Zdravlje i wellness

8 efikasnih joga Asanasa da bi vaše kosti bile zdrave

8 efikasnih joga Asanasa da bi vaše kosti bile zdrave

Jeste li znali da je nekoliko jednostavnih joga asane može vam pomoći da ojačate kosti? Kao neverovatno zvučalo, to je tačno! Joga može pomoći izliječiti mnoge bolesti, a promovira i potiče mnoge važne fiziološke procese. Joga pomaže smiriti um.

Međutim, ono što želimo zadržavati na evo kako joga može pomoći da se jače kosti i šta asane promovirati bolje zdravlje kostiju.

Dakle, želite znati više? Samo naprijed sa svojim čitanja!

Bone Pad:

Bone je dnevna tkivo koje se stalno oborio i izgradio, to je ono što utiče na gustinu. Dok ponekad balans je optimalan, u nekim slučajevima pogoršanje je više nego poboljšanje, i osteoporoza postaje neizbježan.

load...

Gubitak koštane mase je kao neizbježan kao starenja. Muškarci i žene steknu maksimalne koštane mase u dobi od 30 godina Nakon što je 30, pad koštane gustoće. Napomenuo instruktor joge Sara Meeks kaže: "Osteoporoza je bolest poricanja". Ona dodaje da većina ljudi ne žele da to priznaju, ali su pogođene sa osteoporozom, jer do svoje sredine - 40s (1).

Yoga Za Bone Health:

Sada kada znate kako grebena koštane gustoće i kako se ugovor osteoporoze, idemo na glavnu stvar. Kakav joga poze Zauzima jača kosti? Pa, navedeni evo nekih nadahnute asane tako da upravo to. Provjerite ih!

1. Proširena Triangle Pose (Trikonasana):

Ova poza je jedan od najlakših za obavljanje i ima mnoge prednosti. Ova asana pomaže poboljšati fleksibilnost kičme i ublažava gastritis kao dobro. U Trikonasana pomaže protežu cijelo tijelo nježno, a istovremeno jačanje donjeg dijela tijela i kosti (2).

load...

2. Bridge Pose (Setu Bandha sarvangasana):

Ovo je još jedna asana da je terapeutski za osteoporozu i pomaže protežu leđa, prsa i vrat. Za najbolje rezultate, i dalje u istom pozi za barem jednu minutu da se protežu grudi i kičme. Ako vam je potrebno više podrške, uzeti u obzir stavljanje blok ispod leđa.

3. Sjedeći Twisting Pose (Ardha Matsyendrāsana):

Ovo je jedan od najboljih poza u joga za zdrave kosti. Ova poza stavlja pritisak na kičmu. Pomaže stimulirati proizvodnju kostiju i izuzetno je efikasan u pomaganju opustite leđa i vrat, a istovremeno promovirati zdravlje kostiju. Blažu pletiva pomoći protežu leđa i stavio malo pritisak na kralješka (3).

4. Vrti Triangle Pose (Parivrtta Trikonasana):

Ovo je još jedan dobar poza za vas, ako želite jače kosti. U uvijanja poze pomoći stimulirati proizvodnju kosti i pomoći da se izbjegnu fraktura. Istezanja pokret pomaže u izgradnji kostiju.

5. Extended Side Angle Pose (Utthita Parsvakonasana):

Ovo je još jedan dobar joga poza će vam pomoći da ojača kosti. Ova poza se proteže sa strane dok je pomagao ti jače kosti. Možete vježbati Utthita parsvakonasana ili držeći ruku na podu ili držeći svoj podlaktice na koljena (4).

6. Locust Pose (Salabhasana):

Skakavac ili bagrema poza je odlična vježba za leđa i noge. Ona također pomaže jačanju kosti. Da bi izveli ovu pozu, započeti podizanjem noge i gornji torzo. Držite ovo poza za 10 sekundi i ponovite tri puta. The Locust poza pomaže osloboditi vas bol u leđima (5).

7. Tree Pose (Vriksasana):

Ovo je jedna od najlegendarnijih joga poza za jake kosti. To je nevjerovatno popularan, tukli samo Padmasana kao barjaktar za jogu ilustracije. Održavanje ovog pozu za 1 minutu mogu vam pomoći da dobijete jači kosti, a istovremeno se proteže važne mišićne grupe i umiruje svoj um (6).

8. Half Moon Pose (Ardha Chandrasana):

Konačno, posljednji asana na našoj listi, ali svakako ne i najmanje efikasna u bilo kojem aspektu; ova poza pomaže tonus noge, trbuh, kičme i gluteus. Ona također pomaže izliječiti osteoporozom bol i pomaže u jačanju kostiju. Možete koristiti blok za bilo kakve varijacije na normalne poze (7).

Jeste li ikad pokušali Joga za zdravlje kostiju? Dakle, sljedeći put kada početi brinuti o svojim kostima postaje slab, probajte neke od ovih poza. Prakticiranje ih svaki dan može pomoći odgoditi početak gubitka gustoće kostiju. Recite nam nešto o bilo kojoj drugoj asane koje su pomogli da ojača kosti. Ostavite komentar ispod. Mi bi rado čuti od vas!

load...