Zdravlje i wellness

6 Pomirite jogove pozicije koje će pomoći u borbi protiv nesanice

6 Pomirite jogove pozicije koje će pomoći u borbi protiv nesanice

Koliko puta ste se našli nemirno listanje telefon ili bacanje i okreće u krevetu, pokušavajući da stavi sebe na spavanje? Ljudi bi ti dao sve vrste prijedloga, uključujući i 'brojati ovce' i 'napišite telefon izvan vaše spavaće sobe "(što je, zapravo, je prava stvar), ali bez uspjeha. Ti, moj prijatelju, nesanice, a niste sami!

Međutim, morate učiniti nešto po tom pitanju. Istraživanja pokazuju da oni koji pate od nesanice su skloniji anksioznosti, dijabetes, depresija, i kongestivnog srce propusta u budućnosti. Ako ne dobijete dobro naspavati, to je vjerojatno da ćete ostariti brže nego što je trebalo. Takođe ćete pronaći sebe osjećaj zbunjeni i dobro cijelo vrijeme. To je samo kada spavaš da sam tijelo popravke na ćelijskom nivou i oslobađa toksina. Morate dobiti najmanje šest do osam sati sna svake noći. Ne boj se, ako ne možeš. Postoje rješenja i učinkovita rješenja na dohvat ruke.

Šta je Insomnia?

Kad vam je teško zaspati, čak i kada imate priliku za to, to se zove nesanica. Ali nesanica ne dolazi sama. To donosi sa sobom sledeće simptome: niskoenergetske, umor, niske ili bez koncentracije, raspoloženja, i pad u performansama.

load...

Postoje dvije vrste nesanice:

(A) Primarna nesanica, što se dešava samo po sebi, a ne kao simptom veći problem, i

(B) Sekundarna nesanica, što je pokazatelj nešto ozbiljnije, kao što su rak, žgaravica, artritis, depresija, ili astme.

Tu je i akutna nesanica što se događa kada ste uznemireni ili zabrinuti i traje samo za taj trajanja. Hronična nesanica je problematično, i to se dešava najmanje tri noći tjedno. To je onda da morate posjetiti doktora. Ili, možete početi vježbanje joge.

load...

Kako li Joga Pomoć Cure Insomnia?

Kada vježbate jogu, vi ste u kontaktu sa svojim disanja i svaki dio svog tijela. Drži svaki predstavljaju i osjetite napetost graditi u određenim područjima. Istezanja da joga podrazumeva ima duboko umirujuće. Joga pomaže da se oslobodite vaše nesanice ili abnormalne navike spavanja. To vam također pomaže de-stres i opustite. Vi ste sigurni da ste dobili dobar noćni odmor.

Yoga Za Insomnia: 6 umirujući poza će vam pomoći da Sleep

  1. Uttanasana
  2. Marjariasana
  3. Baddha Konasana
  4. Viparita Karani
  5. Balasana
  6. Šavasani

1. Uttanasana

U Uttanasana, također nazvan Padahasthasana, je stajao ispred krivine. To daje leđnih mišića dobar istezanje. Ona također pomaže stimulišu nervni sistem i povećava dotok krvi. Kičma postaje podatnom. Poboljšanje cirkulacije krvi i izdužena potezu da je asana prenosi pomoći u borbi protiv nesanice.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Uttanasana

2. Marjariasana

Ova asana je još jedan kičme da savijete vježbe. Obično se zove Cat Pose, i u kombinaciji sa Bitilasana ili Krava Pose, ovaj asana regulira probavu. To masaže abdominalnih organa, poboljšava cirkulaciju krvi i opušta um. Dakle, to stvara prilika za vas da spavate bolje i na kraju riješi nesanice.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: marjariasana

3. Baddha Konasana

U Baddha Konasana, takođe naziva Obućar Pose ili leptir Pose, daje koljena, prepone, i unutarnje butina dobar istezanje. To je neverovatna asana da ste potpuno opušta. To će Vam pomoći da riješi duge sate umora od hoda ili stoji. Ova asana zaista vam pomaže da se opustite i bolje spavate.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Baddha Konasana

4. Viparita Karani

Noge Up The Wall Pose izgleda teško, ali to je nevjerojatno opuštajuće. Otklanja umor od kukova i stopala i šalje svježe puno krvi u mozak. Prema tome, smiruje um i ublažava glavobolje. Mirno umu poziva na bolji san.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Viparita Karani

5. Balasana

Evo jedan od najboljih joge predstavlja za nesanicu. Liči na dijete u utrobi, i je, dakle, zove Balasana ili predstavljaju djeteta. To daje natrag duboko, opuštajuće istezanje. Ona također pomaže smiriti nervni sistem, na taj način izazivanja bolji san.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Balasana

6. Šavasani

Je šavasanu je obavezno nakon svakog yoga sjednice, pogotovo ako ste u potrazi za riješi nesanice. Ona opušta ceo sistem. Također se može pokušati Joga Nidra. To je vrlo efikasna. Moglo bi se uključiti Nadi Shodhan Pranayama u sesiju za ublažavanje napetosti i dodajte u opuštanje.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: šavasani

To može biti prilično frustrirajuće da ne bude u stanju da spavam, bez obzira na to koliko se trudio. I što se više brinuti o tome, više neprospavane tebe. Kao prvo - ne brini! Pokušajte i formiraju rutinu, i dobiti svoj um i tijelo navikli na spavanje u određeno vrijeme. Osim toga, joga će vam pomoći da se vrati na pravi put i omogućiti vam da se opustite, de-stres, i, naravno, spavanje!

Jeste li ikad pokušali joga za nesanicu? Kako je li vam pomoći? Podijelite svoje iskustvo sa nama komentarišući ispod.

load...