Zdravlje i wellness

7 Joga postaje poslati večeru za dobar noćni spavanje

7 Joga postaje poslati večeru za dobar noćni spavanje

Da li se često osjećaju naduto nakon večere? Da li imate problema da spavati? Sa nezdrave i neblagovremene prehrambene navike, mi se suočavaju problema sa dobiti kvalitetan san.

Pa šta možete učiniti kako bi bili sigurni vaše sna ne uznemiravaju post večeru? Postoje određene efikasne joge predstavlja možete izvoditi koji mogu vam dati predah od probavnih tegoba.

Pitate se što su oni? Pročitate ovaj članak da zna!

Hajde da pogledamo efikasno poze joge nakon večere:

1. Dolje Dog Pose (Adho Mukha Svanasana):

Ovo je jedan od najpopularnijih joga pozama. Ova poza može se izvršiti u bilo koje doba dana. Međutim, ova poza pomaže bolje creva i utiče na trbuhu. Obavljanje ove asana je lako. Postavite nešto više u širini ramena dlanovima. Držeći prste ušuškana; nastaviti da se podigne kukove. Grudi treba da se vrati uz butine. Koljena treba biti savijena. Imajte na umu da su kukovi bi trebao biti visok; vođenja jedini uzemljena nije toliko važno. Držite poziciju za oko za 10 - 15 sekundi. Ponavljanja (1).

load...

2. Stalna Naprijed Bend Pose (Uttanasana):

U uttasana, ili stoje naprijed savijanje poza, dobro je i za gastrointestinalni trakt. Pomaže push hrane duž trakt i pomaže osloboditi zatvor ili prenapuhani osjećaj. Za izvođenje ove asane, savij kolena i pokušati postići preko želuca i shvatiti leđa oba koljena. U idealnom slučaju, trebali osjetiti napetost u zadnje lože. Ako ne dolazi do napetosti, smatraju ispravljanje noge. Držite ovo poza za oko 15-20 sekundi. Ponavljanja (2).

3. Camel Pose (ustrasana):

Deva predstavljaju je efikasan poze joge za probavu nakon jela, a takođe je velika vježba za leđa. Čini se da je teško učiniti, a to je priča da negativno utiču na leđa. Međutim, istraživanja su pokazala da ustrasana ne samo jača mišiće leđa, ali i olakšava probleme želuca i pomagala probavu (3).

4. Bow Pose (danurasana):

U danurasana, ili luk poza, je još jedna asana koji je dobar za ublažavanje zatvor i olakšava naduta želudac. Takođe je dokazano da pomogne ton leđa, abdomena i doprinose fleksibilnosti tijela. To je malo nezgodno da izvrši i ne pojavljuje se sve to ugodno. Jednom kada dođete do krajnjeg položaja, držite poza za 15-20 sekundi prije puštanja na slobodu (4).

load...

5. Dječjeg Pose (Balasana):

Balasana, ili poza djeteta, je još jedna asana koji je osmišljen kako bi pomogao jasno naduven stomak i ublažiti probavne smetnje. To je jedan od najefikasnijih joga asana nakon večere. Za obavljanje balasana, početi iz klečećeg položaja i ugurati grudi u butine i zadržati čelo na terenu. Držite ruke ravno na strani tijela. Potrajati nekoliko sporo, puni udisaja. Držite ovo poza za oko za 10 - 15 sekundi. Ponavljanja (5).

6. Vjetar Otpuštanje Pose / Vjetar Uklanjanje Pose / vjetra Liberating Pose (pawanmuktasana):

Ova poza je dizajniran da pomogne osloboditi vas nadimanja čineći te slome vetar. Dakle, morate biti obavljanje ove predstavljaju sve sama. Da biste obavili, okrene na leđa, udisati i držite desnom koljenu protiv svoje grudi. Početi ljuljanje koljena side-to-side izmasiram trbušnih organa. Uzmite nekoliko puta duboko udahnuo i prebaciti noge i početi ljuljanje desnog koljena (6).

7. Corpse Pose (Savasana):

Omiljena poza lenje osobe, savasana, je dizajniran da vam pomoći da poboljšate procese tijela. To vam pomaže da se revitalizovana pomažući vam oporaviti svu energiju ste izgubili obavljanje svih ovih asana gore navedene. Ulazak u položaj je jednostavan. Lezite na te nazad, držite ruke, sa strane, sa dlanovima okrenutim nebu i zatvori oči. Držite poziciju za 15-20 minuta. Držeći oči zatvorene; koncentrirati na disanje. Ova poza je često zamenjen Padmasana (sa sjedištem poziraju) za meditaciju. Obično, trebalo bi da se završi svoj joga sa ovom pozi (7).

Imaš li naviku obavljanja Yoga nakon večere za varenje? Ne zaboravite da dijele bilo koju drugu poze koje mislite da su dobri za probavu. Ostavite komentar ispod.

load...