Zdravlje i wellness

7 Joga vežbe za koncentraciju koja se bavi radom

7 Joga vežbe za koncentraciju koja se bavi radom

Kada je bio zadnji put kada je nešto dao svoju punu pažnju? Ako ne možete odmah misli na nešto, onda to nije dobar znak. Brz um, oštar fokus i jednostavno sjećanje događaja odražavaju zvuk stanje uma. I da podesite Izdaja smeta taj način, probajte ove 7 joga vježbe.

Prije toga, da biste saznali kako za povećanje koncentracije vlast joge.

Kako li Yoga pomoći u poboljšanju koncentracije?

Jogom umiruje svoj um i drži ometajuće misli na distanci. Patanjali, mudrac koji je sastavio Joga sutrama, rekao je, "joga chitta vritti nirodha ', što znači da joga smanjuje fluktuacije uma. To ispira emocionalni nered u glavi i pomaže vam da koncentrirati bolje.

load...

Drevni jogiji verovali u magične moći joge i njegov potencijal za poboljšanje koncentracije. Kasnije, istraživanje je dodao autentičnost svoje tvrdnje sa naukom i logike. U nedavnom eksperimentu na Univerzitetu Illinois, grupa ljudi je napravljen da praktikuju jogu svaki dan za 20 minuta. I, viola! Rezultati su pokazali da je funkcija mozga poboljšala. Pretpostavljam da je to dovoljno da se dokaže tvrdnju, a sada je vrijeme da se počne praksi. U nastavku su neke asane joge za poboljšanje koncentracije. Provjerite ih.

Joga za koncentraciju - 7 Asanas koji jednostavno učiniti čuda

  1. Tadasana (Mountain Pose)
  2. Vrikshasana (Tree Pose)
  3. Garudasana (Eagle Pose)
  4. Natarajasana (Dancer Pose)
  5. Bakasana (Crane Pose)
  6. Ustrasana (Camel Pose)
  7. Pašimotanasana (Sjedeći Forward Bend)

1. Tadasana (Mountain Pose)

Tadasana ili na planinu Pose je majka svih asana. Svi joga predstavlja koju ste pretpostavili granaju iz Tadasana, koji je baza. Tadasana mogu praktikovati bilo kada u toku dana, ali ako su prethodne ili sljedeće ga sa drugim asane, provjerite je li vaš želudac je prazan, ili postoji jaz od dva do tri sata od poslednjeg obroka. Tadasana je osnovni nivo Hatha Yoga asane. Držite poza za 10 - 20 sekundi.

Prednosti: Tadasana poboljšava držanje i jača noge. Ona uravnotežuje disanje i povećava svijest. Ona ublažava išijas i smanjuje ravna stopala. Tadasana firmi stomaka i stražnjice i jača i poboljšava fleksibilnost vaše kralježnice. Poze ublažava napetost i bol u tijelu. To protjeruje tupost i osvježava vas.

load...

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Tadasana

2. Vrikshasana (Tree Pose)

Vrikshasana ili Tree Pose je nazvan tako vam pozu podsjeća na drvo. On ima milosti, stabilnost i poniznost zdravog drveta, koje ste upiti dok bavljenja to. Za razliku od mnogih drugih asane, Vrikshasana ne zahtijeva da zatvorite oči dok bavljenja to. Držite oči otvorene za vrijeme predstavljaju za održavanje ravnoteže. Vježbajte Vrikshasana u ranim jutarnjim satima na prazan želudac i držite ga barem na trenutak. Ovo asana je početni nivo Hata Joga poza.

Prednosti: Vrikshasana poboljšava ravnotežu i stabilnost u svojim nogama. Gradi samopouzdanje i samopoštovanje i pomaže vam da se bave pitanjima života u komponovanu način. To povećava izdržljivost i proteže se na cijelo tijelo. Smiruje vaš nervni sistem i tretira ukočenost.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Vrikshasana

3. Garudasana (Eagle Pose)

Garudasana ili Eagle Pose je asana nazvan po Garuda, kralj svih ptica i vozilo Gospodina Višnua. Garuda ima jedinstveno mjesto u indijskoj mitologiji, koji se pojavljuju u Ramajana kao težak ptica koja pokušava da spasi Sita od Ravana. To je najbolje kad se bave ovim asana ujutro na prazan želudac. Garudasana je osnovni nivo Vinyasa Yoga asane. Držite poza za 10 - 30 sekundi.

Prednosti: Garudasana jača mišiće nogu i balansira tijelo. To čini kukove i noge fleksibilniji i vraća neuromuskularne koordinacije. Ona ispravlja posturalne grešaka i povećava gipkost tela. Pozi se oslobodila pisoar problema, sprečava astmu i smiruje te.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Garudasana

4. Natarajasana (Dancer Pose)

Natarajasana ili Dancer Pose je dobio ime po Nataraja, ples avatara Lord Shiva. To je izazovan poza za to treba vremena da se usavrši. Vježbajte Natarajasana svaki dan ujutro na prazan želudac. To najbolje radi kada praktikuje u cik zore. Natarajasana je srednji nivo Vinyasa Yoga asane. Držite poza za najmanje 15 - 30 sekundi.

Prednosti: Natarajasana će Vam pomoći da se smanji težinu i poboljšava probavu i metabolizam. To jača bedra, gležnjeva, i grudi i poboljšava fleksibilnost tijela. Poze firmi mišiće i čini vas jaka. Natarajasana briše glavu depresije i stresa. To poboljšava cirkulaciju krvi i izdržljivost.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Natarajasana

5. Bakasana (Crane Pose)

Bakasana ili Crane Pose je nazvan tako jer je sličan stav o kranom, što predstavlja sreću i dugovječnost u mnogim kulturama. U početku, to može biti prilično izazov pretpostaviti Bakasana, a samo svakodnevne prakse će vam pomoći da ga. Praksi to ujutro ili navečer na prazan želudac. Ako vježbate navečer, pobrinite se da postoji razlika od četiri do šest sati od poslednjeg obroka. Bakasana je srednji nivo Hatha Yoga asane. Držite poza za 30 - 60 sekundi.

Prednosti: Bakasana povećava mentalnu snagu i izdržljivost i jača podlaktice. To tonovi vaše trbušne mišiće i poboljšava fleksibilnost vaše kralježnice. Bakasana poboljšava koordinaciju um-tijelo i uklanja napetost i anksioznost. On razvija pozitivno razmišljanje, povećava svijest tijelo i smanjuje kiselost.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Bakasana

6. Ustrasana (Camel Pose)

Ustrasana ili Camel Poza je unazad bend koji liči stav kamile kada stoji. Praksa ustrasana po mogućnosti ujutro na prazan želudac i čisti crijeva. A ako to nije moguće, vježbanje u večeri previše je u redu, ali pobrinite se da imate svoje obroke 4-6 sata prije prakse. Ustrasana je osnovni nivo Vinyasa Yoga asane. Jednom kada preuzme ustrasana poza, držite ga za najmanje 30 - 60 sekundi.

Prednosti: ustrasana jača i proteže se leđa i ramena i poboljšava vaše držanje. Ona ublažava bol u leđima i poboljšava disanje, probavu, i izlučivanje. Leči i balansira čakre i stimuliše endokrinih žlijezda. Pozi brine o vašem ukupnom zdravlju. Smanjuje menstrualne nelagodu, aktivira živce i smanjuje masti u tijelu.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: ustrasana

7. Pašimotanasana (Sjedeći Forward Bend)

Pašimotanasana ili Sjedeći Forward Bend je jednostavan pretklon koji se fokusira na poleđini vaše tijelo. Vježbajte asana na prazan želudac i čisti crijeva, ili u večernjim satima nakon jaz od četiri do šest sati od poslednjeg obroka. Vari hranu oslobađa energiju, koja se može koristiti za obavljanje pozu. Pašimotanasana je osnovni Hata Joga poza. Držite ga za 30 - 60 sekundi.

Prednosti: pašimotanasana je za oslobađanje od stresa. Smanjuje ljutnju i razdražljivost i smiruje um. Smanjuje zatvor i stimuliše crijeva i žuči. Leči bol u trbuhu, glavobolja, i gomile. To jača kosti kuka i proteže ramena. To aktivira svoj spinalne živce i energiju tijela. Poze povećava apetit i smanjuje gojaznost.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: pašimotanasana

Sada, kada znate šta treba učiniti da se poveća koncentraciju, da odgovori na neka pitanja u vezi joge.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Postoji li dobna granica za bavljenje jogom?

To je najbolje početi joge od 12 godina starosti i nastaviti sve do svoje telo dozvole za to.

Da moramo biti vjerski da praktikuju jogu?

Ne morate biti vjerski da praktikuju jogu. Trebali bi imati vjeru u praksi, i to je sve što vam treba.

Duboko koncentracija će vas odvesti mjestima. Kada znate set joga asana može poboljšati fokus, zašto ne probati i poboljšati kvalitetu svog života? Pronađite yoga mat i idemo. Da li ste ikada razmišljali jogu za koncentraciju? Ako je tako, kako je ti pomoći. Recite nam komentarišući ispod.

load...