Zdravlje i wellness

6 neverovatnih prednosti Losion lososa

6 neverovatnih prednosti Losion lososa

Kombinacija zinc oxide sa 0,5% željezo oksida ili cink spoj je ono što je potrebno da bi ono što je popularno poznat širom svijeta kao Calamine (1). Calamine je oko od početka devetnaestog stoljeća i bio je zajednički utakmice u medicina ormari i kutije prve pomoći u domovima širom svijeta. Calamine losion je prvenstveno poznat i koristi za svoje ant-pruritus (anti-svrab agent) i blagi antiseptik kvalitetama.

Ironično nema dokaza da napravite rezervnu kopiju korisna svojstva Calamine međutim činjenica da se koristi i pouzdane za uobičajena oboljenja kože već decenijama govori sama za sebe. 1992. Godine, Američka agencija za hranu i lijekove (2) je za medije izjavio da nema dokaza koji pokazuju da Calamine je siguran za korištenje i efikasan kao tematska masti; Međutim, nekoliko godina kasnije, u septembru 2008. Godine, Američka Uprava za hranu i lijekove objavila je dokument kojim se potvrđuje Calamine kao tematska preko protectant koži brojač, i efikasna i sigurna za upotrebu.

Vaša koža biti jednako važan kao i odjeća koju koristite da ga pokrije, čitajući dalje će vam dati važan uvid u prednosti i upotreba Calamine za kožu u kojem živimo.

load...
Prednosti i upotrebi Calamine losion

1. Umirujući lijek za Poison Ivy i druge toksične biljke:

A aktuelna protectant kože koji je bio oko za uzraste, Calamine Poznato je da pruži olakšanje svrab uzrokovane Poison Ivy i drugih otrovnih biljaka (3). Ima umirujuće svojstva koja djeluju na kožu kada se primenjuje lokalno dati hlađenje osjećaj nelagode od svrab senzacija uzrokovana nafte sekreta iz otrovnih biljaka kao oni dolaze u kontakt sa kožom.

Kada vaša koža dolazi u kontakt s otrovnim bršljanom, otrov hrast ili Sumac, krvnih sudova razviti praznine koje curi tekućina kroz kožu izazivaju plikove i svrbež, međutim kao što hladi kožu dole primjenom Calamine ove praznine ugovor kako bi se smanjila curi tekućina stoga Calamine efikasno radi kontrolirati svrbež i curi plikovi uzrokovane otrovne biljke kao što je otrov bršljan.

2. Calamine za trudnice:

Devet mjeseci trudnoće donosi sa sobom svoj udio od iskušenja. Mučnina, jutarnja mučnina, backaches, gubitak apetita i nesanica prevladati čak i kao plod je sigurno ensconced u stomaku i povrh svega možda čak morati nositi sa lošim pitanjima kožu kao svrbež kože na želudac i stomak, spotova i zamrljane kože na licu i drugim dijelovima tijela, au nekim slučajevima čak i ekcema, Calamine poznat po svojoj blagosti se često koristi za liječenje problema kože izazvanog trudnoće. To čak pomaže da se izgladiti strija tokom tokom vremena nakon trudnoće (4).

load...

3. Calamine za Acne i suhu kožu:

Visoko vrednuje i bestseler preko pulta aktuelnim losion, Calamine losion za kožu se kupuje i koristi širom svijeta za liječenje akni i suhe kože (5). U kombinaciji s drugim eteričnim uljima i flaširana kao blijedo ružičaste boje, losion, Calamine efikasno vlaži kožu i njegovih svojstava cink imaju učinak sušenja na akne i bubuljice.

4. Calamine protiv uboda insekata:

Simptomi uboda insekata obično uključuju svrbež i peckanje u području ugrizla. Ovo peckanje ili svrab senzacija uzrokovana otrovom ili drugim tvarima ubrizgava u kožu insekt uključeni. Calamine jednom primjenjuju na zaraženom području isparava i uzrokuje privremeni još toliko potrebnu hlađenje senzacija stoga Calamine se često koristi kao prva pomoć u slučaju uboda insekata (6). Međutim, s obzirom Calamine je samo blagi losion, ako upala ili bol i svrbež i dalje postoji sve od sebe da se jave registrirani lekara.

5. Calamine za dojenčad i djecu:

Calamine je popularan lek sasvim sastavni novorođenče zaštite. Većina majki store i povjerenje Calamine za malu djecu. Stupio na snagu pelena osip i druge blage probleme kože kod beba, Calamine je mora imati za roditelje u povoju fazi njihove djece. Kao beba odrasti i pred izazovima adolescentskih akni, prvi problemi kože dolaze u kontakt sa često rubeole ili boginje i korištenje Calamine losion je izvor konstantnog olakšica za ova pitanja od uzrasta (7).

6. Calamine vaške:

Vaške su često ponavlja problem za školu idu djeca ili čak mogu biti ugovorena koristeći javni prijevoz ili javnih gradskih kupališta i kazališta. Calamine je preblaga da bi na snazi ​​za ubijanje vaške (8), ali se koristi u šamponima da iskorijeniti lice kao agent za ublažavanje svraba.

Nadam se da imaš jasnu ideju sa ovim Calamine losion upotrebe. Samo ih pratiti kao takav da riješi varirao pomenutih oboljenja.

load...