Zdravlje i wellness

8 neverovatnih prednosti esencijalnog ulja Lilac

8 neverovatnih prednosti esencijalnog ulja Lilac

Jeste li znali da lila eteričnog ulja može smanjiti groznicu? Jeste li znali da lila eterično ulje bolesti bubrega može tretirati kao dobro? Ako ste se ikada zapitali što je druge pogodnosti jorgovana eteričnog ulja su, ili se pitaju što je lila eterično ulje, ne tražite dalje!

Pročitate ovaj članak i naučite The Amazing zdravstvene prednosti jorgovana eteričnog ulja.

Ono što je Lilac eterično ulje?

Lila eterično ulje dolazi od lišća biljke vulgaris u Syringa. Postrojenje je rodom iz istočne Evrope i Perzije. Lilac eterično ulje je ekstrakt pare destilirane lišća. To je svjetlo ljubičaste boje i ima osvježavajući cvjetni miris.

load...

Sljedeće su lila eterično ulje koristi:

1. Vermifuge:

Lilac eterično ulje je efikasan vermifuge, što znači da pomaže očistiti vaše tijelo crijevnih glista. Vermifuges su anthelmintik droga. Anthelmintik droga obično ošamutiti ili ubiti crijevnih crva i drugih parazita bez oštećenja vaše tijelo. Oni su ili vermifuges (parazit-omamljivačima) ili vermicides (parazit ubice).

2. Antifungicid:

Lila eterično ulje ima moćan antifungalna svojstva koja ga čine efikasan agent za uklanjanje gljivica iz vašeg tijela i pomaže u snižavanju rizika od gljivične infekcije (1).

load...

3. Astringent:

Lila eterično ulje ima potencijalne koristi za vašu kožu. Dokazano je adstringentno svojstva, što ga efikasan zatezanje kože agent i tonera napraviti. Tematski primjena ulja pomaže u smanjenju dobi linije i bore. Lila ulje može pomoći u smanjenju kože opuštene, kao i (2).

4. Sredstvo protiv groznice:

Lilac eterično ulje je efikasan sredstvo protiv groznice. A sredstvo protiv groznice je agens koji pomaže u smanjenju groznica i pruža udobnost od svojih efekata (3).

5. Olakšava Anksioznost:

Lila eterično ulje ima karakteristično slatki miris. U stvari, to može pomoći ublažiti anksioznost i smiri svoj um. U stvari, mnogi aromaterapeuti koriste lila eterično ulje da se opuste svoje klijente. Lila eterično ulje izaziva harmoničan raspoloženje.

6. Treats Problemi sa kožom:

Lila eterično ulje ima mnogo zdravstvenih prednosti, a također služi liječenju kožnih problema kao što su rezovi, osip i opekotine. U stvari, ulje također pomaže liječiti opekotine. Lila eterično ulje promovira užaren i zdravu kožu.

7. Mogući Psychic efekti:

Lila eterično ulje ima skrivenu zdravlje korist. To može povećati vaše psihičke sposobnosti, koje uključuju širem smislu percepcije svijeta duha. To je eterično iskustvo (4).

8. Antibakterijska:

Lilac eterično ulje je jak antibiotik, i to miriše božanski. Ova svojstva čine ga idealnim sredstvom za sterilizaciju koja eliminira ne samo bakterije infekcije izazivaju, ali i ostavlja svoj dom miriše divno.

Lila eterično ulje uklapa dobro s frezije, ljiljana i lavande eteričnih ulja.

Riječ oprez:

Lilac eterično ulje je koncentrirani suština, vadi kroz destilacijom vodenom parom. Ona ima mnogo zdravstvenih prednosti, ali to može dovesti do mogućih nuspojava. Ovdje ćemo navesti neke opomene prije nego što počnete da koristite ulje.

  1. Ne bi trebalo da konzumiraju lila esencijalnog ulja na sve.
  2. Ako ste trudni ili dojenja, izbjegavati kontakt s lila eterično ulje.
  3. Ako imate hiper-osjetljivu kožu, lila eterično ulje može da izazove infekcije kože.
  4. Miješati lila eterično ulje s nosača ulja i nanesite nekoliko kapi rješenje malom prostoru i vidjeti ako vaša koža razvija infekcije ili reaguje na jorgovana ulja.
  5. Ponekad, lila eterično ulje može postati crvena, biti jako svrbi, a možda čak i razviti osip ili osip.
  6. Ako naiđete na bilo koji od gore navedenih simptoma, prekinite koristeći lila eteričnih ulja i tražiti hitnu medicinsku pomoć kako bi se smanjila buduće komplikacije.
  7. Ne zaboravite da konsultuju lekara pre nego što počnete da koristite lila eterično ulje.

Recite nam da li ste našli informacije pomoći. Da li znate bilo koje druge koristi od jorgovan eteričnog ulja? Ostavite komentar ispod.

load...