Zdravlje i wellness

6 neverovatnih prednosti Soha meditacije za vođenje zdravog života

6 neverovatnih prednosti Soha meditacije za vođenje zdravog života

Soham meditacija je također poznat kao Hamsa, Hansa i tako Hum. Soham je sanskrit riječ, što znači poistovećnosti sa svemirom ili krajnja stvarnost. Što se tiče meditacije, može se razložiti na dva dijela-Sooo, koji je zvuk inhalacije i Hum, koji je zvuk izdisanja.

Ova dva zajedno kombinuju u tehniku ​​disanja muškarca. To je jedan od najvažnijih mantre u tantrizam i Kriya yoga. Ako izostavimo suglasnika S i H, ona se izgovara kao 'OM', glavni mantra Hindusa. Meditirajući, preporučuje se da se ponovi mantru mentalno da ostvari punu korist od ove vrste meditacije. Soham meditacija čini jedan osjećati svemoguć i blažena iznutra.

Prednosti Soham Meditacija:

Soham meditacija nudi mnoge prednosti na pamet, kao i na tijelo. Neki od njih su:

1. Duhovni Prednosti:

U današnjem svijetu haotično i stresan život, gdje se mora kažnjavao za vrijeme i mir, meditacija je postao važan aspekt života da bi razotkrili da stres, kako da žive zdrav život. Meditacija je proces koji nam pomaže pronaći unutrašnji mir uma i duše dok uče da kontrolišemo stres, bol, ljutnju i drugih nesreća uma i duše. Mnogi oblici yoge su dostupni danas, gdje se uvodi meditacija, sa joge napreduje iza ugla ulice. Soham meditacija je jedan od najefikasnijih među njima.

load...

2. Koordinacija duh i tijelo:

Dok meditiramo, naši mišići na prvi imaju tendenciju da se ugovor. Da se opustite cijelo tijelo, prvo se mora naučiti kontrolirati napetost mišića i buka uma da unutrašnji mir i opuštanje. Da bi se to učiniti, mora se formiraju most da raspolažu jaz između uma i tijela, a zatim naš nervni sistem ulazi u igru. Djeluje kao most, pomaže tijelu da komunicira sa umom. Za savršen meditacije, prvo se mora naučiti da reguliše nervni sistem, i Soham meditacija je u stanju da nas uči kako da formiraju most i reguliraju nervni sistem.

3. Razvoj cirkulacija krvi:

Kao načela Soham meditacija je u osnovi se fokusirati na tehnike disanja, razvija cirkulaciju krvi u našem tijelu. To je zato što, kao što udišemo, uzimamo u kisika, što je od vitalnog značaja za energija potrebna naša tijela. Ona također pomaže da se olakša bol između naših mišića, i prilično je na snazi ​​za one sa bolovima u leđima i odjeljak koljena. To je zato što olakšava napetost između mišića.

4. Razvoj fokusa i koncentracije:

Soham meditacija zahtijeva pažnju i sistematske prakse za obavljanje. Kao što smo izveli ovu meditaciju, to nam pomaže da fokus i trenira naš um na jednu tačku, povećavajući našu nivo koncentracije i fokusa. Ovi su od vitalnog značaja kako bi nam pomogli obavljati naše svakodnevne aktivnosti i raditi s lakoćom i uspjeh. Vežbanje Soham s nozdrvama pomagala nam u ovom uzrok. To je zato što nas fokusirajući se na disanje pomaže istražiti unutarnje energije ili prane, ublažava nama naših stresa i pomaže nam da se fokusiraju na dublje meditacije.

load...

5. Refining mentalnih sposobnosti:

Kako nam Soham meditacija pomaže da se fokusira, možemo dobiti jasniju sliku o našem okruženju, i sa našim povećanjem razine koncentracije, pomaže da se setim više, i sa većom jasnoćom. Ona pomaže da otkrije njegove / njene unutrašnje ja, i na taj način, može se ići o svom svakodnevne poslove i prakse sa živost.

6. Način da zdrav život:

Koristi od Soham meditacije su beskrajne. Ne govore riječi, ali neka tihi zvuk izvršili radnju. Pokušati pronaći tihi zvuk iznutra. Naše telo igra melodija iznutra; potrebno je da ih otkriti kako bi istražili svoj pravi sebi.

Budite pažljivi, računati mantre i vode zdrav i duhovnog života sa Soham mantra meditacije.

Da li vam se sviđa članak? Ostavite nam komentar ispod.

load...