Zdravlje i wellness

9 neočekivanih neželjenih efekata ulja konoplje

9 neočekivanih neželjenih efekata ulja konoplje

Jeste li znali da preterana upotreba ulje od semena konoplje može izazvati halucinacije i paranoju? Pa, to je istina! Ulje od semena konoplje ima mnogo prednosti, ali ako se koristi neodgovorno to može dovesti do mnogih komplikacija kao što su paranoja, između ostalog. Semena konoplje ulje je ulje izvađen iz sjemena konoplje, rođak biljke zloglasnog marihuane. Nije ni čudo ulje od semena konoplje izaziva halucinacije!

Svi znamo koliko je 'višak je loše ". Ulje od semena konoplje se ne razlikuje. Dakle, ako koristite ulje od semena konoplje, ili su s obzirom na to, možda želite da pročitate ovaj članak i odlučiti za sebe.

Pogledajmo neke nuspojave ulje od semena konoplje:

1. Srčani rizika:

Semena konoplje ulje je posebno bogata polinezasićenim mastima kao što su omega - 3 i omega - 6 masnih kiselina (1). Iako omega - 3 i omega - 6s su bitne za tijelo, višak prisustvo ovih kiselina može dovesti do srčanih uvjetima, bakterijske infekcije i drugih komplikacija.

load...

2. Probavnih tegoba:

Semena konoplje ulje se naširoko koristi kao sredstvo za kuhanje. Ovo je posebno štetno za vas, ako imate sklonost za želučane probleme. To može izazvati dijareju i grčeve. Kloni ulje od semena konoplje ako bolujete od stanja želuca i poremećaja crijeva pokreta.

3. Blago Eksplozivna:

Iako semena konoplje ulje se koristi kao sredstvo za kuhanje, pregrijavanja ulje može osloboditi štetne peroksida koje su štetne za tijelo. Peroksida može oštetiti organe, tkiva, pa čak i kožu. Peroksida je blago eksploziva i može zapaliti. Ne zaboravite da koristite ulje od semena konoplje uglavnom topla i hladna predjela (2).

4. Halucinogene:

Iako je ulje od semena konoplje neće imati vidis zvezda u dan, to može dovesti do slušne halucinacije. Semena konoplje ulje sadrži THC, koji može izazvati halucinacije kod nekih ljudi, iako većina ljudi ne može ni to shvatiti. To je zato što sadržaj THC-a u ulje od semena konoplje je blizu nule. Ako ste previše osjetljivi na ulje od semena konoplje, trebate prestati konzumiraju (3).

load...

5. Zgrušavanja krvi:

Ulje od semena konoplje može negativno utjecati na antikoagulanse i krvnih pločica koje mogu dovesti do zadebljanja krvi. Zgrušavanja krvi može dovesti do srčanog udara. Osobe sa zgrušavanja krvi nedostataka i poremećaja mogu tretirati takvim uvjetima konzumiranjem ulje od semena konoplje. Međutim, možda želite da razgovarate sa svojim ljekarom i temeljito razgovarati o ulje od semena konoplje koristi i neželjene efekte, prije primjene (4).

6. Tumorskih ćelija Obnova:

Ulje od semena konoplje pokreće reprodukciju ćelija koja isceljuje tijelo. Ulje od konoplje je stoga odličan lijek za stanja kože, koji zahtijevaju konstantnu regeneraciju ćelija. Naučnici kažu da je poli-nezasićenih masnih kiselina ili polinezasićenih masnih kiselina bogat dijeta može povećati rizik od raka prostate. Kao konoplja sjeme pokrenuti reprodukciju ćeliji, može dovesti do reprodukciju ćelija raka kao dobro. Ako imate sklonost ka rak prostate, ne bi trebalo da konzumiraju ulje od konoplje. To se smatra jednim od najopasnijih nuspojave ulje od semena konoplje, jer može dovesti do smrti.

7. Imuniteta:

PUFA može izazvati sve vrste problema u višak. PUFA su imuni prigušivači koji smanjuju efikasnost imunog sistema. Ulje od semena konoplje je prepuna PUFA, što znači da ima direktan uticaj na imuni sistem. Iako PUFA liječenje upale i promovirati zdravlje srca, slabljenja imuniteta može dovesti do razvoja bakterija i drugih infekcija.

8. Brain Development Problemi:

Istraživanja pokazuju da neuroni zahtijevaju omega - 3 masnih kiselina. Kao što je ulje od semena konoplje sadrži omega - 6 masnih kiselina, jede previše ovog ulja može dovesti do viška kiselosti i masnih kiselina neravnoteže, što dovodi do različitih problema razvoj mozga.

9. Neodgovarajuća za trudnice:

Studije pokazuju da konzumiranje ulje od semena konoplje tokom trudnoće može imati negativne efekte. Ako ste trudni ili dojite, ne bi trebalo izbjeći koristeći ulje od semena konoplje.

To je sve o semena konoplje strani ulje efekte. Recite nam nešto o svojim iskustvima sa ulje od semena konoplje ovdje. Ostavite komentar ispod.

load...