Zdravlje i wellness

7 prednosti i 5 neželjenih efekata koka čaja

7 prednosti i 5 neželjenih efekata koka čaja

Jeste li ikada čuli za Coca čaja? Stoljećima, ovaj čaj se koristi od strane autohtoni narodi koji žive u masivu Anda u Južnoj Americi. Ovaj čaj je poznato da imaju dosta prednosti jer sadrži spojeve kao što su inulin, fitonutrijenata i alkaloidi. Listova koke također sadrže vitamine A, C, E kao i B2 i B6.

Takođe, ovaj biljni čaj ima svoj set neželjenih efekata kao dobro. Čitajte na znati više o Coca list čaja i koliko je zdrav može biti za vas.

Prednosti Coca Tea:

Ovdje su coca čaj koristi:

1. Pojačava energije:

Listovi biljke koke sadrži spoj nazvan inulin koji odaje stimulativni učinak. Prema istraživačima, to je to spoj koji čini nivo energetski napitak coca čaj u vašem tijelu. Ona također pomaže u poticanju mentalni fokus. Nadražajni snagu ovog čaja je slična kafu, ali kao lišća koke nedostatak u kofein, ćelijskom mehanizmi kroz radovi su različiti.

load...

2. Pojačava imuni sistem:

Postoji visok nivo raznih vitamina u coca čaj koji mogu imati antioksidativna svojstva. Ovih vitamina može igrati ulogu u jačanju imunološkog sistema. To znači da je sposobnost vašeg tijela da uništi jedinjenja u krvotoku koji su potencijalno toksični je značajno povećan.

3. Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti:

Prema istraživanju, vitamini C i E i antioksidativna svojstva koje posjeduju napraviti coca čaj koristan za zdravlje. To je ove hranjive tvari i njihovih antioksidans akcije koje mogu pomoći u smanjenju rizika od razvoja različitih vrsta kardiovaskularnih bolesti.

4. Ublažava visinske bolesti:

Stoljećima, coca čaj se koristi u Južnoj Americi za ublažavanje raznih simptoma visinske bolesti. Možete spriječiti mučninu, povraćanje, proljev i stomačne tegobe koje pijuckaju coca čaj. Istraživači smatraju da je prisustvo vitamina B i alkaloide koji daje ovaj biljni čaj njegove efekte na visinske bolesti. To je zato što coca čaj može pomoći u poboljšanju unos kisika i protoka krvi na velikim visinama.

load...

5. Ublažava Loša probava:

Isto alkaloida i vitamina koji su prisutni u coca čaj čine ga na djelotvoran pravni lijek za probavne smetnje. Možete dobiti olakšanje od gastrointestinalnih problema pije ovaj biljni čaj. To se obično koristi u Južnoj Americi kao efikasan prirodni tretman za mnoge probleme koji su povezani sa probavne smetnje.

6. Reguliše krvni Glukoza:

Listova koke sadrže kalcij, željezo, i riboflavina. Sa vitaminom A, ovi sastojci mogu pomoći u regulaciji šećera u krvi u vašem tijelu. To je, pak, poboljšava metabolizam i može igrati ulogu u smanjenju rizika od dijabetesa, kao i gojaznost.

7. Potiče Mršavljenje:

Prema riječima stručnjaka, neki alkaloida koji se nalaze u coca čaj mogu imati sposobnost da promoviraju gubitak težine. Ovi alkaloidi mogu igrati ulogu u povećanju lipolizu da je proces mobilizacije i razbije masnih kiselina u vašem tijelu za energiju. Kada pijete ovaj čaj na redovnoj osnovi, to može povećati prirodnu sposobnost vašeg organizma da spali masti i na kraju pomoći u smanjenju masnog tkiva.

Nuspojave Coca Tea:

Koliko je sigurna coca čaj? To je pitanje koje se često postavljaju ljudi koji su čuli za ovaj biljni čaj i razmatraju se kao napitak umjesto drugih čajeva ili kafu. Pa, decocainized coca čaj ili čaj od lišća, bez kokaina, sasvim sigurno za većinu ljudi, pogotovo ako se uzme u normalnim količinama (1). Proces koji se koristi za coca čaj je veoma razlikuje od procesa koji se koristi za izdvajanje i napraviti kokaina iz lišća koke.

Postoje mjere opreza da bi trebalo da ako planirate da piju coca čaj. Uzmimo pogled na neke od efekata coca čaj:

1. Može izazvati pobačaje, itd.:

Preporučuje se da trudnice izbjeći coca čaj. To je zato što kokain prisutan u koke može uzrokovati pobačaje ili urođenih mana. To može dovesti do SIDS, ili sindrom iznenadne smrti odojčeta. Dojilja treba da se drži podalje od coca čaj jer to može imati negativne efekte na novorođenčadi.

2. Pogoršava Astma:

Za pacijente astma, izbjegavanje coca čaj je dobra ideja (2). Kokain prisutan u koke, čak ni u tragovima, može napraviti stanje gore. To je najbolje da ne koristite coca u bilo kojem obliku, ako patite od astme.

3. Pogoršava bolest srca:

Opet, zbog kokaina prisutan u coca, to je najbolje za pacijente srčanih bolesti zadržati podalje od coca čaj. To može pogoršati vaše stanje i može izazvati komplikacije.

4. Može Povećajte šećera u krvi Nivoi:

Coca može spike razine šećera u krvi u određene ljude. Ako ste dijabetičar, trebate izbjeći coca jer to može utjecati na kontrolu šećera u krvi.

5. Može Povećajte Hipertenzija:

Coca može uzrokovati visok krvni pritisak kod nekih ljudi. Ako ste skloni hipertenzija, treba izbjegavati ga. Takođe bi trebalo izbjeći coca ako postoji rizik od moždanog udara ili ako imate istoriju sa jednim. Kokain prisutan u pogonu povećava rizik od smrti od slomljenog broda krvi u mozak.

Dok coca čaj ima dosta prednosti, to dolazi s neželjenih efekata kao dobro. To je važno kako bi ovih na umu prije nego što odluči da konzumiraju ovaj napitak. Kao i kod svih biljnih supstanci, obratite se Vašem lekara pre nego što napravite coca čaj deo vaše svakodnevne rutine.

Kako se ova poruka ti je pomogao? Javite nam komentarišući u okvir ispod!

load...