Zdravlje i wellness

9 Yoga Asanas koje trebate znati - početna, srednja i napredna

9 Yoga Asanas koje trebate znati - početna, srednja i napredna

Mi smo svi svjesni yoga asana. Ali, da li ste znali da imaju različite nivoe i morate ovladati određeni obrazac prakse prije nego što možete ići na sljedeću razinu?

Zvuči kao video igra, zar ne? Pa, skoro. Osim ovdje, morate se boriti svoj unutarnji demoni, a ne izvan protivnika.

Nivo poteškoća svakog yoga asana varira, a treba znati koji skup joga asana za početak i koji bi napredovali u. Zvuči previše komplikovano?

Ne brini. To je prilično jednostavan. Sastavili smo popis nekih početnik, srednji i napredni joga predstavlja za vas da shvatite. Provjerite ih u nastavku.

Prije toga, da uče o važnosti asana u jogi.

 Joge i Asane

Asane su fizičke vježbe joge. Oni imaju izuzetno veliki uticaj na to kako se osjećate i izgledaju. Oni igraju veliku ulogu u povećanju vaše fizičko fleksibilnost i prosiriti misli. Metod asana prakse je da se izvrši pritisak i opustiti. Svaka asana je dizajniran na taj način, što vam omogućava da silom preuzme asana i opustiti se kada otpustite pozu.

load...

Kroz praksu joge asana, praksa balansiranja prelazi u vašem svakodnevnom životu, pomažući da se primjenjuju svoje najbolje napore za posao i pusti napetosti njegovih rezultata od strane opuštanje. Yoga asane su prelijepe. Glisiranja iz jedne poze u drugu je kao ples i čini da se osjećate i izgledati dobro. Također, svaki predstavljaju ima mnoštvo zdravstvenih koristi.

Zanima šta ima svaka asana da ponudi? Mi smo pokriveni neke ovdje za vas. Čitajte dalje.

 Početni, srednji i napredni Yoga Asane

 Radi praktičnosti, joga asane su podijeljeni u početni, srednji i napredni pozama. Kao i imena sugeriraju, nivo težine povećava sa svakom nivou, a uz to, fleksibilnost svog tijela i stabilnosti uma i povećati.

load...

Neki od asana dole navedenih su dobro poznati, a neki nisu previše popularan. Međutim, jedna stvar sigurno je dugačak popis prednosti koje ima svaki za ponuditi. Provjerite ih.

Beginner Joga poza 

  1. Tadasana (Mountain Pose
  2. Malasana (Garland Pose)
  3. Savasana (Corpse Pose)

1. Tadasana (Mountain Pose)

O pozi: Tadasana ili planine Pose je najosnovnije svih poza. Bilo koji drugi pozi mora da izađe iz Tadasana. Tadasana je Hatha yoga asane, a ne morate nužno biti na prazan želudac da se bave ovom pozu. Držite ga za 10 do 30 sekundi, dok je praksi, međutim.

Prednosti: Tadasana poboljšava držanje tela i jača bedra. Smanjuje ravna stopala i protjeruje tuposti. Poze usklađuje svoje tijelo i um i čini da se osećate osvježena.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Tadasana 

2. Malasana (Garland Pose) 

O pozi: Malasana ili Garland Pose je jednostavna sednici držanje u istočnim zemljama. To je jednostavan čučanj, poziciju obično pretpostavlja dok izlučuju na Istoku. Malasana je Hata joga asana i zahtijeva prazan stomak u praksi. Držite poza za 60 sekundi.

Prednosti: Malasana otvara kukove i proteže se vaše zglobove. To čuva vaše hip zglobova zdravom i poboljšava metabolizam. Poze radi dobro za trudnice, jer povećava mobilnost kukova.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Malasana

3. Savasana (Corpse Pose)

O pozi: Savasana ili Corpse Pose se obično praktikuje na kraju joga sesije. U tom slučaju, potrebno je zadržati svoj želudac prazan. U suprotnom, Savasana ne zahtijeva prazan stomak. To je Ashtanga joga asana u kojoj bi trebalo da se opustite za 5-15 minuta.

Prednosti: Savasana opušta celo telo i oslobađa napetost. Smiruje vaš um i pomaže kod neuroloških problema. Poze leči nesanicu i poboljšava koncentraciju.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Savasana

Intermediate Joga poza

  1. Garudasana (Eagle Pose)
  2. Utkatasana (Stolica Pose)
  3. Danurasana (Bow Pose)

1. Garudasana (Eagle Pose)

 O pozi: Garudasana ili Eagle Pose je dobio ime po Garuda, kralj ptica u indijskoj mitologiji. Ovo Vinyasa joga asana je stajanje predstavlja i najbolje radi kada praktikuje ujutro na prazan želudac. Držite ga za 15 - 30 sekundi.

Prednosti: Garudasana pomaže uravnotežiti vaše tijelo. To jača mišiće nogu i smanjuje išijasa i reumatizma. Poze opušta vaše noge i čini ih fleksibilan.

 Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Garudasana

2. Utkatasana (Stolica Pose) 

O pozi: Utkatasana ili predsjedavajućeg Pose je kao sjedi na stolici, osim da nema stolica. To nije tako lako i jednostavno kao sjedi na stvarnom stolici. Poze je Vinyasa yoga asana. Praksi to na prazan želudac i držite ga za 30 do 60 sekundi.

Prednosti: Utkatasana jača donji dio leđa, torzo, i teladi i proteže grudi. Poze stimuliše svoje srce i tonova mišiće koljena.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Utkatasana

3. Danurasana (Bow Pose) 

O pozi: danurasana ili Bow Pose je nazvan tako jer liči žičanog luk. To je dobro vratio bend i radi sjajno kada ga praktikuju ujutro na prazan želudac. Danurasana je Vinyasa yoga asana. Držite ga za 15 do 30 sekundi.

Prednosti: danurasana će vam pomoći da se prevaziđu letargije i izgubiti na težini. Tretira dijabetes i čisti krv. Poze i leči astmu i skliznula diskova.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: danurasana

Advanced Joga poza

  1. Eka Pada Rajakapotasana (King Pigeon Pose)
  2. Vrschikasana (Scorpion Pose)
  3. Pincha Mayurasana (Peacock Pose)

1. Eka Pada Rajakapotasana 

O pozi: Eka Pada Rajakapotasana ili King Pigeon Pose podsjeća na stav goluba. Poze je Vinyasa yoga asana. To je sedi backbend da možete vježbati ujutro ili navečer na prazan želudac. Držite ga za 30 do 60 sekundi.

Prednosti: Eka Pada Rajakapotasana stimuliše unutrašnje organe i pomaže poslastica urinarnog poremećaja. Oslobađa nepoželjne energije pohranjene u vašem tijelu i proteže se ramena i vrat.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Eka Pada Rajakapotasana

2. Vrschikasana (Scorpion Pose)

O pozi: Vrschikasana ili Scorpion Pose podsjeća na stav škorpiona. Poze je Astanga joga asana i veliki izazov za izvođenje. Praksi to ujutro na prazan želudac. Držite ga koliko god možete.

Prednosti: Vrschikasana poboljšava svoj fokus. To jača ramena, ruke i kičmu i tonove vaše trbušne mišiće. Poze i povećava izdržljivost.

 Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Vrschikasana

3. Pincha Mayurasana (Peacock Pose) 

O pozi: Slično kao i prekrasan paun, ovaj asana nazvana po isto tako izgleda odlično i jednako je teško pretpostaviti. To je Ashtanga yoga asana. Rano jutro je najbolje vrijeme da se bave Pincha Mayurasana. Držite ga za 1 do 5 minuta.

Prednosti: Pincha Mayurasana poboljšava snagu ruke i gornjem dijelu leđa. Poze proteže vrat i smiruje mozak i pomaže osloboditi stresa i blage depresije.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Pincha Mayurasana

Sada, da odgovori na neka uobičajena pitanja o yoga asana.

Odgovori stručnjak za Čitatelji pitanja

Šta asana znači?

Asana znači držanje.

Koja je idealna ruho u praksi asane?

Labave i udobna odjeća u svijetlim bojama najbolje rade za vježbanje asana.

Nadamo se da ćete sada shvatiti podjelu joga asana. Oni ovdje spomenuo čuda. Postoji mnogo više u svakoj kategoriji. Početi istraživati ​​i nastojati da prođe svakoj fazi do najteže nivo asana. Ali zapamti, svaka asana je jedinstven, a jedan nije manja od druge. Imajući to u vidu, početi vaše prakse i žeti svoje bezbroj prednosti.

load...