Zdravlje i wellness

7 joga pozira za lepotu

7 joga pozira za lepotu

Gotovo 5.000 godina filozofije dobrog zdravlja je evoluirao u današnjem najviše govori o načinu života... Želite da se pogodi šta je to ??!

To je Yoga !!!

Joga je jedan od dobro poznate drevne prakse za dobro zdravlje, a najstarija filozofije Ayurveda, čija je primarna briga je dobrobit pojedinca. Zahvaljujući svom holistički pristup ozdravljenja i wellness aspektima, Joga se zna da je koristan u svakodnevnom rutine.

load...

Preko svega Prednosti:

  • Jogom na redovnoj osnovi pomaže da se poboljša, povrati i zadržati dobro zdravlje kao i pomaže ublažavanje stresa dok se odmarate i jačanje uma i tijela.
  • Joga je poznato da pomogne držati ček na dijabetes, artritis, bol u leđima, visok krvni pritisak, astme i depresije, između ostalih.
  • Vjerovali ili ne!!! Ali joga pomaže da izgubite težinu tih dodatnih kilograma previše... To će Vam pomoći da postignu i održavati idealnu tjelesnu težinu.
  • Dame zdravstvenih problema kao što su menopauza, sindrom policističnih jajnika (PCOS) i drugih menstrualnih poremećaja takođe se tretiraju kroz redovna praksa joge.
  • Ovaj ukupne zapisničara prirodne zdravstvene zaštite također je rekao da poboljša ljepotu.
  • Joga također ima razne ljepote prednosti. Koristeći joga dobiti sjajne kože ili joga za rast kose i sl nije nova praksa.

Sumnjam da je iko na ovom svijetu koji ne želi dobro izgledati !!! Da ne želiš svilenkasto mekom užaren i mladi izgled kože ??? Zašto ne probati jogu?

Osim sveukupno zdravlje, koža je, da imaju koristi previše...

Swami Sivananda je citirao Holistički-Online rekao da "Do redovno praktikuje Asane, muškarci i žene će steći brojka koja će poboljšati svoju ljepotu i da gipkost što im daje šarm i eleganciju u svaki pokret" i "biti obdarena svojstven sjaj u njegovo lice i oči i čudan šarm u njegov osmeh ".

load...

Joga će vam pomoći da poboljšate fleksibilnost, kao i pravilnom položaju čuvanje vaših mlađi izgled. To će pomoći detoksikaciju vaše kože i tijela od mogućih toksina, a pomaže osigurati pravilnu ishranu na ćelijskom nivou. Ljepota kroz joga će se izvršiti samo na pravu ravnotežu ishrane i vježbanja.

Poznato je da se očistiti kožu akni, fleka i ožiljaka previše !! Postoji veliki broj joge pozicija koje možete eventualno učiniti da preokrenu znakove starenja, uključujući bora, saggy kože, stopala vrana i fine linije, između ostalih.

Joga za Beauty: Poses

Suryanamaskar, Trikonasana, Yoga mudra, pawanmuktasana, buđangasana, Ushtrasana, Sarvanghasana i Halasana su neke od poza koje možete redovito učiniti da uljepšati vašu kožu. Ove položaje se kaže da stimulišu cirkulaciju krvi u tijelu, dok je smanjenje stresa i napetosti. Savršeno rešenje u joga za lice ljepote.

1. Surya Namaskar

2. Trikonasana

3. Buđangasana

4. Halasana

5. Joga za Beauty pozira: Pranayam

Joga Pranayam praksa pomaže u pružanju kiseonika do ćelija preko tela putem krvi. Trideset minuta Pranayam može biti tajna vaše ljepote koje će biti uzrok zavisti. Ritmička duboko disanje, Alom Vilom, Kapalbhati, Bhastrika i Bhramri su neki od poze možete pokušati za dobro zdravlje.

6. Kapalbhati

7. Anulom Vilom

Sada gledajte - SURYANAMASKAR YOGA za Beauty

load...