Zdravlje i wellness

8 najboljih pogodnosti crnih datuma za kožu, kosu i zdravlje

8 najboljih pogodnosti crnih datuma za kožu, kosu i zdravlje

Datumi su meke i slatke suho voće koje su prilično popularan u pustinji područjima Mediterana, Bliskog istoka i Azije. Ovo voće se nalazi na dan palmu u grozdovima pod nazivom koštunice i generalno se osušiti pre konzumiranja. Termini imaju jedinstvenu slatkog okusa i dostupni su u niz oblika, veličina i boja, koja se razlikuju od jedne regije u drugu. Prema Dasman instituta, ovo dugo uspostavljena osnovna hrana je popularan za svoje bezbrojne zdravstvene beneficije i nutritivnih kvaliteta.

Ovaj tradicionalni voće se nalazi na stablu datula i visoko na nutritivne vrijednosti. Oni se koriste u izobilju u vrijeme Ramazana kada muslimani brzo za jako dugo vremena. U stvari, to suho voće se koristi za razbijanje postovima i svojim jedinstvenim slatkoće sprečava pojedinca od prejedanja, nakon što je njegov brz slomljena.

Datuma, posebno crne sorte, sadrže željezo, kalcij, sumpor, bakar, mangan, magnezij, fosfor, folna kiselina, pegle, šećera, proteina i vitamina. Opterećen s prirodnih vlakana, crna datumi voće doprinosi zdrav duh, dušu i tijelo. Black datumi imaju mnoštvo prednosti za vašu ukupnu fizičke kondicije.

load...
Black Datumi Prednosti

Zdravstvene prednosti Black Termini:

1. Pomaže probavu:

Ovo suho voće sadrži i rastvorljiva i nerastvorljiva dijetalnih vlakana. Prema različitim istraživanjima, to je to nerastvorna vlakana u crnoj termin koji pomaže olakšati probavu povećanjem stopa hrane koja prolazi kroz gastrointestinalni trakt. S druge strane, rastvorljiva vlakna vuče dolje visok nivo holesterola, posebno nezdravog LDL ili lipoproteina niske gustoće; To je, pak, kontrolira nivo šećera u krvi kod pacijenata koji boluju od dijabetesa ili visokog insulina.

Boost 2. Energije:

Prema Vijeću Food Information evropskih, crna datumi su natovarena spoj ugljikohidrata i prirodni šećeri kao što su saharoza, glukoza i fruktoza. Zbog ove komponente, datumi se koriste kao izvor instant i dugotrajan energije.

3. Hranjive tvari karoserije:

Datuma, posebno onih crno uključuju mnogo vitamina i minerala koji su važni za nekoliko funkcija tijela, zajedno s proizvodnjom crvenih krvnih zrnaca i metaboličke reakcije. Osim toga sadrži vitamine A, B - 1, B - 2, B - 3 i B - 5, to suho voće se sastoji od minerala kao što su željezo, bakar, kalcij, magnezij i sumpor.

load...

4. Zdravo srce:

Kada se govori o ukupnom fizičke kondicije, srce igra izuzetno važnu ulogu. Svi datumi, bez obzira na njihovu veličinu, oblik i boju, sadrže niske količine natrija i velike količine kalija. Ovi sastojci pomažu u održavanju zdravog nervnog sistema i smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti, kao što moždanog udara i srčanih udara.

Koža Prednosti Black Termini:

5. Zdrava i Glowing Skin:

Svi žudi za zdravu i užaren kože. Uostalom, dobro kože je pokazatelj dobrog načina života i zdrav probavni sistem. Umjesto tih kreme kemijske-based, maske za lice i masti, smatraju pokušavaju neke prirodnih lijekova.

6. Indirektno Pomaže kože:

Doktori ili dermatolozi često preporučuju bogate vlaknima grickalice poput sjemenke, orašasti plodovi i suho voće poput smokava i crnog datuma. Konzumiranje termin na redovnoj osnovi pomaže da se poboljša svoj probavni sistem, što očigledno pokazuje na vašoj koži.

Kosa Prednosti Black Termini:

7. Treats gubitak kose i suhu kosu uslovi:

Danas, muškarci kao i žene su veoma svesni o svom izgledu ili vanjski izgled. Bilo da je lični ili profesionalnom životu, dobar izgled bitno puno. Kada je u pitanju ljepota ili izgled, boju, gustoću i stil vaše kose bitno puno. Bez obzira da li doživljava gubitak kose ili problema suhu kosu, dobro planiranje dijeta je imperativ. Umjesto tih kosu maske i losione prastara, razmotrite uzimanje pogled na vaše svakodnevne ishrane.

8. Pruža snažnu i zdravom kose:

Kada jedete i dobro spavati, svakako prikazuje na vanjski izgled. Smanjio brze hrane; jesti nešto što je bogata prirodnim vlaknima i mineralima. Doktori često preporučuju konzumiranje najmanje dva crna datuma na dnevnoj bazi. Međutim, ne možete očekivati ​​čuda preko noći; tokom vremena, to će svakako vam pružaju snažnu i zdravu kosu.

Nadam se da ste uživali u članku. Da ostavite komentar!

load...