Zdravlje i wellness

7 neverovatnih zdravstvenih koristi od cvijeća banana

7 neverovatnih zdravstvenih koristi od cvijeća banana

Stabla banana je idealna da se ugledaju na kada je u pitanju 'ne rastura' politiku! Gotovo svi dijelovi stabla banana može se koristiti. Najočigledniji je plod-banane koju jedemo gotovo svakodnevno. Ali, druge dijelove stabla i nude mnoge zdravstvene prednosti!

Oba južne Azije i jugoistočne Azijati koriste banana cvijeće kao biljka. Oni ga koriste ili sirov ili na pari sa propada. Oni također koristiti onima u supe, karija i prženu hranu. Ukus podseća artičoke. Kao što su artičoke, i mesnati dio bracts i srce su jestive.

Hranljive vrednosti Banana cvijet:

Po afričkim Journal of Biotechnology, 100g banana cvijet nudi ispod pomenute ishrane:

 • 51 kcal
 • 1.6g proteina
 • 0.6g Fat
 • 9.9g Carb
 • 5.7fgof Fiber
 • 56mg kalcijuma
 • 73.3mg fosfora
 • 56.4mg of Iron
 • 13mg bakra
 • 553.3 mg Kalij
 • 48.7mg magnezijuma
 • 1.07mg vitamina E

Prednosti Banana Flowers:

Banana cvijeće se zovu banana srca sa razlogom! Ovi cvjetovi su prilično, ali ne treba ih odbaciti samo kao dekorativni elementi. Tey imaju niz zdravstvenih koristi previše!

load...

Neke od zdravstvenih koristi od banana cvijeće su:

1. Štiti od infekcije:

Banana cvijeće liječenje infekcija, zahvaljujući ekstraktima baziran etanola. Banana cvijet inhibira rast patogenih bakterija. Neki od njih su bacila subtalis, Bacillus cereus, i Escherichia coli. Banana cvijet pomaže zaliječiti rane. Prema studiji, banana cvijet ekstrakti mogu također inhibiraju rast malarijskim parazita Plasmodium falciparum in vitro. Ove tvrdnje tek treba da se dokaže.

2. Smanjuje aktivnost slobodnih radikala:

Prisustvo slobodnih radikala u organizmu može izazvati ozbiljne probleme. Srećom, ekstrakti metanola prisutan u banana cvijet posjeduju antioksidativna svojstva. Ovi cvijeće savršeno rukovanje slobodnih radikala koji uzrokuju oštećenja na tijelu. Tretira mnogih zdravstvenih problema, kao što su prerano starenje i rak. Da bi se u potpunosti iskoriste antioksidans imovine ovih cvijeće, uključiti u zdravstvu dodataka.

load...

3. Smanjuje menstrualnog krvarenja:

Menstruacije donosi bol inmany žena. Neki pate od teških simptoma PMS, dok drugi krvare pretjerano. Šalica kuvanog banana cvijeća može pomoći dogovor sa ovim problemima. Kuhana banana cvijeće uz skute ili jogurt povećava progesteron hormona u tijelu i smanjuje krvarenje.

4. Upravlja Dijabetes i anemija:

Izračunati unos banana cvijeća smanjuje nivo šećera u krvi. Takođe povećava ukupan nivo hemoglobina u organizmu. Međutim, kao i antimikrobna aktivnost, hipoglikemije efekti banana cvijeća nisu pokazali klinički.

5. Bogat izvor vitamina i minerala:

Banana cvijeće sadrže razne vitamine kao što su vitamin A, C i E. Oni također sadrže kalijum i vlakna. To ih čini odličnim zdrave hrane i izvor zdravih hranjivih tvari.

6. Poboljšava raspoloženje i smanjuje anksioznost:

Nemojte posegnuti za anti-depresivno, ako se vi osjećate dole i iznutra! Pokušajte banana cvijeće umjesto! Jer sadrže magnezij, banana cvijeće smanjiti anksioznost i poboljšava raspoloženje. Oni su prirodni anti depresive bez ikakvih nuspojava.

7. Pomaže Dojenje:

Nove majke se suočavaju s mnogim problemima kada je u pitanju dojenja. Jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju se smanjuju dovod mlijeka. Banana cvijeće povećati isporuku mlijeka koja pomaže mlade majke hrane svoje mlade bolje.

Ovo su neke od prednosti banana cvijeća. U kombinaciji sa banane, možete požnjeti sve divne zdravstvene prednosti oni imaju za ponuditi.

Da li se uključiti banana cvijeće u vašoj ishrani? Kako ih koristiti? Javite nam u komentarima ispod teksta.

load...