje nikada ranije iskustvo letenja. Priključite se Aerial joge i doživite čaroliju koja će se odvijati.

load...