Zdravlje i wellness

7 neverovatnih joga Asanasa za tinejdžere

7 neverovatnih joga Asanasa za tinejdžere

Teenage nije lako. Pitanja sliku tijela, niske povjerenje, i konstantnog pritiska muče djecu i da njihov moral dole. Oni moraju biti obučeni da prevaziđu ove probleme, te da na radne zadatke. Joga je idealan alat za obuku da im pomogne da se bore protiv demona, i ovdje su 7 joga asane koje bi mogle pomoći da to učine.

Prije toga, da biste saznali kako joga može pomoći tinejdžerima.

Joga za tinejdžere

Joga je holistički vježba režim koji dobro radi na tijelo, um i dah. Teenage je vreme kada je brza mlaz rast, a joga čini samo bolje i lakše čineći tijelo tinejdžera jak i fleksibilan. Joga ne samo da će pomoći klincima razviti dobar stav, ali i pomoći im se fokusirati bolje i zadržati nasumičnih misli na odstojanju. Iznad svega, joga će osnažiti tinejdžera samostalno detesting ljubavi se više.

load...

Evo nekih asana koje će ih ide. Čitajte dalje.

7 Pogodan Yoga pozira za tinejdžere

  1. Tadasana (Mountain Pose)
  2. Uttanasana (Stalna Naprijed Bend)
  3. Adho Mukha Svanasana (dolje Facing Dog)
  4. Virabhadrasana (Warrior Pose)
  5. Trikonasana (Triangle Pose)
  6. Baddhakonasana (Butterfly Pose)
  7. Navasana (Boat Pose)

1. Tadasana (Mountain Pose)

 Tadasana ili planine Pose je baza predstavlja od kojih su mnogi drugi joga asana pojaviti. To se s pravom naziva majkom svih poza. Tadasana mogu praktikovati bilo koje doba dana, a ne nužno na prazan želudac. Ovaj osnovni Hatha Yoga predstavlja radove najbolje kada se drži za 10 - 20 sekundi i ponoviti za najmanje 10 puta.

load...

Prednosti: Tadasana pomaže da se poboljša položaj tijela i jača koljena i bedra. To čini kičmu agilan i povećava visina u raste godina. On reguliše varenje, nervni i respiratorni sistem. Ona također pomaže poboljšati ravnotežu i smanjuje ravna stopala.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Tadasana

2. Uttanasana (Stalna Naprijed Bend)

Uttanasana ili Stalnog Forward Bend je moćan protežu pozu. To uključuje stavljanje glave u blizini svoje srce, koji aktivira i stimulira tijelo. Najbolje vrijeme za obavljanje Uttanasana je ujutro na prazan želudac i čisti crijeva. Drži ovo srednji nivo Hatha Joga poza za najmanje 15 - 30 sekundi za najbolje rezultate.

Prednosti: Uttanasana smiruje um i ublažava anksioznost. Prostire se na leđa, kukova, i teladi. Ova poza ublažava glavobolje i nesanice, poboljšava probavu, i aktivira bubrege. To aktivira trbušne mišiće i ublažava napetost u vratu.

 Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Uttanasana

3. Adho Mukha Svanasana (dolje Facing Dog Pose)

Adho Mukha Svanasana ili silazni Suočavanje Pas Pose liči na držanje psa kada se savija. To je jednostavno poza s brojnim prednostima. Držite poza za najmanje 1 - 3 minute. Adho Mukha Svanasana je nivo početnik Ashtanga Yoga pozu koja najbolje radi u jutarnjim satima kada je želudac prazan.

Prednosti: Adho Mukha Svanasana energiju i podmlađuje tijelo. Ona pomaže osloboditi blage depresije i leči bol u leđima i umor. Poze jača kosti i terapeutski za pacijente astme. To jača mišiće grudi i povećava kapacitet pluća.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Adho Mukha Svanasana

4. Virabhadrasana (Warrior Pose)

Virabhadrasana ili Warrior Pose je graciozan stav povodom podvige veliki ratnik zove Virabhadra, mitološki lik stvorio Lord Shiva. Ako ste ranoranilac, vježbanje poze ujutro je idealan. Držite nivo početnik Vinyasa Joga poza za oko 20 sekundi za svaku nogu.

Prednosti: Virabhadrasana jača donji dio leđa, ruke i noge. Takođe povećava izdržljivost organizma i vraća kičme. Ova poza izglađuje napetih ramena i oslobađa blokove stres u njima i inculcates hrabrost, mir, i mir.

 Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Virabhadrasana

5. Trikonasana (Triangle Pose)

Trikonasana ili Triangle Pose je nazvan tako liči trougao. Za razliku od mnogih drugih joga asane, Trikonasana zahtijeva da držite oči otvorene kada vježbate je za održavanje ravnoteže. Jutra su najbolje vrijeme za bavljenje Trikonasana. Držite ovaj nivo početnik Vinyasa Joga poza za najmanje 30 sekundi.

Prednosti: Trikonasana jača prsa i ruke i povećava fizičku i psihičku stabilnost. Poze stimuliše sve trbušne organe i poboljšava probavu. Smanjuje bol u leđima, stres i anksioznost.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Trikonasana

6. Baddhakonasana (leptir Pose)

Baddhakonasana ili leptira Pose je jednostavna joga asana koja predstavlja leptir maše krilima. Poze je slična onoj od obućar kad sjedne za rad na cipele. To je jednostavno poza s mnogo prednosti. Bave ovim osnovni nivo Vinyasa Joga poza za najmanje 1 - 5 minuta u jutarnjim ili večernjim satima na prazan želudac. Ovo je jedan od najboljih joga poze za tinejdžerice.

Prednosti: Baddhakonasana poboljšava funkcioniranje ženskog reproduktivnog sistema. Je asana pomaže kod menstrualne tegobe i smanjuje umor. To poboljšava cirkulaciju krvi, stimulira bubrege, poboljšava držanje, i drži mnoge bolesti na distanci.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Baddhakonasana

7. Navasana (Boat Pose)

 Navasana ili brodova Pose je osnaživanje pozu. Poze radi u kao kako stabilan brod provodi sama u uzburkano more. Tijelo formira 'V' u obliku u ovom asana. Držite Navasana, što je srednji nivo Ashtanga joga poza, za najmanje 10 do 60 sekundi. Vježbajte asana ujutro ili navečer na prazan želudac i čisti crijeva.

Prednosti: Navasana aktivira crijeva i štitnjače i jača probavni sistem. Je asana daje stabilnost tijela i pomaže da se fokusira bolje. Ona ublažava stres, poboljšava samopouzdanje i jača leđa i trbušne mišiće.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Navasana

Gore navedene jednostavne joga asane će pomoći tinejdžerima baviti svojim problemima na bolji način. Sada, hajde da vidimo neka uobičajena pitanja u vezi joge i tinejdžerskim.

Odgovori stručnjak za Čitatelji pitanja

Ono što je rizik od razvoja depresije u tinejdžerskim?

Razvoj depresije u tinejdžerskim i ne štipa ga u korijenu dovodi do dublje depresije, koja postaje teško izliječiti u kasnijim fazama.

Ono što tretman je idealan za tinejdžere depresije?

Uz savjetovanje i konsalting bolničara, vježbanje joge je odličan način za obranu od depresije među tinejdžerima.

Tinejdžeri prolaze kroz ogromne promjene u svom tijelu i umu, osim potrebe da odlučuju o svojoj sljedeći pravac djelovanja u životu, što je dovelo do nekoliko emocionalne uspone i padove. Joga je odličan način da se bave nestabilnosti i postao uravnotežen. Početi joge rano u životu, i imaju glatku tranziciju u zrelo doba.

load...