Zdravlje i wellness

8 efektivnih prednosti Belog čaja za gubitak težine

8 efektivnih prednosti Belog čaja za gubitak težine

Čaj je poznat po ljekovitom vrijednosti od uzrasta. Većina nas su dobro svjesni prednosti crnog i zelenog čaja, ali da li ste ikada pokušali bijeli čaj? Da, bijeli čaj je zdraviji od bilo koje druge čaj ćete ikada piti! Sve 3 vrste čaja se proizvodi od iste biljke, ali u različitim fazama njegovog rasta. Bijeli čaj je najmanje obrađen čaj sa najvišim hranljive sadržaj. Ona također sadrži najviši nivo antioksidanata.

Bijeli čaj se dobija iz novog i vrlo mlade pupoljke i lišće biljke čaja. Ovi listovi su deset parena i sušena da se dobije bijeli čaj. Zadržava više hranjivih tvari nego crne i zelene varijante kao što prolazi kroz minimalne obrade. Zbog ovih faktora, ovaj čaj je veoma cijeni. To je skuplji od ostalih sorti čaj.

Generalno, bijeli čaj se koristi za poboljšanje efekte kofeina i drugih stimulansa. Njegova antioksidantna svojstva čine naš imuni sistem jak, spriječiti starenje, štiti od raka i sl Ali je bijeli čaj dobar za mršavljenje? Da, najznačajnijih prednost ovog čaja je u tome što pomaže gubitak težine.

load...

Prednosti bijeli čaj za mršavljenje:

Bijeli čaj je blagodat za one koji žele izgubiti one extra masne naslage. Evo kako bijeli čaj pomaže da izgubite težinu:

 1. Sprečava formiranje nove masnih ćelija: Studije pokazuju da bijeli čaj učinkovito inhibira stvaranje novih masnih ćelija, koji su poznati kao adipocita. Od formiranje nove masti ćelija se smanjuje, debljanje je također smanjen.
 2. Mobiliše Masti: To mobilizira masti iz zrelih masnih ćelija i pomaže u otklanjanju višak masnoće iz organizma. Naučnici to nazivaju "anti-gojaznost efekte". Ovo takođe ograničava masti za pohranu u organizmu.
 3. Stimulira Lipoliza: Bijela čaj ne samo da inhibira i mobilizira masti, ali i stimulira lipolizu, proces spaljivanja masnoća u tijelu. Dakle, višak masti u organizmu je efikasno spaljene i rezultate u prolivanja dodatnu težinu.
 4. Kofein Sadržaj: Kao što je već spomenuto, bijeli čaj sadrži kofein. Kofein takođe je povezana s gubitkom težine.
 5. Stimulira metabolizam: Bijela čaj, budući da visoka u antioksidansima, stimulira metabolizam organizma. Sa poboljšanim metabolizam, možete sigurno očekivati ​​neki gubitak težine.
 6. Ograničava Dijetalna vlakna apsorpcije: Bijela čaj pomaže u ograničavanju apsorpciju masti u tijelu. Budući da masti ne apsorbira ili skladišti u organizmu, to posredno pomaže gubitak težine i ograničava debljanje.
 7. Dobrog ukusa: Bijela čaj ima dobru i glatke ukus i mogu konzumirati bez dodavanja mlijeka, šećera ili kremom. Od mlijeka i šećera su neprijatelji mršavljenja, ispijajući ovaj čaj je bolje jer smanjuje unos kalorija.
 8. Ivičnjaka gladi: Sipping bijeli čaj drži dalje napade gladi. Njegova potrošnja nas ograničava jedu ili piju samo zbog toga, što u konačnici pomaže da naša težina pod kontrolom.

Sve ove osobine bijelog čaja za mršavljenje će vam pomoći da spriječi debljanje. Ali, važno je imati na umu da konzumiranje bijelog čaja sama po sebi ne bi dao čudesne rezultate. Pravilna zdrava ishrana mora da prati zajedno sa redovnim treninga kako bi se povećala rezultate i koristi od ovog čaja.

Kako napraviti Bijeli čaj:

Potrebno je da izaberete dobre i kvalitetne čaja da biste dobili najbolje bijelog čaja. Jedna kašičica čaja po kup mogu se koristiti. Evo jednostavnog recepta kako pripremiti bijelog čaja:

load...
 • Stavite potrebnu količinu čaja u čajnik.
 • Pour kipuće vode preko čaja.
 • Pustite da se decotion da odstoji nekoliko minuta, tako da je to dobro ispušta.
 • Naprezati pića u čaši i pijuckati to neverovatno zdravlje piće.
 • Iako je običan bijeli čaj ima dobar ukus za sebe, možete dodati malo masnoće mlijeka i bez šećera zaslađivač za niskokalorični zdravlje piće.

Upozorenje:

Držite sljedeće točke na umu kada pijete bijelog čaja:

 • Kao bijeli čaj sadrži kofein, ne bi trebalo regulirati svoj unos. Prekomernog unosa kofeina šteti organizmu. Ovaj čaj može, međutim, biti sigurno konzumirati na redovnoj osnovi od strane onih koji nemaju nikakvih zdravstvenih problema sa unosom kofeina.
 • Ovaj čaj ne treba konzumirati prije spavanja. U suprotnom može dati besane noći zbog sadržaja kofeina.
 • Dodavanje punomasno mlijeko, vrhnje i šećer će uništiti zdravstvene prednosti ovog čaja. Tako ograničiti i izbjegavati korištenje ovih sastojaka.

Osim za sadržaj kofeina, bijeli čaj predstavlja nikakve druge štete za nas i sigurno se može konzumirati na redovnoj osnovi u ograničenim količinama.

Da bijeli čaj je dio svog težine putovanje gubitak i gledati kilograma topi se! Happy piće!

Jeste li ikad pokušali pio bijeli čaj za izgubiti težinu? Podijelite svoje iskustvo s nama u komentarima ispod teksta.

load...