Zdravlje i wellness

7 neverovatnih zdravstvenih prednosti senfne zelene

7 neverovatnih zdravstvenih prednosti senfne zelene

Ako ste neko ko mrzi da jede zelje, ovaj članak samo može predomisliti!

Senf zelje, a ne najpopularnija opcija među djecom, su među najviše hranljive namirnice možete imati na svom tanjiru. Dostupan u raznim bojama, senf zelje imaju predivno sočno stabljika, što im ukusnu Garnishing ili Core sastojak u bilo kojem receptu čini. Ovo povrće su pod studija u istraživačkim laboratorijima za svoju ulogu u prevenciji raka. Ovo povrće ciljaju tri ključne komponente ili sistema u organizmu, kao što je proces detoksikacije, antioksidanti u organizmu, i anti-upalni sistem za sprečavanje raka.

Top 7 Zdravstvene prednosti Senf Zeleni:

Senf zelje su poznate i ponuditi niz zdravstvenih koristi osim prevenciji raka. Ovdje je lista koji će vam dati jasnu ideju o zdravstvenim prednostima senfa zeleno:

load...

1. Bogat izvor vitamina i minerala:

Senf zeleni je bogat izvor vitamina A, C i K, koji su neophodni za zdravo funkcionisanje organizma. Vitamin C je snažan prirodni antioksidans koji nudi zaštitu od slobodnih radikala izazvanih ozljeda i gripu virusnih infekcija. Vitamin A je neophodan za održavanje zdravih sluz membrana koje su potrebne za dobar vid. Vitamin K igra važnu ulogu u izgradnji koštane mase kroz promociju koštano-trofičkog aktivnost u kosti. Studije pokazuju da vitamin K također igra važnu ulogu u ograničavanju oštećenja neurona u mozgu.

Senf zelje su također dobar izvor željeza, magnezija, kalcija, cinka, kalija, selena, mangana, folata, proteina i dijetalnih vlakana. Uz visoke vitamina K sadržaj, radi kao snažan anti-upalni agens i poboljšava kardiovaskularno zdravlje. Magnezija u senfu zelje pomaže da se ublaži zidove bronhije. Je dijetalnih vlakana u njoj smanjuje nivo holesterola u organizmu, smanjuje rizik od srčanog udara. Folata imaju važnu ulogu u sintezi DNK i spriječiti defekt neuralne cijevi u novorođenčeta kada se uzmu u ranoj trudnoći.

2. Powerhouse antioksidanata:

Senf zelje sadrže visok nivo antioksidansa. Antioksidansi sprečavaju pojavu raka u organizmu, sprečavajući slobodnih radikala i oksidira ćelije od uništavanja susjednih ćelija. Senf zelje su također dobar izvor fitonutrijenata ili proizvedeno hranljivih materija. Hidroksicinamične kiselina, isothamnetin, kvercetin i kemferol su ključni antioksidant fitonutrijenata koje senf zelje. Visok sadržaj fitonutrijenata u ovom hranjiv veggie pomoći da se smanji oksidativnog stresa na ćelije u organizmu. Prema istraživanjima, senf zelje i pomaže u sprečavanju raka dojke, debelog crijeva, mokraćnog mjehura, prostate, jajnika i pluća.

load...

3. Detoksikaciju Agent:

Bogata nutrijenata i antioksidansa sumpora u senfu zelje stimulirati proces detoksikacije u tijelu. Detoksikacija je od vitalnog značaja za dobro kardiovaskularno zdravlje, prevenciju raka i drugih hroničnih bolesti. Senf zelje su bogat izvor fitonutrijenata zove glukozinolata da aktivira detoksikacija enzima u tijelu i reguliše svoje aktivnosti.

Osim detoksikacije organizma, senf zelje i djelovati kao sredstvo za čišćenje i osloboditi tijelo ugljen-dioksida. Takođe, pomaže u regulaciji temperature tijela. Ovo povrće su dobri za debelog crijeva, kao što su prirodni sredstvo za čišćenje. Oni stimulišu izbacivanje otpada iz tijela i očistiti sistem toksina.

4. Antiinflamatornoj:

Senf zelje su prirodni anti-upalni agens, koji sprečavaju hronične upale i smanjuju rizik od srčanih bolesti i artritisa. Senf zelje su bogate esencijalnim anti-upalni agens, kao što je vitamin K i omega - 3 masnih kiselina. Vitamin K uređuje protuupalno sistem tela, dok omega - 3 masne kiseline jačaju imunitet organizma. Izotiocijanata u senfu zelje izazvati protuupalni odgovor organizma i da su od velike pomoći u smanjenju rizika od ishemijskog moždanog udara.

5. Prevenciju raka:

Glukozinolata su fitonutrijenata koji se nalaze u značajnim količinama u senfu zelje. Ovi pružiti potrošačima jedinstvene zdravstvene beneficije kao što se može pretvoriti u izotiocijanata (IKT) koje imaju svojstva rak-preventivno. Dva važna glukozinolata naći u ovom krstašica povrća su gluconasturtian i sinigrin. Oba su protuupalni agensi i smanjiti rizik od raka u organizmu.

6. Kardiovaskularne podrška:

Holesterol se koristi od strane jetre kao osnovni gradivni element za proizvodnju žuči. Bile sastoji se od specijaliziranih molekula, koje pomažu tijelu u probavu i apsorpciju masti molekula kroz proces koji se zove emulzija. Bile je pohranjena u obliku tečnosti u žuči i kasnije pušten u crevima za pravilnu probavu masti i njegovo eventualno apsorpciju u organizam.

Umjesto da se apsorbira u krvotok, vlakna prisutna u senfu zelene i žuči objediniti i da se izbacuje iz tijela kada postoji pokret crijeva. Ovo forsira jetre zamijeniti izgubljene žučnih kiselina crtanjem na snabdijevanje organizma holesterola, održavajući nivo holesterola u organizmu pod kontrolom.

7. Sveukupno zdravlje:

Senf zelje su odlični za kožu i kosu, osiguravajući sjajne brave i sjajne kože. Osim toga, oni čine važan dio zdrave ishrane dizajniran da pomogne pojedincima da upravljaju svojim težinu. Senf zelje su niske u kalorija i može se konzumirati kao snack ili obrok bez straha od debljanja. Weight Watchers, osobe sa zdravstvenim problemima kao što su konstanta hladno, anemija, generalni ravnodušnost, slabost, suhu i oštećenu kožu i pad kose ili prorjeđuje će biti korist enormno iz ishrana bogata senf zelje.

Senf zelje su skladište zdravlja. Niste imali pojma da ste propustili na takav nevjerovatan prednosti, zar ne? Tako prihvate zelje-oni su dobri za vas, posebno senf zelje! I oni su dobar ukus previše! Samo google za neke dobre senf zelje receptima, a vi ćete biti na putu za dobro zdravlje!

Volite li jesti senf zelje? Imaš li poseban recept koji uključuje ukusni povrća? Da podijeliti s nama u komentarima.

load...