Zdravlje i wellness

7 Joga podrazumeva jačanje imunog sistema

7 Joga podrazumeva jačanje imunog sistema

Čestih napada prehlade i groznice su uznemirujuća. Krhka tijelo, nizak otpor, i slab obrambeni mehanizam da vas dole i daleko od aktivnog načina života. Biti zaglavljen u krevetu cijeli dan i daleko od posla se pozivima, a svi koji želite za da se kroz nekoliko dana bez ikakvih zdravstvenih problema. U takvom scenariju, prirodni imunitet booster je najbolji izbor, a ovi 7 joga poza će vas vratiti na pravi put. Čitajte da biste saznali kako.

Šta Imunitet li?

Imunološki sistem je ogromna i organizovana mreža ćelija, tkiva i organa koji brani organizam od bakterija, virusa i mikroorganizama. Ona igra važnu ulogu u održavanju vaše tijelo zdravim tako što sprečava infekcije. Takav ogroman sistem treba razrađen i dobro povezan mehanizam rada, a to je upravo kako je imuni sistem u vašem tijelu radi. Prvo detektira i nakon toga reagira na prisustvo neprijatelja element u tijelu, i radi kroz niz sistematskih korake u borbi protiv njega. Ponekad, imuni sistem teži do kvara zbog različitih razloga kao što su stres, neaktivan način života i loše navike u ishrani. I, kada se to desi, to nije dobar znak. Morate ga odmah vratiti u prvobitno slavu vežbanjem restorativne joge.

Pitate se kako da to učini? Nastavite sa čitanjem znati više.

Joga za povećanje Immune System

Evo kako se joga i imuni sistem međusobno povezani. Za ništa dobro raditi, ravnotežu i stabilnost su ključni. Isto se odnosi i na imunološki sistem, a kada neravnoteža postavlja u, imuni sistem se upiše. Joga daje cjelovit uzdizanje na svoje tijelo i radi odlično u rušenju razine stresa, primarni razlog za slab imuni sistem. Postoje specifične joga poze koje jačaju i podržavaju vaš imuni sistem i redovno vježbanje njih će zadržati bolesti u uvali.

load...

Joga za imuni sistem - 7 najbolji Poses

  1. Tadasana (Mountain Pose)
  2. Vrikshasana (Tree Pose)
  3. Padangusthasana (palac Pose)
  4. Trikonasana (Triangle Pose)
  5. Utkatasana (Stolica Pose)
  6. Buđangasana (Cobra Pose)
  7. Matsjasana (Fish Pose)

1. Tadasana (Mountain Pose)

Tadasana, koja se naziva planine Pose, je baza predstavljati iz koje svi ostali asana pojaviti. Stoga se s pravom naziva "majka" svih joga poza. Ovaj osnovni nivo Hatha Joga poza može izvršiti u bilo koje vrijeme u toku dana i mora se održati najmanje 10 - 20 sekundi. Ako ste praćenja Tadasana sa drugim pozama, provjerite je li vaš želudac je prazan.

Prednosti: Tadasana pomaže vratiti ravnotežu i regulira probavni sistem. To umiruje disanje, povećava svijest, ublažava napetost i poboljšava cirkulaciju krvi. Tadasana protjeruje tupost i drži vas osvježena. To povećava svoju energiju i usklađuje svoje tijelo i um.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Tadasana

2. Vrikshasana (Tree Pose)

Vrikshasana se naziva i Tree Pose jer predstavlja stabilan i uravnotežen stav drveta. Ova asana zahtijeva od vas da držite oči otvorene dok je u pozi, za razliku od ostalih poze koje treba vaše oči trebaju biti zatvorena. To je najbolje da to početni nivo Hatha Yoga predstavlja ujutro na prazan želudac i svjež um. Balansira se za minut svaki na obje noge.

load...

Prednosti: Vrikshasana jača kičmu i pomagala koordinacija živaca-mišića. To poboljšava mentalne sposobnosti i drži vas stabilna. To okrepljuje celo telo rastezanjem ga, povećava izdržljivost, i drži vas fokusiran. To povećava svoj samopouzdanje i opušta nervni sistem.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Vrikshasana

3. Padangusthasana (palac Pose)

Padangusthasana, koja se naziva palca Pose, je jedan od lakše joga predstavlja učiniti. Pomaže se protežu vaše mišiće od glave do pete. Učinite to osnovni nivo Hatha Joga poza za najmanje 30 sekundi u ranim jutarnjim satima na prazan želudac. U slučaju da vam nedostaje to radi ujutro, pokušajte ga u večernjim satima nakon 4 - 6 sati od poslednjeg obroka.

Prednosti: Padangusthasana je smirivanje do mozga - to ublažava stres i anksioznost. Sistem za varenje stimuliše, a probava se drastično poboljšana. Jetre i bubrega dobiti novu i poboljšanu energiju. Padangusthasana drži nesanica u uvali, pomažući vam da mirno spavati noću.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Padangusthasana

4. Trikonasana (Triangle Pose)

Trikonasana, takođe naziva Triangle Pose, zove se tako jer liči trougao. Ovo je jedan od najboljih joga poze za imuni sistem. Ova asana zahtijeva od vas da držite oči otvorene dok to rade za održavanje ravnoteže. Ovaj početni nivo Vinyasa stil joga poza zahtijeva da ga držite 30 sekundi. To je najbolje učiniti asana ujutro kao što su pod naponom, a hrana je potpuno vari.

Prednosti: Trikonasana poboljšava protok krvi u vašem tijelu. Leči loša probava, smanjuje krvni pritisak i povećava koncentraciju i ravnotežu. Smiruje vaš um i uzima stres. Trikonasana sagorijeva masti i smanjuje gojaznost.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Trikonasana

5. Utkatasana (Stolica Pose)

Utkatasana, koja se naziva predsjedavajući Pose, je kao sjedi na stolici, ali samo jače. Ova asana zahtijeva od vas da sjedi na imaginarnom stolicu, a to može biti prilično izazov. Ovaj osnovni nivo Vinyasa Yoga asane zahtijeva da ostanete u pozi za najmanje 30 - 60 sekundi. To mora biti učinjeno u ujutro na prazan želudac.

Prednosti: Utkatasana povećava odlučnost i balansira tijelo. Stimulira srce i masaže abdominalnih organa. Redovno vježbanje Utkatasana smanjuje svoju težinu, povećava kapacitet pluća, i energizira cijelo tijelo.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Utkatasana

6. Buđangasana (Cobra Pose)

Buđangasana, koja se naziva kao Cobra Pose, liči na podigao haubu kobra. Buđangasana je dio režimom Suryanamaskar vježbe. Ovaj osnovni nivo Ashtanga Yoga predstavljaju potrebe da se uradi za najmanje 15 - 30 sekundi, u ranim jutarnjim satima na prazan želudac. Vežbanje je u večernjim satima previše je u redu, ali provjerite je li vaš posljednji obrok je 4 - 6 sati.

Prednosti: buđangasana stimuliše sistem za varenje i reguliše metabolizam, što pomaže da izgubite na težini. To je stres ublažavanje vježbu koja otvara svoje srce i pluća. To povećava fleksibilnost, podiže vaše raspoloženje, pomaže funkciju bubrega, i drži umor na distanci.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: buđangasana

7. Matsjasana (Fish Pose)

Matsjasana, također pod nazivom Fish Pose, stavlja malo razuma u vašem tijelu kada ima tendenciju da polude, baš kao što Gospod Višnu je uzeo Matsya avatar da izbaci sve loše na zemlji. Ovaj osnovni Hatha Joga poza potrebe da se drže najmanje 30 - 60 sekundi. To je najbolje učiniti matsjasana ujutro kad se osvježavaju iz dobre sna i pod naponom sa vari hranu.

Prednosti: matsjasana čini vaše tijelo apsorbuje hranljive materije bolje. Ona ublažava napetost u ramenima i vratu. To vam pomaže da diše i tonove vaše paratiroidne žlijezde. Matsjasana daje svoj probavnih organa dobru masažu i drži anksioznost, zatvor, i umor na odstojanju.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: matsjasana

Jeste li ikada razmišljali bilo koji od ovih poza u joga za imuni sistem? Ove joga poza nudi mnoštvo pogodnosti koje utječu na imunološki sistem na bolje, direktno ili indirektno. Sada, pogledajmo neka često postavljana pitanja u vezi imuni sistem ljudskog organizma.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Kako povećati imuni sistem?

Praksa joge dnevno, slijedite zdrave ishrane, održavati optimalnu težinu, a kloni alkohola i pušenja za jačanje imunog sistema.

Koliko je važno je san za jačanje imuniteta?

Adekvatna san je bitno kako bi vam padne bolestan. Ako ste san lišen, vi ste češće prehlade kada su izloženi virus.

Kako vakcinacija radi?

Vakcinacije uvesti oslabljenim klica ili toksin u vaše tijelo pripremiti se za borbu protiv virusa i razvoj borbe tijela koja će pomoći vašem tijelu u borbi protiv bolesti.

Zdrava imuni sistem drži vas zdrav kao dren. Joga će zadržati sve bolesti u uvali čineći vaš imunitet jači. Tako da bi trebalo svakako mu dati šansu.

load...