Zdravlje i wellness

6 neverovatnih prednosti Feverfewa za kožu, kosu i zdravlje

6 neverovatnih prednosti Feverfewa za kožu, kosu i zdravlje

Stari Grci zvali hrizantema 'Parthenium' jer je prema grčkoj legendi, ova neverovatna biljka je korištena da spasi život nekoga ko je pao iz Partenona, hram u Atini! Sa takvim šareni povijest iza sebe, možete biti sigurni da hrizantema ima nekoliko priča za reći.

Hrizantema, poznatiji kao divlja kamilica, je biljka koja pripada porodici suncokreta. To je poznat po nekoliko drugih imena previše poput Featherfew, zahvaljujući pero poput lišća. Pošto je dugo vremena, Evropljani koristi hrizantema kao biljni lijek za liječenje raznih bolesti i bolesti. Je hrizantema lišće i dalje koristi za lijekove. Dakle, ono što radi ova biljka je tako ljubio Grci ima u trgovini za vas? Zdravlje i ljepotu!

Prednosti hrizantema Plant:

Hrizantema Prednosti za kožu:

1. Kože crvenilo i otok:

Hrizantema je prirodni anti-upalni biljka. Ona pomaže u smanjenju upala kože prirodno. To ne samo da liječi crvenilo i oticanje kože, ali i sprječava njihovu budućnost pojava. Postoji mnogo drugih kožnih bolesti kao što su lišaj, zakrpe i ogrebotina koje se mogu zarasla sa hrizantema.

load...

2. Potiče zdravu kožu:

Hrizantema čaj je veoma visok u antioksidansima. Redovne i umjerene potrošnje hrizantema čaj štiti naš organizam od štetnih slobodnih radikala koji oštećuju stanice kože. Biti anti-upalni u prirodi, ona obnavlja i revitalizira kožu čineći ga zdrava i mlada iznutra.

Hrizantema Prednosti za kose:

3. Zaustavlja Hair Fall:

Hrizantema pomaže u smanjenju jesen kosu. Kao što je već spomenuto, to je anti-upalni prirodom i ljudima koji koriste to iskusili drastično smanjenje u jesen kosu. Upotreba hrizantema biljke direktno na vlasište može biti malo rizično i možda završiti koje se bave neželjenih efekata. Stoga se predlaže da se odlučite za piće hrizantema čaj umjereno da se zaustavi pad kose i zadržati ćelavost na odstojanju.

Hrizantema Prednosti za zdravlje:

4. Migrena:

Studije su dokazale da hrizantema za migrene smanjuje učestalost napada migrene. To efikasnije od popularnih protuupalne tablete poput aspirina itd inhibira amine i histamina, koji kontrolišu upale i zaustaviti grčeve krvnih sudova radi. Ove upale i grčeve krvnih sudova su uzrok glavobolje i migrene napada.

load...

5. Artritis:

Spojeva u hrizantema biljke su korisne u ublažavanje boli i upale povezane s artritisom. On održava krvnih pločica od toga da bude u mogućnosti da se izuzmu upalnih materijala. Ovo pomaže u ublažavanju groznice.

6. Menstrualnih grčeva:

Hrizantema pomaže da se ublaži menstrualnih grčeva. To je zato što ima tendenciju da se ograniči oslobađanje hormona pod nazivom prostaglandina, koji je odgovoran za bol i iritaciju koja dolazi s PMS.

To su bile neke od glavnih prednosti povezane sa hrizantema. Ako se pitate o raspoloživosti, ne brinite! Tržište je puna hrizantema dodataka, tablete, kapsule i tinkture koje možete probati. Ali hrizantema čaj je najčešći i najsigurniji način da žeti koristi od hrizantema biljke. Neka nam sada imaju pogled na nutritivnu vrijednost hrizantema ili čaj od kamilice:

Općenito, hrizantema je siguran za većinu ljudi, ali postoje neki neželjeni efekti povezani s hrizantema koje bi trebali biti svjesni.

Nuspojave hrizantema:

1. Zajednički nuspojave hrizantema mogu uključivati ​​proljev, nadutost, stomačne tegobe, žgaravica, zatvor, povraćanje, nadutost i mučninu.

2. Postoje neki drugi prijavljenih nuspojava hrizantema kao što su umor, osip, debljanje, lupanje srca, ukočenost zglobova i probleme sa spavanjem.

3. Hrizantema je nesigurno za trudnice i dojilje.

4. Žvakanje svježeg hrizantema lišće može uzrokovati oticanje usana, usta i jezik. To također može dovesti do privremenog gubitka ukusa i usta čireve.

Ne dozvolite da ova lista nuspojava uplašio! Možete sigurno koristiti hrizantema, ali se sjećam da se ne pretjerano konzumiraju to. Studije su pokazale da 50 do 100 mg hrizantema ekstrakta u jednom danu je dovoljno da spriječi migrene. Za ostale bolesti i probleme, trebalo bi da se obratite lekaru. Kao što sam ranije rekao, hrizantema čaj je jedan od najboljih načina da žeti koristi od hrizantema biljke. Ali, to je vrlo važno da slijedite upute pravac i doziranje s obzirom na pakovanju. Na kraju krajeva, prevencija je bolje nego liječiti.

Slobodno podijeliti svoje stavove preko komentare ispod teksta.

Ostanite u toku i ostati povezani.

load...