Zdravlje i wellness

7 Artistic Yoga Poses i njihove prednosti

7 Artistic Yoga Poses i njihove prednosti

Da li strastveni o plesu, au isto vrijeme žele ostati u formi i zdravi? Evo što možete učiniti! StyleCraze je tvoj info-vodič o svim različite vrste joge poze, stilova i oblika, zajedno sa svojim pravilne tehnike, koristi i kontraindikacija.

Joga nije sve o vježbe i poze, ali je mnogo više od toga! Riječ je o tehnike disanja (pranayama), topla-up (istezanje) vježbe, predstavlja / asane i iznad svega meditacija koja je sredstvo za duboke relaksacije.

Umjetnički yoga je stil moderne joge koja uključuje izvođenje joga asane u ples stilu. To je serija pokreta koji uključuju asane da se protežu i ojačati tijelo i držati se uklapa i podmlađena.

load...

Umjetnički joga položaja može se praktikovati za one koji imaju za cilj da izgube na težini. To čini čuda za one koji žele da izgledaju tanji. Da biste saznali Artistic jogu kod kuće, slijedite upute dole navedenih i krenite:

Artistic Joga poza

1. Pranadharna:

Uvijek imajte na umu, pokrenuti svoj umjetnički joga sesiju Pranadharna što znači držiš disati. Evo, mora da stoji na podu u pravoj pozi, gledaj pravo. Pridruže ruke u Anjali mudra (Palms pridružio zajedno u molitvi položaj). Stavite ruke u centru regiona grudi, zatvorite oči i koncentrirati na disati. Udahnite i izdahnite duboko za 5 - 10 minuta, a zatim otpustite. Opustite se.

(Kao što znate, umjetnički joga sjednica uključuje obavljanje asane u stilu ples pokret, pa čak i može se staviti na umirujuću muziku za pomoć sesiju. Također prilikom obavljanja asane, pokušajte da budete nježan u svakom pokretu, tako da se čini kao ples motion style)

load...

2. Pada Hastasana:

Evo stvarnog umjetničkog joga sjednica počinje. Počnite sa Pada Hastasana. Ovdje imate stajati ravno na podu. Podignite ruke prema gore; bend unazad koliko god možete. Bend naniže od kukova na dodir stopala prstima. Polako se vrati gore i stajati uspravno. Opustite se.

3. Urdhva danurasana: 

Kleknu na pod. Podignite ruke prema gore i savijte unazad koliko god možete. Savijati noge od koljena i stavite noge na pod. Jedini od stopala treba da dodiruje tlo. Savijte ruke od laktove na takav način da dlanove se postavljaju na terenu pored glave i podlaktice treba postaviti okomito na tlo, prstima pokazuje prema do ramena. Pritisnite dlanove i stopala čvrsto na podu i uz malo snage pokušavaju da podignite vaše tijelo sa poda. Pokušajte da podignite vaše tijelo malo. Premjestiti tvoj gornji bedra malo na unutra pravcu i istovremeno učvrstiti svoj vanjski butina. Ostati stabilan i opustiti.

4. Ardha Chandrasana: 

Ova poza je poznat kao Half Moon pozu. Ovde se mora početi ove asane stojeći na podu u pravo mjesto. Podignite ruke okomito na pod. Obe ruke treba da čine pravu liniju sa telom i paralelno sa podom. Podignite desnu nogu pod uglom od 90 stepeni sa podom. U isto vrijeme, savijati prema lijevoj strani i dotakne tlo sa lijevom nogom. Swing desnu ruku prema gore. Sada obje ruke trebaju biti u ravnoj liniji sa telom i okomito na pod. Pogledajte gore prema desnu ruku. Ostati stabilan i oslobodili iz poze.

5. Purvottanasana:

Ova poza je također poznat kao gore dasku pozu. Ovde imate će staviti svoje telo u Dandasana pozu. Za Dandasana, sjedi na podu sa svojim raširenih nogu ravno ispred vas. Stavite ruke pored vaše tijelo, malo iza kukove. Jednom kada su postavljeni u Dandasana poza, morate savijati koljena i stavite noge na pod. Postavite štikle na udaljenosti stopala iz kukova. Podignite kukove u gore pravcu dok vaše tijelo dolazi u obrnutom stola pozu. Ispravite noge i podignite kukove prema gore. Ostati stabilan i opustiti.

6. Hanumanasana:

Ova asana je također poznat kao majmun pozu. Ovdje imate da kleknu na pod. Mjesto desnom nogom naprijed i stavite ga u pred vašim lijevog koljena. Rotirati lijevo bedro u spolja. Pomerajte napred tijelo i istovremeno unapred grudi. Savij lijevog koljena unazad. Držite lijevog koljena ravno kako bi se smanjiti vaše desne butine. Pridruže ruke u Anjali mudra (dlanovi spojeni u molitvi položaju) i protežu ih prema gore. Nagnite lice prema gore kao protežu ruke, vidi gore. Zatvorite oči i opustite se.

7. Bakasana:

Ova asana je također poznat kao predstavljaju dizalice. Ovde imate će staviti svoje telo u Tadasana pozu. Za obavljanje Tadasana morate stajati na podu u pravoj poziciji. Podignite ruke prema gore do plafona i protežu njih. Istovremeno podignite vaše tijelo i pokušajte da balansira vaše tijelo na prste. Postavite stopala na podu i vratiti u normalno stanje. Sada, savijte tijelo prema dolje od kukova do dlanove dodiruju tlo. Uz blagi trzaj, swing se noge s poda, savijte ih iz koljena i stavite kolena protiv svoje tele mišiće. Pogledajte dolje prema podu. Ostati stabilan i opustiti.

Artistic Yoga Prednosti

Umjetnički joga nudi brojne zdravstvene i emocionalne koristi onima koji ga redovno praktikuju. Neke od najvažnijih prednosti su navedene ispod:

  1. Pomaže u poboljšanju položaja tijela
  2. Pomaže da se protežu i ojačati svoj dijelove tijela
  3. Čuva vas od bolova u zglobovima.
  4. Povećava fleksibilnost

To je put uštedjeti malo vremena od posla raspored i pokušati vježbanje Umjetnički yoga jednom! Definitivno će vas naučiti ono što ples zapravo je i kako izgleda kada je ples u kombinaciji sa jogom. Nemojte zaboraviti da nas ostavite komentar previše!

load...