Zdravlje i wellness

7 Neverovatna joga Asana koja će ispraviti vaš položaj u bilo koje vrijeme

7 Neverovatna joga Asana koja će ispraviti vaš položaj u bilo koje vrijeme

Stop slouching! Stoji uspravno! Sedite sa leđa u erekciji! To su nekoliko fraza čujemo češće i od prijatelja i najbližih. Zahvaljujući našim životnim stilovima, sjedimo ispred računala cijeli dan, ili savijati da pogledate naše telefone, a završavaju kao hunchbacks.

Jeste li znali da kada držanje tela je u pravu, možete pogledati tanji, viši i više samopouzdanja? Ali, nešto tako jednostavno kao što je pravo nazad je tako teško postići. Od naglasio način života su zategnuti leđa kao što smo zadržati zakrivljeni dugo. Dugo radno vrijeme i sjedeći način života čine ga gore za naše tijelo da bi se pravo držanje.

Mi smo tako zbrkane s posla koji smo zaboravili da treba pratiti na putu sjedimo, štand, i spavanje. To vodi samo na bolove u različitim dijelovima našeg tijela.

Šta je pravilnom položaju?

Idealno držanje je kada leđa apsolutno pravo, prsa van, brade lica prema gore, ramena opuštena i kvadrat, i stomak je u. U osnovi, vi ste u pravilnom položaju kada je vaše tijelo je u ravnoj liniji.

load...

Kako da Yoga vam pomoći u postizanju The Perfect Stav?

Kada počnete vježbanje joge, nekoliko tjedana u njega, steći ćete svijest. Da bi se postigao taj savršen stav, to je važno da vodite računa o svom tijelu. To vam pomaže da ispravite svoj stav. Uz redovna praksa, vaše tijelo se razvlači i ojačana, a samim tim, kičmu automatski sama ispravlja, ramena su na kvadrat, stomak ide u, a grudi je van. Promene počinju da se dogodi već prvog dana, ali to je samo kada ste svjesni da ćete primijetiti promjene i svjesno uložiti napor da ispravi svoj stav.

7 Efektivna Asane U Yoga za pravilno držanje Poboljšanje

  1. Tadasana
  2. Utkatasana
  3. Virabhadrasana I
  4. Marjariasana
  5. Buđangasana
  6. Balasana
  7. Supta Virasana

1. Tadasana

Je Tadasana ili Mountain poza je jedan od osnovnih asana koje čine bazu za mnoge druge asana. Izgleda jednostavno, ali kao što praktikuju asana i raditi na usavršavanju to, vi ćete shvatiti da ste bili, u stvari, stoji nepravilno sve zajedno. Ova asana je najbolji ako želite naučiti ispravan način da stoji.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Tadasana

2. Utkatasana

Je Utkatasana ili predsjedavajućeg Pose je jedan od najboljih joge predstavlja za poboljšanje posture. Vaše telo treba da drži sedećem položaju kao da ste sjedili na imaginarnom stolici. Ova asana radi nevjerojatno dobro za kukove, koljena i donjeg dijela leđa. Također, dok sedite na ovom imaginarnom stolicu, leđa je uspravno, a ramena su ispružena. Ona uči svoje telo kako da se usklade, i na taj način, polako, ali sigurno poboljšati vaše držanje.

load...

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Utkatasana

3. Virabhadrasana I

Ova asana se naziva i Warrior Pose. Ona ima veliku povijest iza sebe, a takođe je jedan od najvažnijih graciozne joga pozama. Ova asana je izuzetno snažan i zahtijeva da budete podigne kako vi to pretpostaviti. Radi na donji dio leđa i umiruje rame tablice. S vremenom, sigurno ćete vidjeti odlične rezultate na vaš stav ako redovno bave ovim asana.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Virabhadrasana I

4. Marjariasana

Ova asana je Cat Pose i se obično radi u kombinaciji sa Bitilasana. Kombinacija ova dva asana radi prvenstveno na kičmu, što je jak i fleksibilniji.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: marjariasana

5. Buđangasana

Je buđangasana ili Cobra Pose je još jedan snažan yoga asana koji radi na otvaranje ramena i grudi. Takođe jača leđa. To je tri od pet savršen držanje pokazivača štriklirao, tako da je ovo je jedan mora uključiti u svoj korekciju držanje arsenal.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: buđangasana

6. Balasana

Je Balasana se naziva djeteta Pose, i to je restorativne položaj. Ali to također radi kao vježba za ramena i leđa. Ova asana radi dobro da ispravi svoj stav i pomoći vam da sjediti ili stajati bez oštećenja leđa.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Balasana

7. Supta Virasana

Je supta Virasana se naziva i Reclining Hero Pose. To je osnovni joga poza da izgleda jednostavno, ali može biti prilično komplikovana. Ova asana osigurava leđa je apsolutno pravo, a pomaže da se otvori grudi. To je restorativne pozu, i opušta vas kao i vi imaju za cilj da ispravi svoj položaj.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: supta Virasana

A povila leđa u osnovi označava slab nazad. Kada leđa je slaba, imaju tendenciju da se pozove puno problema. Kada leđa slab, ostatak držanje poravnanje (brada, stomak, grudi i ramena) izlazi iz proporcija. Bitno je da radite na ispravljanju to prije nego što bude prekasno. Joga je najbolji način da se to uradi! Jeste li ikad pokušali joga za poboljšanje posture? Kako je li vam pomoći? Podijelite svoje iskustvo sa nama komentarišući ispod.

load...