Zdravlje i wellness

7 Joga Pozicije za donji deo leđa Bol

7 Joga Pozicije za donji deo leđa Bol

Donjeg dijela leđa bol je teška raspoloženje prigušivači i mogu umanjiti produktivnost. Kako se to onda popraviti bez ikakvih neželjenih efekata?

Krstima ili lumbalne kralježnice je dobro projektovan sa interkonekciji kostiju, živaca, zglobova, ligamenata i mišića. Svi oni rade zajedno kako bi vam pružiti snagu i fleksibilnost.

Ali donji dio leđa može brzo da te podložna povrede. Čak stoji ili sjedi predugo bol uzroka. Dakle, da popraviti sa ovim 7 joga predstavlja za niže bol u leđima.

load...

Prije toga, hajde da otkrijemo uzroke donjeg dijela leđa bol.

Zašto Donja Back Pain dogodilo?

Mišići u donjem delu leđa flex i rotirati kukove dok hodate i podržati vaše kičme.

Krstima pomaže u svakodnevnim pokretima kao što su savijanje i uvijanje. Također podržava težinu vašeg gornjeg dijela tijela.

Donjeg dijela leđa bol se javlja kada postoji povreda mišića, zglobova, ili diskovima. Tijelo isceljuje od ozljede uslijed upale, što se osjećate kao bol.

Bol se javlja zbog mišića suza, problem disk, ili uganuo ligamenata. Ostali uslovi kao što su fibromijalgija, osteoporoza, osteoartritis, spinalni stenoza i ankilozantni spondilitis također uzrokovati bol u krstima. Trudnoća je još jedan razlog zbog dodatnih tjelesne težine i kompresije kičmene živce. Gojaznih ljudi pate od niže bol u leđima, jer je dodatnu težinu u tijelu uzrokuje naprezanje na disku i mišiće leđa.

load...

Hajde da vidimo kako joga pomaže u ublažavanje donjem bol u leđima.

Yoga Za Bol u leđima

A loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti povećavaju rizik od donjeg dijela leđa bol iz dana u dan. Prije nego što postane previše loše, morate ga popraviti, a joga je najbolja opcija da to učine.

Leđa i trbušne mišiće su osnovne komponente mišićne mreže kičme a. Kada vježbate jogu predstavlja da njeguju ovi mišići, leđa bol je zbrinuta.

Istezanje je važno za one koji pate od donjeg dijela leđa bol. Kada se protežu vaše tetive, pomaže razviti pokret u karlici, koja je na kraju smanjuje stres na donji dio leđa.

Također, istezanje povećava protok krvi u donji dio leđa i hrani mišiće i tkiva. Pomaže toksine da ističe i hranjivih tvari da teče u.

Negativne misli da vjerujete da je vaš donjeg dijela leđa bol je teža nego što je i izaziva dodatni pritisak, koji također utječe na vaš um. Meditirajte prevazilaženja ovog i riješiti svoj donji dio leđa bol brzo joga pozama.

Hajde da pogledamo one joga predstavlja sada.

Joga pozira za Lower Back Pain

Sljedeće joga poza će olakšati bol u krstima, kao i spriječiti ga od dešavaju u budućnosti. Ali, ako patite od ozbiljne bolove u leđima, obratite se lekaru pre nego što nastavite s ovim pozama.

  1. Bharadvajasana (Seer Pose)
  2. Bitilasana (Cow Pose)
  3. Marjariasana (Cat Pose)
  4. Sethu Bandha sarvangasana (Bridge Pose)
  5. Adho Mukha Svanasana (dolje Facing Dog Pose)
  6. Padangusthasana (palac Pose)
  7. Trikonasana (Triangle Pose)

1. Bharadvajasana (Seer Pose)

O pozi: Bharadvajasana ili Vidovnjak Pose je sedi spinalna preokret. Ime je dobila po prorok zove Bharadvaj, koji je jedan među Saptarishis ili sedam vidovnjaci. Bharadvajasana je srednji nivo Hata joga asana. Vježbajte pozi ujutro na prazan želudac i držite ga za 30 do 60 sekundi.

Prednosti: Bharadvajasana proteže vaše kralježnice i kukova, masaže trbušnih organa, i ublažava niže bol u leđima. To dobro radi za one u drugom trimestru trudnoće jačanjem nazad.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Bharadvajasana

2. Bitilasana (Cow Pose)

O pozi: Bitilasana ili Krava Pose je asana koja liči na stav kravu. 'Bitila "je sanskritu riječ koja znači krava. To je nivo početnik Vinyasa joge asana. Praksi to ujutro na prazan želudac i čisti crijeva za 10 do 15 sekundi.

Prednosti: Bitilasana poboljšava vaše držanje i ravnotežu. To jača i proteže kičmu. Ona također pomaže stvoriti emocionalne ravnoteže po oslobađa stresa i smirivanje uma.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Bitilasana

3. Marjariasana (Cat Pose)

O pozi: marjariasana ili Cat Pose je neverovatan potezu koji izgleda kao mačka istezanja. Mačka Pose je nivo početnik Ashtanga yoga asana. Praksi to ujutro na prazan želudac i držite ga za 10 do 15 sekundi.

Prednosti: marjariasana povećava fleksibilnost vaše kralježnice. To tonovi abdomen i poboljšava probavu i cirkulaciju krvi u vašem tijelu.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: marjariasana

4. Sethu Bandha sarvangasana (Bridge Pose)

O pozi: Sethu Bandha sarvangasana ili most poza je asana koji izgleda kao most, otuda i ime. Poze je nivo početnik Vinyasa joge asana. Praksi to ujutro na prazan želudac ili navečer nakon pauze od 4 do 6 sati od poslednjeg obroka. Držite pozu za 30 do 60 sekundi.

Prednosti: Sethu Bandha sarvangasana jača zadnju ložu i umiruje svoj centralnog nervnog sistema. To je terapeutski za osteoporozu i hipertenzije. Poze i ublažava grčeve u stomaku.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Sethu Bandha sarvangasana

5. Adho Mukha Svanasana (dolje Facing Dog Pose)

O pozi: Adho Mukha Svanasana ili silazni Suočavanje Pas Pose je asana koji izgleda kao pas savijanja prema naprijed. To je nivo početnik Ashtanga yoga asana. Praksi to ujutro ili navečer na prazan želudac i držite ga za 1 do 3 minuta.

Prednosti: Adho Mukha Svanasana podmlađuje i energizira vas i ublažava stres i blage depresije. Poze produžava i ispravlja kičmu, bolove u leđima.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Adho Mukha Svanasana

6. Padangusthasana (palac Pose)

O pozi: Padangusthasana ili palca Pose je jedan od najlakših joga asane i dio je prvi set asana naučio početnik. To je Hata joga asana. Praksi to ujutro ili navečer na prazan želudac i držite ga najmanje 30 sekundi.

Prednosti: Padangusthasana poboljšava fleksibilnost tijela. On kontroliše nervoza i proteže svoj donji dio leđa. Poze balansira vaše tijelo i um i leči visok krvni pritisak.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Padangusthasana

7. Trikonasana (Triangle Pose)

O pozi: Trikonasana ili trokut Pose oblike obliku trokuta, a samim tim i zove tako. To je nivo početnik Vinyasa joge asana. Praksi to ujutro ili navečer na prazan želudac i čisti crijeva. Držite poza za 30 sekundi.

Prednosti: poza jača i proteže leđa i kukova. Smanjuje krvni pritisak, stres i anksioznost. To povećava fleksibilnost vaše zadnje lože i kukova. Poze također smanjuje masti u struku i bedrima.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Trikonasana

Sada, da odgovori na neka uobičajena pitanja u vezi joge za niže bol u leđima.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Koliko često bavim joga asane za niže bol u leđima?

Vježbajte asane svaki dan barem 10 minuta.

Je joga najbolja za liječenje niže bol u leđima?

To može biti zato što ga leči psihički i fizički na način koji neće ponovo doći ako redovno praktikuju. I da nema nuspojava.

Donjeg dijela leđa bol je nešto što svi pate od u nekom trenutku u našim životima. To može biti iz različitih razloga i sve više zbog načina na koji vodimo naše živote sada sa manjim fizičke aktivnosti. Dakle, to je imperativ da ste vježbati iznad asane da zadrži bol u uvali i živjeti sretno.

load...